Anna Nicole Smith:

DNA-test avslørte sannheten etter dødsfallet

- Jeg gikk fra å kjøpe en gravstein til å kjøpe den første bursdagsgaven til datteren vår.

ELSKET OG HATET: Det er ingen tvil om at Anna Nicole Smith var en kontroversiell skikkelse i årene hun levde. Foto: NTB Scanpix
ELSKET OG HATET: Det er ingen tvil om at Anna Nicole Smith var en kontroversiell skikkelse i årene hun levde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun var selve symbolet på et moderne Hollywood. Anna Nicole Smith giftet seg rik, var alltid glamorøs og fylte spalteplassene med skandaler i løpet av sine 39 år her på jorden.

Hun var sin tids Kim Kardashian eller Jayne Mansfield, elsket og hatet - og alltid banebrytende og kontroversiell.

Den 8. februar i 2007 tok alt brått slutt, da hun kollapset på et hotellrom i Florida. Hun hadde hele ni ulike stoffer i blodet på tidspunktet, og dødsfallet ble sett på som en ufrivillig overdose. Det siste året av hennes liv var på ingen måte det beste, men hun hadde mye å leve for, og det var lite som tydet på at hun ville ta sitt eget liv.

Nå letter Larry Birkhead, Smiths ekskjæreste og far til hennes datter, på sløret om glamourmodellens siste tid. Den sto i sterk kontrast til livet 39-åringen forsøkte å vise fansen at hun levde.

DNA-konflikt

Det er i forbindelse med den nye serien «Hopelessly in Love» at Birkhead nå tar bladet fra munnen.

Serien handler om flere av verdens mest kjente par og deres tragiske forhold.

Birkhead møtte Smith for første gang i 2003 på en festival i hjemstaten hans. Likevel var det ikke før året etter at det begynte å utvikle seg søt musikk mellom de to. Det skulle ikke vare evig, men hun skal ha hatt en fin tid med ham.

KRANGEL: Anna Nicole Smiths datter, Dannielynn. Det var lenge en offentlig krangel om hvem som var den lille jentas biologiske far. Foto: NTB Scanpix
KRANGEL: Anna Nicole Smiths datter, Dannielynn. Det var lenge en offentlig krangel om hvem som var den lille jentas biologiske far. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Problemene oppsto derimot i 2006, etter at forholdet hadde havarert. Det hersket nemlig full tvil om hvem som var far til barnet modellen bar på.

Kampen om foreldreretten startet allerede før Smiths bortgang. For mens Birkhead hardnakket hevdet at han var far til barnet, mente Smith noe annet. Hun skal nemlig ha vært sikker på at det var hennes nye ektemann, advokaten Howard K. Stern, som var barnets far.

De to lovet hverandre evig troskap høsten 2006, bare dager etter at datteren hennes ble født. Ekteskapet var derimot aldri offisielt. Det ble nemlig aldri levert inn noen offisiell ekteskapskontrakt.

FARSKAP: Howard Stern og Anna Nicole Smith i 2000. Paret giftet seg seks år senere, bare dager etter at Smiths datter hadde kommet til verden. Foto: NTB Scanpix
FARSKAP: Howard Stern og Anna Nicole Smith i 2000. Paret giftet seg seks år senere, bare dager etter at Smiths datter hadde kommet til verden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden de to hadde vært i et forhold i en god stund, var det antatt at Stern var barnets far. Birkhead mente imidlertid det motsatte.

Den bitre striden ble avgjort med en DNA-test etter Smiths død, som viste at Larry Birkhead var far til lille Dannielynn. Han ble tildelt foreldreretten umiddelbart, og flyttet med datteren til Louisville i Kentucky.

Selv om han fikk oppdra jenta, var det alt annet enn enkelt.

To dødsfall

- Forholdet mitt med Anna blir framstilt som om jeg vant et heldig DNA-lotteri etter et one night stand. Men forholdet mitt med henne var faktisk to år langt. Det var mange opp- og nedturer, forteller han til Fox.

Birkhead og Smiths datter kom til verden 7. september 2006, men bare tre dager seinere gikk sistnevntes sønn fra et tidligere ekteskap bort.

DNA-TEST: Etter å ha testet hvem som egentlig var faren til Dannielynn ble det kjent en gang for alle at hun er Anna Nicole Smith og Larry Birkheads datter. Her er far og datter i fjor. Foto: NTB Scanpix
DNA-TEST: Etter å ha testet hvem som egentlig var faren til Dannielynn ble det kjent en gang for alle at hun er Anna Nicole Smith og Larry Birkheads datter. Her er far og datter i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Daniel Wayne Smith, sønnen modellen fikk med eksmannen Billy Wayne Smith (52), ble bare 20 år gammel og døde som følge av en overdose - mens han besøkte moren og sin nyfødte lillesøster.

- Å ikke få være til stede når barnet ditt blir født, mens du etterpå får høre at Annas sønn har dødd, og deretter må prosessere at Anna var død, for å deretter planlegge begravelsen hennes ... Jeg gikk fra å kjøpe en gravstein til å kjøpe den første bursdagsgaven til datteren min og å planlegge bursdagsfesten hennes. Det var mye for meg å ta inn. Jeg var nummen i en stund, forteller Birkhead til den amerikanske kanalen.

MOR OG SØNN: Daniel og Anna Nicole i 2004. Foto: NTB Scanpix
MOR OG SØNN: Daniel og Anna Nicole i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Daniels dødsfall fikk i likhet med morens mye oppmerksomhet i internasjonal presse. Stjernas advokat gikk raskt ut og uttalte at Smith hadde forsøkt å gjenopplive sin egen sønn, men at livet hans ikke sto til å redde.

Ifølge CBS News het det i en uttalelse fra Smiths advokat, Michael Scott, at hun måtte beroliges etter å ha mistet sønnen på et så tragisk vis. Stjernen skal også ha mistet hukommelsen på et tidspunkt.

BEGRAVELSE: Larry Birkhead under Anna Nicole Smiths begravelse i mars 2007. Foto: NTB Scanpix
BEGRAVELSE: Larry Birkhead under Anna Nicole Smiths begravelse i mars 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dømt og frikjent

I februar er det 13 år siden modellen gikk bort, men flere år etter hennes død skapes det fremdeles overskrifter om henne.

Spørsmål om foredreomsorg var nemlig ikke det eneste som preget overskriftene etter hennes bortgang.

Modellens nevnte advokat og enkemann, Howard K. Stern, ble siktet for å ha forsynt, og gjort Smith avhengig av narkotiske stoffer, som seinere førte til hennes død. Også Anna Nicoles to leger, som skal ha skrevet ut medikamenter uten lovlig resept, ble siktet i saken.

Blant forholdene advokaten var siktet for, ble det hevdet at han hadde delvis skyld i overdosen som sørget for Daniel Wayne Smiths plutselige død i 2006.

To år senere ble det imidlertid kjent at 20-åringens bortgang skyldtes et uhell.

Moren skal angivelig aldri ha kommet over tapet av sønnen. Hvorvidt sorgen hadde innvirkning på hennes eget dødsfall, vil verden trolig aldri få svar på.

LES OGSÅ: - Du skal vite at jeg gråter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer