Kylie Rae Harris:

Døde i 164 km/t - med 2,8 i promille

Nå er politiets etterforskning ferdig.

NYE DETALJER: Countryartisten Kylie Rae Harris døde i en bilulykke i september. Nå har det kommet frem at hun var beruset da hun kolliderte. Foto: Kylie Rae Harris / Facebook
NYE DETALJER: Countryartisten Kylie Rae Harris døde i en bilulykke i september. Nå har det kommet frem at hun var beruset da hun kolliderte. Foto: Kylie Rae Harris / Facebook Vis mer
Publisert

I starten av september døde den lovende countryartisten Kylie Rae Harris en voldsom kollisjon mellom tre biler på State Road 552 i New Mexico i USA. Hun ble bare 30 år gammel.

16 år gamle Marie Elena Cruz omkom også, i tillegg til at en tredje person kom fra ulykken uten alvorlige skader.

Et par uker senere ble det klart at countrystjernen kjørte i svimlende 164 km/t da hun kolliderte med bilen foran seg. Den avdøde artisten havnet i motsatt kjørefelt hvor hun frontkolliderte med 16-åringen i en hastighet på 153 km/t, opplyste politioverbetjent Jerry Hogrefe overfor Taos News i september.

Nå er politiet i New Mexico ferdig med etterforskningen av saken, og deler nye detaljer om ulykkeskvelden i en pressemelding gjengitt av Taos News, hvor sheriff Jerry Hogrefe i politiet i Taos uttaler seg.

Hadde promille

I pressemeldingen kommer det fram at countrystjernen hadde høy promille da hun kjørte og kolliderte med to andre biler i svært høy hastighet 4. september i år.

I etterkant av dødsfallet uttalte politiet at de mistenkte at Harris var påvirket av alkohol da hun krasjet, og i uttalelsen fra politiet kommer det fram at hun hadde en promille som var langt over den lovlige grensen.

Undersøkelser av Harris viser at countrysangeren hadde en konsentrasjon med alkohol i blodet på 0.28 prosent - noe som tilsvarer 2.8 i promille.

Det er over tre ganger høyere enn den lovlige grensen på tidspunktet da hun døde.

Ifølge informasjonsnettstedet Alcohol.org vil en slik promille føre til kvalme, svimmelhet og desorientering, i tillegg til at muskel- og balansekontroll vil svekkes betraktelig.

16 år gamle Maria Elena Cruz som også døde, var ikke alkoholpåvirket, kommer det fram i politiets pressemelding.

- Den nå avsluttede etterforskningen støtter det vi mistenke på tidspunktet da etterforskninga startet, og min tidligere pressemelding som sa at vi mistenkte at alkoholpåvirkning og høy fart var faktorer, sier Hogrede i pressemeldingen.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

Døde i september

Harris var på vei fra Taos for å rekke en opptreden på Big Barn Dance Music Festival da ulykken inntraff. Hun har opptrådt på festivalen tidligere, men i år var første gang hun var innleid som en av artistene, meldte nyhetsbyrået AP.

Harris' siste utgivelse var i mars, da hun ga ut singelen med samme navn som henne selv. Hun skulle egentlig returnere til Texas for nye opptredener, samt at hun var booket til flere opptredener senere i år.

- Karrieren hennes var i ferd med å ta av som en rakett, fortalte festivalarrangør Sarah Hearne like etter at dødsfallet ble kjent.

Harris' bortgang ble bekreftet av hennes eget management i en pressemelding.

«Alle som kjente Kylie visste hvor mye hun elsket familien, og hvor mye hun elsket musikk», skrev utgiver Sarah Frost og tilføyet:

«Den beste hyllesten til hennes unike entusiasme for begge er å spre så mye kjærlighet som dere kan i dag, og å lytte til musikk som inspirerer.»

Countryartisten etterlot seg datteren Corbie.

LES OGSÅ: - Jeg angrer på oppførselen min

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer