Emily Hartridge:

Døde i ulykke med elsparkesykkel

Youtube-stjerne og TV-profil, Emily Hartridge (35), omkom fredag etter å ha blitt truffet av en lastebil mens hun kjørte elsparkesykkel i London.

DØD: Emily Hartridge (35) omkom i en ulykke som involverte en elsparkesykkel fredag morgen. Foto: NTB Scanpix
DØD: Emily Hartridge (35) omkom i en ulykke som involverte en elsparkesykkel fredag morgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lørdag ble det bekreftet at den britiske TV-profilen og Youtube-stjernen, Emily Hartridge (35), omkom da en elsparkesykkel var involvert i en kollisjon med en lastebil i London fredag morgen.

«Emily omkom i en ulykke i går. Vi var alle veldig glad i henne, og hun vil ikke bli glemt. Hun har berørt så mange at det er vanskelig å forestille seg en verden uten henne. Hun var en veldig spesiell person», står det skrevet i en uttalelse fra familien på hennes Instagram-profil.

Hartridge var populær i sosiale medier. Hun hadde over 340 000 følgere på sin Youtube-kanal, hvor hun delte livsstilsråd, samt 47 000 følgere på Instagram og 18 000 følgere på Twitter.

Som følge av suksessen i sosiale medier fikk hun også muligheten til å fronte en dokumentar på TV-kanalen 4OD om å fylle 30 år, ifølge BBC.

BEKREFTET: Hartridges dødsfall ble bekreftet på hennes egen Instragram-profil lørdag. Foto: NTB Scanpix
BEKREFTET: Hartridges dødsfall ble bekreftet på hennes egen Instragram-profil lørdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ulykken

Ulykken er den første kjente dødsulykken som involverer en elsparkesykkel i Storbritannia.

Det var fredag morgen at Hartridge kolliderte med en lastebil i en rundkjøring da hun kjørte en elektrisk sparkesykkel i sørvest London. Ulykkesstedet har blitt undersøkt av britisk politi.

Lørdag ettermiddag skulle Hartridge holde et foredrag om mental helse i London. Råd om mental helse og trening var det 35-åringen hovedsakelig delte med sine følgere, men de siste dagene før ulykken delte hun også åpenhjertig om ønsket om å få barn.

ULYKKESSTEDET: Ulykkesstedet har blitt undersøkt av britisk politi. Foto: NTB Scanpix
ULYKKESSTEDET: Ulykkesstedet har blitt undersøkt av britisk politi. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Minnes Hartridge

Etter at dødsfallet ble kjent har flere kjente personer uttrykt sin sorg i sosiale medier.

Komikeren London Hughes (30) forteller i en serie hjerteskjærende Twitter-meldinger at hun gikk forbi sperringene ved ulykkesstedet fredag.

- Jeg håpet at det gikk bra med de involverte, men nå viser det seg at det ikke gjorde det. Min venn er død, og jeg føler meg kvalm. Hvil i fred Emily Hartridge. Jeg er helt knust, skriver hun.

- Venninna mi døde nærmest på dørstokken min! Og jeg ante ingenting. Jeg gikk forbi ulykkesstedet. Jeg så ambulansen. Jeg ante ikke at hun var der. Jeg føler meg kvalm, skriver hun i en annen Twitter-melding.

Også TV-profil og modell, Davina McCall (51), sender sine kondolanser.

- Mine tanker går til Emilys pårørende. For et sjokk. Sender dere all min kjærlighet og bønner, skrive hun på Instagram.

Skuespiller, skribent, produsent og regissør, Jolyon Rubinstein (38), skriver at han jobbet med Hartridge ved flere anledninger, og beskriver henne som en humørspreder.

- Jeg håper at tilhengerne hennes husker positiviteten, skriver han på Twitter.

Ulovlig å kjøre på vei

Den aktuelle rundkjøringen ble i 2015 utstyrt med et sykkelfelt, for å skjerme syklister fra andre trafikanter. Det nye systemet har imidlertid blitt kritisert, anklaget for å være forvirrende, ifølge The Guardian. I fjor omkom en syklist etter å ha kollidert med en lastebil i den aktuelle rundkjøringen.

I Storbritannia er det ulovlig å kjøre elsparkesykkel på offentlige veier. Som følge av den seneste utviklingen hvor millioner av elsparkesykler har blitt gjort tilgjengelig for leie i europeiske og amerikanske byer, har britiske myndigheter blitt nødt til å se på lovgivningen på ny.

Mandag denne uken ble det kjent at transportminister Michael Ellis vil møte bedriftene som leier ut elsparkesyklene for å advare dem om at de må opplyse kunder om aktuelle lover før de får leie.

ULOVLIG: Britisk lovgivning forbyr elsparkesyklister å kjøre på offentlige veier. Det er foreløpig ukjent hvorvidt Hartridge gjorde nettopp det. Foto: NTB Scanpix
ULOVLIG: Britisk lovgivning forbyr elsparkesyklister å kjøre på offentlige veier. Det er foreløpig ukjent hvorvidt Hartridge gjorde nettopp det. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Frykter ulykker i Norge

Senest i mai ble det kjent at en 27 år gammel mann omkom da han var involvert i en kollisjon mellom en elsparkesykkel og en bil i Helsingborg. Sparkesyklene har også inntatt Norge, hvor oslopolitiet denne uken gikk ut og uttalte at de frykter dødsulykker.

- Elsparkesykler utfordrer begrepet trafikksikkerhet på mange områder, og vi ser svært mange utfordrende situasjoner. Jeg blir ikke beroliget av å høre at det kommer enda flere. Vår oppgave er å hindre skadde og drepte i trafikken, sa politioverbetjent Finn Erik Grønli til VG.

Når avisen spør om det bare er et tidsspørsmål før det skjer en dødsulykke, svarer han:

- I lys av hva som har skjedd andre steder, er dessverre dette en tanke som svirrer i hodet på oss. Vi er forberedt på dette. Det er beklagelig at det er sånn, og vi håper selvsagt at det ikke skjer, sa Grønli.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Om farens død: - Det var et sjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer