Elin Kjos:

Død etter kreftsykdom

Ble 35 år gammel.

Den svenske treningsprofilen Elin Kjos er død. Video: Nora Skavhaug/Rød Løper, expressen.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske treningsprofilen Elin Kjos er død etter lengre tids kreftsykdom. Hun ble bare 35 år gammel.

Dødsfallet blir bekreftet av Kjos' familie på Instagram.

«Det er med et utrolig tung hjerte vi skriver dette fra Elins Instagram. I går kveld sovnet vår elskede Elin inn til tonene av Eva Cassidy. Sykdommen eskalerte raskt i sluttfasen og kroppen orket ikke mer», skriver familien til et bilde av en smilende Kjos.

Videre skriver familien at Kjos taklet kreftsykdommen med mot, styrke og kjærlighet til livet og de rundt henne.

«Du var enestående, vår elskede Elin. De siste dagene var rolige og hun var ivaretatt av familien. Vi elsker henne uendelig høyt og savnet er bunnløst. Jeg vet at dere er mange som sørger med oss, så la oss gjøre det sammen her. Vi ber samtidig om å få sørge i fred», fortsetter familien.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

Avslutningsvis ber familien følgerne til Kjos gjøre det hun gjorde hver dag:

«Lev. Her og nå. Ikke vent ett sekund til».

Var uhelbredelig syk

For tre år siden fikk treningsprofilen den nedslående beskjeden om at hun hadde uhelbredelig kreft.

En lengre tids hoste viste seg å være lungekreft, og legene fant den gang en over 20 centimeter stor svulst i den høyre lungen hennes. De kom omsider til et punkt hvor de ikke kunne tilby mer behandling.

I januar i fjor meldte Kjos at svulsten hadde sluttet å vokse. Bare tre måneder senere kom kontrabeskjeden om at kreften hadde spredt seg til skjelettet.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skrev hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Prøvde alternativ behandling

Kjos reiste til Tyskland for å prøve alternativ behandling, hvor hun også deltok i en kreftstudie hvor hun fikk en spesielt tilpasset vaksine. Hun valgte å trekke seg ut av studien, i fordel for en annen forskingsstudie. Det ble aldri presisert hva slags studie det var snakk om.

I januar skrev hun på Instagram at etter en uke inn i den nye studien så alle blodprøvene hennes bra ut.

«Om studien gir noen medisinsk effekt kommer vi først til å se etter noen måneder. Så en dag om gangen som vanlig», skrev hun da.

Søsteren i sorg

Mens hun var syk startet 35-åringen en podkast sammen med tvillingsøsteren Ida, med navnet «Søstrene Kjos». Der pratet de om alt mellom himmel og jord, og hadde flere åpne samtaler om døden.

Under bildet på Instagram har Ida lagt igjen en rørende beskjed til søsteren.

«Elsker deg for alltid min fantastiske søster. Ord kan ikke beskrive tapet mitt», etterfulgt av et knust hjerte.

I SORG: Shabana Rehmans kjæreste og samboer Petter Simonsen snakker ut etter dødsfallet. Les hele saken her: https://www.seher.no/kjendis/hun-ga-meg-det-beste-aret-i-mitt-liv/78384762. Reporter: Stig H. Justad. Video: Stig H. Justad/Se og Hør, NRK. Klipp: Nora Skavhaug. Vis mer

LES OGSÅ: Ny oppdatering: - Jeg er svak

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer