Alber Elbaz:

Døde brått

Motedesigneren ble 59 år.

MOTEPROFIL: Alber Elbaz, her med med artist Janet Jackson i 2010. Foto: Billy Farrel Agency/REX/NTB
MOTEPROFIL: Alber Elbaz, her med med artist Janet Jackson i 2010. Foto: Billy Farrel Agency/REX/NTB Vis mer
Publisert

Motedesigner Alber Elbaz, som er best kjent for å puste nytt liv inn i det franske motehuset Lanvin, døde lørdag, skriver New York Times.

Den israelske designeren døde i Paris med corona, 59 år gammel.

Det er luksusmote-selskapet Richemont som kommer med dødsbudskapet.

- Det var med sjokk og enorm sorg jeg hørte om Albers plutselige bortgang, sier styreleder Johann Rupert ifølge Reuters.

- Alber hadde et veldig fortjent rykte som en av industriens smarteste og mest elskede karakterer. Jeg ble alltid satt ut av hans intelligens, sensitivitet, sjenerøsitet og uhemmede kreativitet, sier han videre.

Moteverden i sorg

Motedesigneren jobbet 14 år i Lanvin, fram til sin avgang i 2015. Tidligere i år startet han sitt eget merke - AZ Factory.

UØNSKET: Supermodellen Gigi Hadid måtte ta grep da en uventet gjest tok seg opp på catwalken under moteuka i Paris. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Dødsfallet har etterlatt moteverdenen i sorg. Blant dem som minnes den profilerte designeren er Stella McCartney (49).

«Han var et lys i verden som ingen andre. Hans enorme talent skinte så lyst i motebransjen at det brøt opp samtaler og svøpte en million sjeler i lykke mens de bar hans kreasjoner. Jeg kommer til å savne deg veldig, veldig mye. Det vil vi alle», skriver hun på Instagram.

Også skuespiller Katie Holmes (42) minnes Elbaz. Hun skriver at både hun og datteren Suri Cruise hadde et nært bånd til ham.

«Han var så snill mot min datter og meg. Og full av glede. Han fikk mennesker til å føle seg så spesielle. Jeg er så takknemlig for at jeg fikk de opplevelsene med ham som jeg gjorde. Må han hvile i fred», skriver hun på Instagram.

Kledde opp superstjerner

Også «Sex and the City»-stjerne Kristin Davis (56) har delt sine minneord. Hun skriver på Twitter at Elbaz var en utrolig talentfull og snill person i en moteindustri som ikke alltid er så snill.

Blant stjernene som har vært iført Elbaz kreasjoner er Kim Kardashian (40), Rihanna (33) og Natalie Portman (39).

Han ble født i Marokko og oppdratt i Israel. Motekarrieren hans startet i 1985 i New York.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt med corona-mote

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer