Grant Imahara fra «Mythbusters»:

Døde brått: - Vi er knust

Ble bare 49 år gammel.

DØD: Elektroingeniør og tv-stjerne Grant Imahara er død. Her er han avbildet på en prisutdeling i 2010. Foto: NTB Scanpix
DØD: Elektroingeniør og tv-stjerne Grant Imahara er død. Her er han avbildet på en prisutdeling i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grant Imahara, best kjent fra tv-programmet «Mythbusters», er død. Det melder Hollywood Reporter. Han ble bare 49 år gammel.

Imahara døde brått etter en hjernehinneblødning.

Ifølge Helse Norge skyldes en hjernehinneblødning at en utposning (aneurisme) på hjernens pulsårer sprekker.

- Vi er knust over å høre nyheten om Grant. Han var en viktig del av vår Discovery-familie og virkelig en fantastisk mann. Våre tanker og bønner går ut til familien hans, sier en representant for Discovery.

DØDE BRÅTT: YouTube-stjerna Nicole Thea er funnet død, 24 år gammel. Familien bekrefter at hennes ufødte sønn også døde. Video: YouTube Vis mer

Elektroingeniør

49-åringen ble med i den tredje sesongen av «Mythbusters», og erstattet Scottie Chapman. Han var med i TV-programmet fram til 2014 sammen med kollegene Kari Byron og Tory Belleci. I over 200 episoder av tv-programmet var Imahara å se.

Trioen skulle imidlertid gjenforenes i 2016 i Netflix-serien «White Rabbit Project».

«Mythbusters» er et amerikansk faktaprogram som gikk på Discovery Channel fra 2003 til 2016. Programmet undersøkte sannheten i ulike tekniske myter, og programmet ble ledet av Jamie Hyneman og Adam Savage.

GIKK BORT: Her er Grant Imahara avbildet sammen med Tony Belleci, Kari Byron, Jamie Hyneman og Adam Savage i 2010. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Her er Grant Imahara avbildet sammen med Tony Belleci, Kari Byron, Jamie Hyneman og Adam Savage i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tv-programmet brukte Imahara sin ekspertise til å designe og bygge roboter for tv-programmet, og drev også med datamaskiner og elektronikk som trengtes for å teste de ulike mytene.

Ifølge Hollywood Reporter brukte han også tida si på å hoppe i fallskjerm og kjøre stuntbiler. 49-åringen skapte i tillegg roboten med navn Geoff Peterson for «Late Late Show» med Craig Ferguson.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

Kollegene i sorg

Mandag kveld delte «Mythbusters»-kollegaen Kari Byron et innlegg på Twitter til ære for den avdøde stjernen.

«Noen ganger skulle jeg ønske at jeg hadde en tidsmaskin», skrev hun til et bilde av seg selv sammen med Imahara og Tory Belleci.

Seinere samme dag delte også Mythbusters-kollegaen Adam Savage et innlegg.

«Jeg er fortapt. Har ingen ord. Jeg har vært en del av to store familier sammen med Grant Imahara de siste 22 åra. Grant var virkelig en strålende ingeniør, kunstner og utøver, men også en så sjenerøs, omgjengelig og forsiktig person. Det var så gøy å jobbe med Grant. Jeg vil savne vennen min», skriver Savage.

49-åringen ble født i Los Angeles og utdannet seg som elektroingeniør ved University of South California.

I et intervju fra 2008 med magasinet Machine Design fortalte Imahara åpenhjertig om hvorfor han ønsket å bli en elektroingeniør.

- Jeg likte utfordringen med å designe og bygge ting, finne ut av hvordan noe fungerer og hvordan jeg kan gjøre det bedre eller anvende det på en annen måte. Da jeg var liten, ville jeg aldri bli James Bond. Jeg ønsket å være Q, fordi han var fyren som laget alle dingsene. Jeg antar at du kan si at ingeniørarbeidet kom naturlig, uttalte han den gang, ifølge Hollywood Reporter.

Imahara har også jobbet med spesialeffekter i filmer som «Terminator 3: Rise of the Machines», «Star Wars», «The Matrix Reloaded» og «The Lost World».

LES OGSÅ: «Mythbusters»-stjerne (39) døde i bilulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer