KONTROVERSIELLE: Jentene i country-gruppen Dixie Chicks er kjent for å si hva de mener, og da Natalie Maines kom med saftige uttalelser om den daværende amerikanske presidenten George W. Bush resulterte det i full boikott i USA. I disse dager er de på verdensturné, og tirsdag står de på scenen i Oslo. Her fra en konsert i London i helgen. Foto: REX/Brian Rasic/All Over Press
KONTROVERSIELLE: Jentene i country-gruppen Dixie Chicks er kjent for å si hva de mener, og da Natalie Maines kom med saftige uttalelser om den daværende amerikanske presidenten George W. Bush resulterte det i full boikott i USA. I disse dager er de på verdensturné, og tirsdag står de på scenen i Oslo. Her fra en konsert i London i helgen. Foto: REX/Brian Rasic/All Over Press Vis mer

Dixie Chicks karriere ble lagt i grus av Bush-kommentar

Tirsdag kveld står Dixie Chicks på scenen i Oslo Spektrum.

Publisert

SEOGHØR.NO: Det skapte furore da frontfigur Natalie Maines (39) i country-gruppen Dixie Chicks uttalte seg om den daværende amerikanske presidenten George W. Bush (67) under en konsert i London i 2003 - ti dager før invasjonen av Irak:

FRITTALENDE: Det var Natalie Maines i Dixie Chicks som fortalte publikum under en London-konsert i 2003 at hun og resten av bandmedlemmene var flau over at den amerikanske presidenten - som på det tidspunktet var George W. Bush - var deres hjemby Texas. Foto: Splash News/ All Over Press
FRITTALENDE: Det var Natalie Maines i Dixie Chicks som fortalte publikum under en London-konsert i 2003 at hun og resten av bandmedlemmene var flau over at den amerikanske presidenten - som på det tidspunktet var George W. Bush - var deres hjemby Texas. Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer

- Vi ønsker ikke denne krigen, denne volden. Vi skammer oss over at den amerikanske presidenten er fra Texas, fortalte hun fra scenen.

Uttalelsene førte til totalboikott av jentegruppen fra Texas - og lenge ble de ikke spilt på amerikanske radiostasjoner. Natalie Maines opplevde også å motta flere drapstrusler for sine kontroversielle utsagn.

Flere av countrygruppens fans kastet seg på boikott-bølgen som følge av Maines uttalelser, og dette fikk katastrofale følger for Dixie Chicks. På bare én uke gikk coverlåten «Landslide» fra 10.plass til 43.plass på Billboard Hot 100, før den uken etter hadde helt forsvunnet ut av hitlisteoversikten.

Kort tid etter London-konserten prøvde Maines å forsvare uttalelsene:

- Jeg føler at presidenten ignorerer meningene og følelsene til mange amerikanere rundt om i landet, og støter bort resten av verden.

FAMILIEN: Natalie Maines er gift med Hollywood-skuespiller Adrian Pasdar, og sammen har de to sønner. Her fra en filmpremiere i Los Angeles i 2011. Foto: Stella Pictures
FAMILIEN: Natalie Maines er gift med Hollywood-skuespiller Adrian Pasdar, og sammen har de to sønner. Her fra en filmpremiere i Los Angeles i 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer

Men nå har gruppen lagt urolighetene bak seg, og er mer populære enn noen gang. Ifølge Wikipedia hadde gruppen i mai 2013 solgt over 30 millioner album siden deres oppstart i 1989. De har også innkassert hele 13 Grammy-priser. Og fikk blant annet stor suksess med «Not Ready to Make Nice», der de tar et oppgjør med det de ble utsatt for.

Gruppen består i dag av søsknene Emily Robison (41) og Martie Maguire (44), i tillegg til Maines.

Sistnevnte er gift med skuespiller Adrian Kayvan Pasdar (48) kjent fra TV-serier som «Heroes» og «Profit», som hun har to barn sammen med.

I disse dager er Dixie Chicks på omfattende verdensturné i forbindelse med deres siste album «Taking the Long Way», som ble sluppet i 2006.

LES OGSÅ: Dixie Chicks gjorde rent bord

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer