Disse Williams-øyeblikkene husker vi best

Se de elleville høydepunktene fra Robin Williams' karriere!

SEOGHØR.NO: Dødsfallet til Robin Williams blir tatt i mot med stor sorg av filmfans over hele verden, etter at han ble funnet livløs i sitt eget hjem mandag.

Den talentfulle skuespilleren - som ble 63 år gammel - rakk imidlertid å etterlate seg en stor mengde med svært minneverdige filmer, serier og TV-opptredener før han forlot verden, 63 år gammel.

Her har vi samlet noen av de største høydepunktene fra Robins karriere.

1. Mrs. Doubtfires bryster tar fyr

I flmen «Mrs. Doubtfire» fra 1993 spiller Robin en mann som kler seg ut som kvinne og tar jobb som hushjelp hos eks-kona. Det fører til en rekke komiske situasjoner og filmen er et av de aller største høydepunktene på hans CV.

2. «South Park» stjeler showet under Oscar-utdelingen

Under Oscar-utdelingen er det tradisjon at de nominerte i klassen «beste originale sang» fremfører sine låter på direkten. Men skaperne av filmen «South Park: Bigger, Longer, Uncut» valgte å la Robin framføre sangen «Blame Candada». Resultatet ble ellevilt:

3. Robin viser sin følsomme side i «Dead Poets Society»

Selv om han var kjent for sin evne til å få folk til å le, hadde Robin også et stort dramatisk talent. Det fikk han blant annet vist i sin Oscar-nominerte rolle i denne filmen fra 1989:

4 Good morning, Vietnam

Filmen fra 1987 om en DJ isom kjemper mot militær-sjefenes forsøk på å kontrollere ham, ble  Williams store internasjonale gjennombrudd.

5. Vipper programlederen av pinnen

Robin Williams var kjent som en svært populær og livlig gjest på talkshow verden rundt. Vi har tatt med dette klippet fra 1991, hvor han stjeler  all oppmerksomheten fra den amerikanske programleder-legenden Johnny Carson.

6. Robin Williams spiller homofil i «The Birdcage»:

En annen rolle Williams fikk mye skryt for, var «The Birdcage», hvor han spiller en homofil mann, som prøver legge skjul på sin legning overfor en konservativ senator (Gene Hackman). I filmen får Robins energi fritt spillerom.

7. Vinner Oscar for «Good Will Hunting»

Robin Williams innsats som en psykologiprofessor i filmen som også ble gjennombruddet til Matt Damon og Ben Affleck, sikret ham hans eneste Oscar-statuett.

LES OGSÅ: - Du har gledet sjelen min hele livet