DMX er død

Rapperen ble 50 år gammel.

DØD: Tilstanden til Earl Simmons, bedre kjent som DMX, har vært kritisk den siste uken. Fredag døde han på sykehuset. Foto: AP/Peter Kramer/NTB
DØD: Tilstanden til Earl Simmons, bedre kjent som DMX, har vært kritisk den siste uken. Fredag døde han på sykehuset. Foto: AP/Peter Kramer/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rapperen DMX er død, 50 år gammel. Det melder familien.

«Vi er veldig lei oss over å kunngjøre at vår kjære DMX, født Earl Simmons, døde 50 år gammel på White Plains sykehus med familien ved sin side», skriver de i en uttalelse.

Rapperen etterlater seg hele 15 barn, samt forloveden Desiree Lindstrom.

Foto: Streeter Lecka / Getty Images / AFP / NTB
Foto: Streeter Lecka / Getty Images / AFP / NTB Vis mer

Kritisk tilstand

Lørdag kom nyheten om at den legendariske rapperen var innlagt på sykehus. Årsaken var et hjerteinfarkt fredag kveld forrige uke, som angivelig var trigget av en overdose.

- Vi ber om at dere har Earl/DMX og oss i tankene deres, at dere ber for ham og at dere samtidig respekterer at vi gjerne vil ha ro i denne vanskelige tiden, skrev familien i en uttalelse, ifølge People.

Nakia Walker, DMXs manager, uttalte søndag kveld at rapperen var i en vegetativ tilstand.

Til Buzzfeed News forklarte Walker søndag at tilstanden hans var uforandret, med lunge- og hjernesvikt - og ingen hjerneaktivitet.

- Han er er fantastisk person, som lyste opp ethvert rom han gikk inn i. Han fikk deg alltid til å føle deg bra i hans nærvær, sa artistens advokat gjennom 25 år, Murray Richman, til The Times.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

Massiv støtte

DMX har de siste dagene fått massiv støtte fra sine venner, som inkluderer blant andre Eminem, Rick Ross and Eric B. Flere fans har også møtt opp utenfor sykehuset for vise sin støtte.

50-åringen har vært åpen om sitt rusmisbruk og blant annet forklart at det startet da han bare var 14 år gammel.

I 2016 ble han funnet bevisstløs på en parkeringsplass. Selv forklarte han at det skyldtes et astmaanfall, og at det ikke dreide seg om en overdose.

Han har ikke levd et problemfritt liv, og har en rekke ganger sonet i fengsel - flere ganger relatert til narkotika. Han sonet seinest i 2019, på grunn av skatteunndragelse.

LES OGSÅ: Prins Harry og hertuginne Meghan er i stor sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer