Joe Exotic:

- Død om to-tre måneder

«Tiger King»-profilen med desperat rop om hjelp fra fengsel.

TRYGLER OM HJELP: Joe Exotic er fengslet for dyremishandling og forsøk på leiemord. Han soner 22 år i fengsel. Nå ber han blant andre Kim Kardashian (t.h.) om hjelp. Foto: Santa Rosa County Jail via AP/ NTB scanpix
TRYGLER OM HJELP: Joe Exotic er fengslet for dyremishandling og forsøk på leiemord. Han soner 22 år i fengsel. Nå ber han blant andre Kim Kardashian (t.h.) om hjelp. Foto: Santa Rosa County Jail via AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Joseph Allen Maldonado-Passage (57), bedre kjent som Joe Exotic, ble verdenskjent nærmest over natten da han dukket opp i Netflix-dokumentaren «Tiger King» i vår. Den evige runddansen av dramatikk og sjokkerende vendinger har fanget mange seere - men historien har ikke endt ved seriens slutt.

I forrige uke var det krigen rundt dyrehagen til Exotic som sørget for overskriftene, mens denne uken er det hovedpersonens brev fra fengselet som fenger tabloidene.

Han trygler nemlig trekløveret president Donald Trump, realitystjerne Kim Kardashian og artist Cardi B om hjelp til å komme seg ut fra bak murene.

Netflix-serien «Tiger king» har tatt verden med storm. Vis mer

- Sjelen min er død

«Pandemien er over, og nå ber jeg dere spørre president Trump om å holde sitt ord om å se nærmere på å gjøre galt til rett og gi meg et mirakel. Sjelen min er død, jeg sliter hver dag med å holde fast i det lille håpet jeg kan finne, de holder meg innelåst 24 timer i døgnet uten telefon, e-post eller kiosk, og dere vil aldri forstå den mentale mishandlingen dette utsetter en person for», skriver han i brevet, som er publisert av kjendisnettstedet TMZ.

Den amerikanske presidenten svarte som kjent på et spørsmål om Exotic i april, hvor han sa at han skulle se på saken.

«Cardi B og Kim K - vær så snill damer, jeg har ikke gjort noe galt, bortsett fra å oppføre meg som en tulling for å beskytte dyrehagen min fra brannstiftelse og folk som vil såre dyrene mine», trygler han.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix. Vis mer

- Som en dødsdom

Han har de siste månedene vært på isolat som følge av coronapandemien, og flere ganger har han gitt uttrykk for at det ikke går så bra.

Nå kommer han med en ganske dyster påstand om sin egen framtid.

«Som mange vet ble jeg født med immunsvikt og hemoglobinanemi (mangel på røde blodceller, journ.anm.), og trenger blodtilførsel hver fjerde uke. Jeg har ikke hatt én siden slutten av januar, jeg mister vekt, sår vil ikke lege, jeg kommer til å være død om to-tre måneder, det er som om jeg har fått en dødsdom», skriver 57-åringen.

Exotic uttrykker også raseri over at andre profitterer på hans livshistorie, og mener alle hans omgangsvenner har vendt ham ryggen, inkludert hans egen ektemann Dillon Passage (22), som han hevder ikke skriver til ham.

«Jeg vet ikke engang om jeg er gift lenger, det virker som om alle er så opptatt med å tjene penger og å være berømte, jeg har ikke engang fått brev fra Dillon, men alle sender bilder av at han har det gøy. Som en person som roper på hjelp ber jeg dere om å slutte å sende meg bilder av ham på fest når jeg lever i dette helvete», skriver han.

Det har Passage svart på på sin egen Instagram-konto.

«Jeg elsker Joe og står ved hans side. Bildene jeg poster her er høydepunktene i livet mitt. Det dere ikke ser er timene jeg er alene hjemme og savner ektemannen og vennen min», skriver han.

22-åringen hevder han sender brev, men at ektemannen har en grense for hvor mange han får lese i uken, og at de derfor ikke har nådd gjennom. «Jeg håper bare de kommer frem til ham til slutt», legger han til.

STORM: I Netflix sin dokuserie «Tiger King» får vi så vidt se et glimt av en barnepike, som nå har tatt verden med storm. Vis mer

Gikk i «lockdown»

En representant for Bureau of Prisons, det føderale kontoret som har oppsyn med Joe Exotics nye hjem i Fort Worth i Texas, sier til TMZ at alle fengselsinstitusjonene deres havnet i «lockdown» forrige uke - som et svar på protester og opprør som brøt ut.

I denne perioden hadde innsatte begrenset tilgang til telefon og e-post midlertidig, ifølge talspersonen, som også legger til at «lockdown» nå er opphevet og at alt er bortimot som før igjen.

Bureau of Prisons avviser for øvrig Passages påstander om at brev til ham er blitt holdt tilbake av fengselsbetjenter, men vil ikke kommentere 57-åringens konkrete boforhold og helsetilbud av hensyn til både sikkerhet og privatliv. Det skriver TMZ.

LES OGSÅ: - De er i krig med naboene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer