«Kompani Lauritzen»

Dobbel exit: - Uverdig måte å reise hjem på

Verken Desta Marie Beeder eller Siri Kristiansen maktet å gjennomføre lørdagens utfordring.

UTE: Siri Kristiansen røk ut av «Kompani Laurtizen» etter et døgn ute i skogen. Foto: Matti Bernitz/TV 2
UTE: Siri Kristiansen røk ut av «Kompani Laurtizen» etter et døgn ute i skogen. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var det klart for at de fire gjenværende kompanirekruttene skulle bli kronet med den oransje bereten, og dermed bli fullverdige medlemmer av «Kompani Lauritzen».

Før den tid måtte imidlertid to deltakere forlate Setnesmoen leir, og de seks deltakerne måtte dermed gjennom en overlevelsesprøve.

De fikk alle i oppdrag i å klare seg ute i skogen alene. Det klarer de alle med varierende hell, noen mer fornøyd med tingenes tilstand enn andre.

Utstyrt med en rå sild og full militærsekk kommer de seg gjennom natten, men det er turen dagen derpå som gjør at seks mann alle blir til fire.

Angret

Kort tid ute i marsjen bestemmer Siri Kristiansen (41) seg for at hun ikke vil være med lenger.

- Det var vanskelig å motivere seg til noe man ikke har lyst til å gjøre, når gevinsten er noe annet man ikke har lyst til å gjøre, forklarer hun til Se og Hør.

Radioprofilen lot seg på ingen måte friste av det endelige oppdraget - å hoppe i fallskjerm. Høyder har hun ingen problemer med, hun har derimot flyskrekk. Hun er likevel i tvil om det var riktig å trekke seg fra programmet.

TØFT: Det ble tøft for Lise Karlsnes under «Kompani Lauritzen» på TV 2. Video: TV 2 / Rødt Kort Vis mer

- Jeg synes det var surt. Jeg synes jeg hadde fortjent å være i finalen, og en del av det så fantastisk gøy ut. Jeg angrer på at jeg ikke fikk fullført oppgaven. Jeg skulle mye heller ha røket i en dimmekamp, jeg synes det var en litt uverdig måte å reise hjem på, når man har gitt så mye i resten av programmet, sier hun.

Ryggproblemer

Kort tid senere falt også en annen av kompanirekruttene fra. Desta Marie Beeder (32) får problemer med å bære den 40 kilos tunge sekken, og må kaste inn håndkleet.

- Jeg har slitt med ryggen lenge, og merket underveis i innspillingen at den bare ble vondere og vondere. Vi fikk besøk av fysioterapeut inne på kasernen, og jeg prøvde å gjøre øvelser, men det ble dessverre ikke bedre, forklarer hun til Se og Hør.

- Alt skjedde så fort, så jeg hadde ikke så mye tid til å reflektere. Man må huske at man kommer fra en natt ute uten mat og ekstremt lite søvn. Reaksjonen kom egentlig dagen etter da jeg var på hotellet, jeg tenkte mye på om jeg kunne gått videre, men samtidig er jeg så fornøyd med alt jeg har vært igjennom, så jeg velger å fokusere på det, fortsetter hun.

OGSÅ UTE: Desta Marie Beeder (32) klarte seg gjennom et døgn i villmarka, men fullførte ikke utfordringen for å være med videre i «Kompani Laurtizen». Foto: Matti Bernitz/TV 2
OGSÅ UTE: Desta Marie Beeder (32) klarte seg gjennom et døgn i villmarka, men fullførte ikke utfordringen for å være med videre i «Kompani Laurtizen». Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

De fire gjenværende deltakerne velger å fortsette, og dermed blir det ingen utslagskonkurranse. Finalister er med det klare - Marte Bratberg (30), Henrik Thodesen (39), Lise Karlsnes (40) og Øyvind «Vinni» Sauvik (44).

De fire må neste lørdag kjempe om seieren, på fallskjermjegeroppdrag.

FINALISTER: Øyvid Sauvik, Lise Karlsnes, Marte Bratberg og Henrik Thodesen skal neste lørdag kjempe om å gå helt til topps i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Berentz/TV 2
FINALISTER: Øyvid Sauvik, Lise Karlsnes, Marte Bratberg og Henrik Thodesen skal neste lørdag kjempe om å gå helt til topps i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Berentz/TV 2 Vis mer

Syk under hele innspillingen

Til tross for at både Kristiansen og Beeder synes det er kjipt å ikke gå inn i finaleuka, sitter de begge på gode minner fra deltakelsen. Lag- og mestringsfølelse trekker de begge fram.

- Hinderløypen i rekruttperioden er kanskje mitt beste minne. Da jeg kom i mål var jeg så høy på livet. Det var en av de første oppgavene vi fikk hvor vi tenkte at det ikke gikk an, men så gjorde det det. Det var veldig gøy, sier Kristiansen.

- Jeg er ubeskrivelig takknemlig for opplevelsen og for alle de fine folkene jeg har møtt, forteller Beeder.

Hun innrømmer imidlertid at det var godt å få tilbake hverdagen.

- Det verste var å aldri vite hva som skulle skje. Etter flere uker med uvisshet var det godt å atter en gang få bestemme over sitt eget liv, sier hun.

Selv om Kristiansen gjorde sterk figur under innspillingen, var imidlertid ikke formen helt på topp. Hun avslører at de mistenkte at hun hadde lungebetennelse under oppholdet.

- Jeg hadde høy feber og nesten ikke stemme den siste tiden. Jeg vet ikke om det var lungebetennelse, men det var i alle fall kraftig forkjølelse. Jeg tror jeg gikk på smertestillende og nesespray fra dag tre, sier hun.

LES OGSÅ: «Kompani Lauritzen»: Måtte til psykolog etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer