Oscar 2020:

Dobbelt norsk på Oscar-scenen

Den norske artistens «Frost 2»-opptreden sørget for gåsehud.

PÅ SCENEN: Aurora Aksnes sang under Oscar-utdelingen natt til mandag. Foto: NTB scanpix
PÅ SCENEN: Aurora Aksnes sang under Oscar-utdelingen natt til mandag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Selv om Oscar-utdelingen i prinsipp gjør stas på en samlet filmbransje, er det ikke til å stikke under stol at musikk også er en viktig del av utdelingen. Tidligere i år ble det kjent at en låt norske Aurora Aksnes er med på kunne vinne pris.

Aksnes synger på «Frost 2»-låta «Into the Unknown», i en duett med Idina Menzel. Låta, som er skrevet av Robert Lopez & Kristen Anderson-Lopez. Ekteparet Lopez er dermed nominert i kategorien beste originale sang.

Kort tid etter ble det kjent at de skulle opptre med låta under prisutdelingen. Aksnes fungerer som «vinden» i sangen, og synger ikke tekst - men fungerer heller som en klang i bakgrunnen.

ELSA-BONANZA: Med seg hadde Menzel og Aksnes et knippe kvinner som har dubbet filmen til sine respektive språk. Norske Lisa Stokke var også på scenen. Foto: NTB scanpix
ELSA-BONANZA: Med seg hadde Menzel og Aksnes et knippe kvinner som har dubbet filmen til sine respektive språk. Norske Lisa Stokke var også på scenen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sammen med Menzel og en rekke kvinner som har stemmene til Elsa i de dubbede versjonene, sto hun på scenen og sang foran en hel verden.

Norske Lisa Stokke var også på scenen, sammen med dubbere fra blant annet Spania, Russland, Polen og Danmark. Stokke skriver på Instagram at hun hadde på seg Ingunn Birkeland på den røde løperen, men at Elsa-kjolen på scenene var fra norske TSH.

SANG: Kvinnene fra hele verden som har dubbet «Frost» til sine respektive språk var til stede på løperen. Nummer tre fra venstre er norske Lisa Stokke. Foto: NTB scanpix
SANG: Kvinnene fra hele verden som har dubbet «Frost» til sine respektive språk var til stede på løperen. Nummer tre fra venstre er norske Lisa Stokke. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var, med andre ord, stor norsk representasjon på Oscar-utdelingen natt til mandag. Aksnes hadde også på seg norsk design, kjoler designet av hennes søster.

Opptredenen var før prisen for «beste originale sang» ble delt ut. Sangen var nominert med følgende andre låter:

Beste originale sang:

  • "I Can't Let You Throw Yourself Away" (Toy Story 4) — Randy Newman
  • "(I'm Gonna) Love Me Again" (Rocketman) — Elton John & Bernie Taupin
  • "I'm Standing With You" (Breakthrough) — Diane Warren
  • "Into the Unknown" (Frozen 2) — Robert Lopez & Kristen Anderson-Lopez
  • "Stand Up" (Harriet) — Joshuah Brian Campbell & Cynthia Erivo

LES OGSÅ: Ikke tro at dere er noe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer