«Kokkejævel»:

Dobbel lykke!

Asbjørn «Kokkejævel» Sandøy har giftet seg med kjæresten Christine Pedersen. I samme slengen døpte de sønnen.

GIFT: Asbjørn «Kokkejævel» Sandøy og Christine Pedersen giftet seg forrige helg. I samme slengen døpte de sønnen, som kom til verden i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB
GIFT: Asbjørn «Kokkejævel» Sandøy og Christine Pedersen giftet seg forrige helg. I samme slengen døpte de sønnen, som kom til verden i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bloggen «Kokkejævel» har blitt svært populær de siste årene. Mannen bak er kokken Asbjørn Sandøy (43), som driver to serveringssteder i hjembyen Alta. 43-åringen blogger om mat og kokkeliv - men også personlige ting, noe som helt klart har slått an hos det norske folk.

De siste årene har 43-åringen vært sammen med Christine Pedersen. De ble foreldre til en sønn i fjor høst, og nå har de nybakte foreldrene tatt forholdet enda et steg videre.

Forrige lørdag giftet de seg nemlig på romantisk vis i kirken - riktignok med bare 20 gjester til stede som følge av coronarestriksjoner. Sandøy sier til Se og Hør at de faktisk vurderte å avlyse hele bryllupet på grunn av pandemien.

- Det var en fantastisk dag. Men det har vært mye fram og tilbake. Vi skulle egentlig først gifte oss for halvannet år siden, men da skar det seg. Nå fikk vi endelig gjennomført det, sier bloggeren stolt til Se og Hør.

Vurderte å avlyse

De satset først på å invitere alle de ville, men rett før bryllupet ble tiltakene skjerpet, og det ble bare lov med 20 gjester i kirken.

IDYLLISK: Sandøy og Pedersen giftet seg i vakre omgivelser forrige helg. Foto: Privat
IDYLLISK: Sandøy og Pedersen giftet seg i vakre omgivelser forrige helg. Foto: Privat Vis mer

- Da var det like før vi avlyste hele dritten. Men det ble en veldig fin dag med de aller nærmeste til stede, forteller Sandøy.

Bryllupsfesten ble delt opp i to siden det bare er lov å være ti personer samlet på private arrangementer. Dermed ble det dobbelt opp med bryllupstaler - men det gjorde ingenting, sier «Kokkejævel».

- Det viktigste er at vi fikk hverandre.

Kokken og kona brukte også anledningen til å døpe sønnen, som kom til verden i oktober i fjor.

- Først var det dåp, så giftermål. Vi tok det i samme slengen. Det var en helt fantastisk dag, forteller bloggeren til Se og Hør.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Fødselsdrama

Som nevnt ble Asbjørn Sandøy og Christine Pedersen foreldre i fjor høst. Men oppkjøringen til fødselen ble høydramatisk for paret, som ble isolert på Hammerfest sykehus på grunn av flere smitteutbrudd ved sykehuset.

De var først inne for en sjekk da Pedersen trodde fødselen var i gang - noe den viste seg å ikke være. De måtte bli på rommet ei hel uke før de slapp ut igjen.

Det tok imidlertid ikke lang tid før de måtte tilbake på sykehuset igjen - for kort tid etterpå kom barnet til verden. Den lille gutten var 50 cm lang og veide 3,5 kilo.

Til Se og Hør fortalte den nybakte faren den gang at de hadde det «fantastisk godt».

Sandøy skrev også om fødselen på bloggen sin:

«Vil også igjen få takke alle dere vakre mennesker som følger og støtter oss i tykt og tynt. Vi setter umåtelig pris på dere, og har derfor valgt å dele noen fine bilder av dette herrens mirakelet som kom oss i hende i dag», skrev han, og fortsatte:

«Det betyr slett ikke at vi har tenkt å gjøre ham til en såkalt 'bloggerunge' og dele alt som skjer i oppveksten hans, men vi mener man heller ikke skal bli helt hysteriske og ikke kunne vise fram ungene sine i det hele tatt. Vi tror på en gylden middelvei for vår familie».

LES OGSÅ: - Vi har blitt bitt av basillen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer