Influenser Emily Mitchell:

Døde brått - dette er dødsårsaken

Noen uker etter at den vordende moren (36) døde deler familien dødsårsaken.

GIKK BORT: Den amerikanske bloggeren og influenseren Emily Mitchell ventet sitt femte barn med ektemannen Joseph. Forrige måned døde hun brått. Nå deler familien dødsårsaken. Foto: Emily Mitchell / Instagram.
GIKK BORT: Den amerikanske bloggeren og influenseren Emily Mitchell ventet sitt femte barn med ektemannen Joseph. Forrige måned døde hun brått. Nå deler familien dødsårsaken. Foto: Emily Mitchell / Instagram. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige måned kom den triste nyheten om at den amerikanske bloggeren og influenseren Emily Mitchell hadde gått bort. Hun ble 36 år gammel.

Bloggeren hadde fire barn, og skulle på nyåret få sitt femte. Både hun og det ufødte barnet døde den 22. desember i fjor, helt brått og uventet. People meldte at hun satt og drakk kaffe hjemme ved frokostbordet da hun fikk et illebefinnende og ble fjern.

Hun døde kort tid etterpå. Ektemannen hennes, Joseph, og andre familiemedlemmer prøvde iherdig å holde henne i live så lenge de kunne før ambulansen kom, men forsøkene var forgjeves.

Deler trist beskjed

Nå, noen uker senere, deler familien Mitchells dødsårsak, ifølge People. Det gjør de i en oppdatering på familiens GoFundMe-side.

Familien opplyser at Mitchell døde av en lungeemboli.

- Selv om det er utfordrende å tenke på hvordan dette kunne ha skjedd, vet vi at de som var på stedet og medisinsk personell gjorde alt de kunne for å hjelpe, og derfor er vi sikre på at tiden hennes var inne. Gud kalte henne hjem, heter det i uttalelsen fra familien.

Ifølge Lommelegen er en lungeemboli en blodpropp som har løsnet fra et annet sted i kroppen og blitt ført via blodstrømmen til lungene. Ofte kommer blodproppen fra et bein eller en arm.

Da seiler den med blodet til hjertet, inn i høyre del av hjertet og derfra ut til lungene. Blodåra fra hjertet til lungene deler seg opp i stadig tynnere blodårer for å spre seg ut til alle deler av lungene. Til slutt blir det for trangt for blodproppen. Den setter seg fast, og det kalles lungeemboli.

Ifølge Oslo universitetssykehus' nettside kan et svangerskap øke risikoen for blodpropp med fem til ti ganger. Det vanligste er å få blodpropp i beina eller i lungene. Risikoen er økt i hele svangerskapet, men er høyest de første seks ukene etter fødsel, opplyses det på nettsida.

DØDFØDT: Christina Perri gledet seg stort til å bli mor for andre gang. Slik ble det ikke. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Skulle bli fembarnsmor

På familiens GoFundMe-side ber de om penger til begravelse og andre ting som må ordnes i forbindelse med dødsfallet. I skrivende stund har de fått inn 175 000 amerikanske dollar, som tilsvarer nesten 1,5 millioner norske kroner.

I en uttalelse i forbindelse med dødsfallet sto det at familien og vennenes hjerter er knust og at influenserens blide tilstedeværelse ville bli dypt savnet av mange.

- Emily gjorde et sterkt inntrykk på mange, og dette tapet er helt uforståelig for alle som kjente henne. Vår venn var en dedikert mor og kone, hun hadde et hjerte for Gud og elsket barna sine dypt, het det videre i uttalelsen, som venner hadde publisert på GoFundMe-siden.

Bare noen uker før Mitchell gikk bort, delte hun nyheten om at hun skulle bli mamma igjen. Fra før hadde hun og ektemannen de fire barna Finn, Isla, Edie og Lulu. I dødsannonsen kommer det fram at barnet hun bar skulle ha fått navnet Joey.

DØDE BRÅTT: YouTube-stjerna Nicole Thea er funnet død, 24 år gammel. Familien bekrefter at hennes ufødte sønn også døde. Video: YouTube Vis mer

- Ingen konkurranse

I et innlegg på Instagram delt 8. desember skrev influenseren åpenhjertig om tematikken rundt planlagt keisersnitt.

Alle barna hennes er født med keisersnitt, noe hun også hadde fått innvilget denne gangen.

«Dette vil bli mitt femte keisersnitt. Uansett hvordan babyen din kommer til verden, bare vit at din opplevelse er gyldig og verdig. DU er ikke en dårlig mor hvis du trengte medisinsk inngrep, planlagt keisersnitt eller en epidural. DU er ikke en bedre mor hvis du hadde hjemmefødsel eller en umedisinert, vaginal fødsel», skrev hun innledningsvis.

Videre skrev Mitchell at det ikke er en konkurranse og at ingen får tildelt premier for hjemmefødsler eller naturlige fødsler.

«Hvis du har blitt velsignet med det, så er det utrolig. Virkelig. Men hvis du ikke har det, vit at du fortsatt har blitt velsignet. Du er ikke mindre verdt fordi du trenger å lene deg på et team av leger eller gjennomgå kirurgi. Alt som betyr noe er at du har et barn å bringe til verden», fortsatte hun den gang.

Emily Mitchell har i flere år drevet en populær blogg, The Hidden Way, og hadde over 100 000 følgere på Instagram.

LES OGSÅ: - Umulig å reparere ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer