ELDRE: Skuespiller Maria Schneider kjempet mor kreften lenge, men måtte til slutt gi tapt. Her på en lunsj i Beverly Hills i 1999.  Foto: Reuters
ELDRE: Skuespiller Maria Schneider kjempet mor kreften lenge, men måtte til slutt gi tapt. Her på en lunsj i Beverly Hills i 1999. Foto: ReutersVis mer

Død 58 år gammel

Den franske skuespilleren tapte kampen mot kreften.

SEHER.NO:  Den franske skuespilleren Maria Schneider er død, bare 58 år gammel.

Schneider kjempet mot kreftsykdommen sin i lang tid, men onsdag denne uken orket ikke kroppen hennes mer. Skuespilleren døde i Paris, bekrefter familien hennes ifølge ContactMusic.

Hun er mest kjent for filmen «Siste tango i Paris» fra 1972, der hun spilte den kvinnelige hovedrollen. Den amerikanske filmlegenden Marlon Brando var hennes motspiller i filmen.  

Schneider var kun 19 år gammel da hun fikk rollen i den svært sensuelle filmen og karrieren hennes ble i ettertid preget av dens sexy karakter. Hun har derfor også kalt filmens regissør, Bernardo Bertolucci, for en av sine fiender:

- Jeg ville ikke bli stjerne, og i hvert fall ikke en skandaløs skuespiller. Jeg ville bare drive med film. Senere har jeg innsett at jeg ble fullstendig manipulert av Bertolucci og Brando, har hun sagt ifølge imdb.com.
 
Maria Schneider spilte også mot Jack Nicholson (73) i «The Passenger» fra 1975. Hun gjorde sin siste filmrolle i den franske filmen «Cliente» fra 2008.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Bannlyst for andre gang