FESTKLARE: Prinsesse Märtha Louise, kong Harald, dronning Sonja, prins William, hertuginne Kate, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Astrid, fru Ferner, er alle pyntet og klare inne på Slottet i forkant av kveldens middag. Foto: NTB scanpix
FESTKLARE: Prinsesse Märtha Louise, kong Harald, dronning Sonja, prins William, hertuginne Kate, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Astrid, fru Ferner, er alle pyntet og klare inne på Slottet i forkant av kveldens middag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hertuginne Kate og prins William i Norge:

Disse var invitert til middag på Slottet

Flere norske kjendiser var invitert til middag med kongefamilien, hertuginne Kate og prins William.

Publisert

(Se og Hør): Torsdag formiddag tok hertuginne Kate (36) og prins William (35) seg god tid til å møte det norske folket da de spaserte fra Slottet og ned til prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark.

Svært mange hadde møtt opp for å få et glimt av de britiske gjestene og dronning Sonja (80), kronprinsparet og prinsesse Ingrid Alexandra (14) viste frem skulpturene som barn rundt om i Norge har designet.

Torsdag ettermiddag tok både William, Kate, Mette-Marit (44) og Haakon (44) turen til MESH i Oslo, som hjelper startup-bedrifter.

Saken fortsetter nedenfor.

ARM-I-ARM: Det var kong Harald som fulgte hertuginne Kate inn til middagen torsdag kveld. Foto: NTB scanpix
ARM-I-ARM: Det var kong Harald som fulgte hertuginne Kate inn til middagen torsdag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hyggelig kveld

Senere torsdag kveld samles hertugparet og den norske kongefamilien seg til middag på Slottet, og der er det også ventet at en rekke celebriteter står på gjestelisten.

Under middagen vil hertugparet bli servert:

  • Kongekrabbe og avokadorull med potetchips og yuzomajones

  • Posjert kveite

  • Løk og soppterte med trøffel og sennepssaus

  • Lakris cremeux med blodappelsin og yoghurtsorbé

Blant andre «Skam»-stjernene Iman Meskini - som spilte rollen som Sana, og Tarjei Sandvik Moe - som spilte rollen som Isak, har ankommet slottsplassen for å delta under middagen.

Andre navn på gjestelista er blant annet John Carew, Gunhild Stordalen, statsminister Erna Solberg og Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Sistnevnte ankom slottsplassen ikledd bunad og med et stort smil om munnen.

- Jeg har alltid på meg bunad. På sånne tilstelninger synes jeg at det er veldig hyggelig å ha på seg bunad, sier han til Se og Hør, og fortsetter:

- Dette blir nok en hyggelig kveld. Sikkert veldig interessant, smilte han.

Saken fortsetter nedenfor.

I GODT HUMØR: «Skam»-stjernene Iman Meskini og Tarjei Sandvik Moe på plass inne på Slottet. Foto: NTB scanpix
I GODT HUMØR: «Skam»-stjernene Iman Meskini og Tarjei Sandvik Moe på plass inne på Slottet. Foto: NTB scanpix Vis mer
STORT SMIL OM MUNNEN: Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes ankom Slottet hånd-i-hånd. Foto: NTB scanpix
STORT SMIL OM MUNNEN: Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes ankom Slottet hånd-i-hånd. Foto: NTB scanpix Vis mer
PYNTET OG KLARE: Kristin Skogen Lund og John Carew på vei til gallamiddagen på Slottet. Foto: NTB scanpix
PYNTET OG KLARE: Kristin Skogen Lund og John Carew på vei til gallamiddagen på Slottet. Foto: NTB scanpix Vis mer
FLOTT: En smellvakker Gunhild Stordalen på vei inn på Slottet torsdag kveld. Foto: NTB scanpix
FLOTT: En smellvakker Gunhild Stordalen på vei inn på Slottet torsdag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gleder seg til å møte flere

Da Se og Hør møtte hertuginnen tidligere torsdag, kunne hun fortelle at hun virkelig har kost seg så langt under oppholdet.

- Jeg har virkelig kost meg under oppholdet så langt. Vi har et veldig interessant program foran oss. Jeg gleder jeg meg veldig til utendørsaktivitetene i morgen, sa hertuginne Kate til Se og Hør, og la til:

- Vi gleder oss til å møte flere nordmenn, men jeg må forbedre norsken min kjenner jeg, sa hertuginnen lattermildt.

Saken fortsetter nedenfor.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

Overrasket

Da de senere skulle treffe blant andre sjakkongen Magnus Carlsen (27) på MESH, var det ventet at hertuginne Kate skulle få en pause fra programmet. Likevel valgte den gravide hertuginnen å overraske.

Ifølge det offisielle programmet var det nemlig bare prins William som skulle ta turen til MESH, i selskap av både Haakon og Mette-Marit. Da følget ankom lokalene i Oslo sentrum, ble det imidlertid tydelig at Kate hadde ombestemt seg.

Hertuginnen, som venter sitt tredje barn i april, kastet også glans over opplegget på MESH. Babymagen hennes var godt synlig i en lekker, blå kjole, og Kate virket opplagt og positiv.

Saken fortsetter under videoen.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

Magnus Carlsen ble som kjent verdensmester i lynsjakk like før nyttår, og det oppstod både latter og smil i samtalen med Kate og William.

- Magnus’ selskap Play Magnus er en av fire norske gründerbedrifter som skal presenteres for dem. Innovasjon Norge kontaktet oss og spurte, sa Carlsens manager, Espen Agdestein til NTB i forkant av hertugmøtet.

- Det er tett program fra morgen til kveld, noe som kan bli heftig for alle og enhver, og ikke minst når man er gravid i sjette måned, sa Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, før det ble kjent at Kate hadde ombestemt seg.

LES OGSÅ: Her er Kate og William i Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer