<strong>LOVENDE STJERNE:</strong> Phoebe Snow (t.v) var en svært lovende artist, som ikke fikk den stjernestatusen hun kunne ha fått - da hun valgte å prioritere pleien av sin hjerneskadede datter. Her avbildet med  Paul Newman (t.h) og en ukjent mann på en gallatilst Foto: Stella  Pictures
LOVENDE STJERNE: Phoebe Snow (t.v) var en svært lovende artist, som ikke fikk den stjernestatusen hun kunne ha fått - da hun valgte å prioritere pleien av sin hjerneskadede datter. Her avbildet med Paul Newman (t.h) og en ukjent mann på en gallatilst Foto: Stella Pictures Vis mer

Død 58 år gammel

Sangerinnen gikk bort etter lang tids sykdom.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den amerikanske sangeren, låtskriveren og gitaristen Phoebe Snow er død, 58 år gammel. Bluesartisten, som gjorde suksess med hitlåta «Poetry Man» i 1975, gikk bort tirsdag denne uken, melder AccessHollywood.

Snow døde av komplikasjoner knyttet til en hjerneblødning hun ble rammet av i januar 2010. Sangerinnen led av flere blodpropper samt lungebetennelse og hjerteproblemer i etterkant av slaget, sier Snows manager Sue Cameron.

- Phoebe var en av de smarteste, morsomste og mest talentfulle sangere og låtskrivere noensinne, og enda viktigere, en fantastisk mor for datteren Valerie, uttaler Cameron i forbindelse med dødsfallet.

Snow, som var nominert i kategorien beste nye artist ved Grammy-utdelingen i 1975, valgte å ofre musikkarrieren sin da hun fikk den alvorlig hjerneskadede datteren Valerie. Den lovende artisten tok seg av datteren fremfor å sende henne på institusjon, og Snow var en svært kjærlig mor frem til datteren døde i 2007, 31 år gammel.

Blues- og folkartisten fant likevel tid til blant annet å synge på musikklegenden Paul Simons sang «Gone at Last» og turnere med ham, og hun opptrådte på 25-årsmarkeringen av Woodstock-festivalen i 1994. Hun har også opptrådt med kjente artister som Cyndi Lauper, Chaka Khan, Jewel og Jackson Browne, samt sunget for president Bill Clinton og hans kone Hillary i 1999.
 
- Gud velsigne den uforglemmelige Phoebe Snow. Et utrolig vakkert og godhjertet talent. Takk for din fantastiske musikk, «Poetry Woman», skriver skuespilleren og artisten Queen Latifah (41) på sin Twitter-profil etter at nyheten om sangerinnens død er blitt kjent.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg var redd han var homofil   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer