Dobbel voldsdom for kvinnelig toppblogger

I juni ble en norsk toppblogger i 20-årene dømt til 90 dagers fengsel. Nå er kvinnen dømt i nok en voldssak.

VOLD MOT TAXISJÅFØR: Torsdag ble en kvinnelig toppblogger i 20-årene dømt for vold mot en taxisjåfør. Tidligere i år ble hun dømt for en annen voldshendelse. Foto: NTB Scanix
VOLD MOT TAXISJÅFØR: Torsdag ble en kvinnelig toppblogger i 20-årene dømt for vold mot en taxisjåfør. Tidligere i år ble hun dømt for en annen voldshendelse. Foto: NTB Scanix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av juni ble en norsk, kvinnelig toppblogger i 20-årene dømt til 90 dagers fengsel i Borgarting lagmannsrett etter en voldshendelse som skal ha funnet sted i februar i fjor. Da hadde hun i oktober 2018 blitt frikjent for hendelsen - før saken ble anket til lagmannsretten.

I begynnelsen av september i år måtte den samme bloggeren møte i retten igjen, denne gang anklaget for vold mot en taxisjåfør. Ifølge tiltalen skal kvinnen ha slått taxisjåføren gjentatte ganger med en mobiltelefon i tinningen, samt bitt og spyttet på ham.

Nå er hun også dømt i denne saken, til 30 dagers fengsel. Det skriver Nettavisen.

- Tøffeste turen jeg har hatt

Dette er altså den andre voldsdommen toppbloggeren får på to og en halv måned. Forsvarer Cecilie Nakstad sier til Nettavisen at de vurderer å anke saken.

- Vi er uenig i dommen, og en anke må vurderes opp mot de beslutningene en anke innebærer. Vi er uenige i lovanvendelsen på noen punkter, i tillegg til straffutmålingen, forteller forsvareren.

Den dømte toppbloggeren har i retten sagt at hun ikke husker noen ting etter at hun satte seg inn i taxien etter å ha vært på et utested i Oslo. Hun hevder hun ikke aner hvordan hun kom seg hjem, og uttalte i retten at hun fortsatt lurer på det.

Den fornærmede taxisjåføren fortalte at kvinnen var sint, og at hun snakket nedlatende om taxisjåfører. Han har kjørt taxi i to år, og beskrev turen den aktuelle natten som «den tøffeste han har hatt».

- Jeg har aldri opplevd en kunde eller kvinne som er så voldelig, svarte han på spørsmål fra politiadvokat Lene Risten under rettssaken, ifølge Nettavisen.

Dommen på 30 dagers fengselsstraff kommer i tillegg til de 90 dagene kvinnen ble dømt til for en annen voldshendelse.

Dobbel voldsdom

Voldsdommen hun i juni ble dømt for, kom etter en hendelse på en fest februar i fjor, der bloggeren skal ha kastet et glass eller ei flaske i ansiktet på en mann, som også er i 20-årene. Krangelen endte med at mannen måtte sy fire sting i ansiktet.

«Det er ikke tvilsomt, og heller ikke bestridt, at tiltalte objektivt har påført fornærmede en kroppsskade. Det springende punkt i saken er om skaden er påført ved en ubevisst «reflekshandling» eller om den er påført forsettlig», het det i dommen fra juni.

Hun ble dømt til fengselsstraff med fem mot to stemmer i lagmannsretten - til tross for at hun selv mente hun hadde handlet i refleks etter provoserende oppførsel fra den fornærmede mannen.

Aktor la den gang ned påstand om seks måneders fengsel, men dommen ble 90 dagers fengselsstraff. Toppbloggeren fikk 30 dagers strafferabatt grunnet formildende omstendigheter, da flertallet i retten mente hun hadde blitt provosert i forkant av den aktuelle voldshendelsen.

LES OGSÅ: Jeg elsker min datters kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer