Disse tok vi farvel med i 2019

Verden mistet flere store talenter i løpet av tiårets siste etappe.

DØDE: Disse kjente personene har gått bort så langt i år. Vis mer

2019 går mot veis ende, og et nytt tiår står snart for døra. Året som har gått har vært innholdsrikt, på godt og vondt.

Både i Norge og internasjonalt har en rekke markante og profilerte skikkelser gått bort. Blant dem finner vi skuespillere, artister, fotballspillere, politikere og moteprofiler.

Disse tok vi farvel med i løpet av året som gikk (i kronologisk rekkefølge):

Nils Utsi: 1943 - 2019

Like etter at vi hadde gått inn i et nytt år, 1. januar, kom beskjeden om at skuespiller Nils Reidar Utsi var død. Han døde på nyttårsaften, og ble 75 år gammel.

Utsi ble den første samiske studenten ved Teaterhøgskolen i Oslo, da han kom inn i 1964.

75 ÅR: Skuespiller Nils Reidar Utsi døde tidlig i januar. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
75 ÅR: Skuespiller Nils Reidar Utsi døde tidlig i januar. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer

På 1970-tallet ble han for alvor kjent for sin rolle i tv-serien «Ante», som ble solgt til hele 23 land. Sverre Porsanger spilte Ante, og Utsi hadde rollen som hans far.

Senere hadde Utsi også sentrale roller i storfilmene «Veiviseren» (1987) og «Kautokeino-opprøret» (2008), begge regissert av Nils Gaup. Han anses også som Hålogaland Teaters far.

Emiliano Sala: 1990 - 2019

21. januar var den kjente fotballspilleren Emiliano Sala på vei fra Nantes i Frankrike til Cardiff i Wales. Den rutinemessige reisen endte med katastrofe da småflyet han satt i styrtet i Den engelske kanalen. Han ble bare 28 år gammel.

28 ÅR: Fotballspiller Emiliano Sala døde etter en flystyrt i januar. Foto: Reuters / NTB Scanpix
28 ÅR: Fotballspiller Emiliano Sala døde etter en flystyrt i januar. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

I en talemelding til familien skal Sala ha sagt følgende i øyeblikket før det fatale krasjet:

- Står det bra til med dere? Hvis dere ikke har hørt noe fra meg på halvannen time … Jeg vet ikke om de kommer til å sende folk for å lete etter meg, for de kommer ikke til å finne meg, vet dere. Far, jeg er så redd.

Fotballspilleren og piloten omkom begge, og dødsfallet ble omtalt verden over. Senere har det kommet flere urovekkende funn om ulykken, blant at at piloten manglet riktig lisens, og ikke burde flydd om natta i dårlig vær.

Knut Haavik: 1943 - 2019

8. februar kom meldingen om at Knut Haavik, grunnleggeren av Se og Hør, hadde gått bort i sitt eget hjem i Spania. Han ble 75 år gammel, og «døde der han ønsket å være», ifølge familien.

Haavik publiserte den første utgaven av Se og Hør i september 1978, og var redaktør for bladet fram til sin avgang i 2003. På den tida, da han ga seg som sjefredaktør, ble han medlem at Norsk kulturråd. Der satt han fra 2004 til 2009. Han har også vært konsernsjef i Aller.

75 ÅR: Knut Haavik kom fra VG da han startet Se og Hør i 1978. Han døde i februar. Foto: Tor Kvello / Se og Hør
75 ÅR: Knut Haavik kom fra VG da han startet Se og Hør i 1978. Han døde i februar. Foto: Tor Kvello / Se og Hør Vis mer

Han etterlot seg kona Solveig Halseth Haavik, barna Cecilie, Svein Arne og Knut jr., samt flere barnebarn. Haavik fikk sine tre barn med sin første kone, Torunn. Hun døde av kreft i 2002, etter å ha vært gift med Haavik i mer enn 35 år.

I tida etter dødsfallet fulgte flere oppslagssaker om arvestrid i Haavik-familien. Stridsøksa er enn så lenge ikke begravd.

Karl Lagerfeld: 1933 - 2019

19. februar takket Chanel-kongen Karl Lagerfeld for seg. Han døde på et sykehus i Paris etter kort tids sykdom. Han var kjent som motebransjens yppersteprest, og ledet Chanel, Fendi og sitt eget merke med jernhånd i flere tiår.

Ser man den stramme hestehalen, solbrillene og den hvite skjortekragen, er det umulig å ta feil. Han var eksentrisk, og godt likt. Det er antatt at han ble 85 år gammel, men rett etter dødsfallet hersket det full forvirring rundt hans faktiske fødselsdato.

85 ÅR: Karl Lagerfeld døde i februar etter en tids sykdom. Foto: NTB scanpix
85 ÅR: Karl Lagerfeld døde i februar etter en tids sykdom. Foto: NTB scanpix Vis mer

For mens enkelte mente han var født i 1933, hevdet andre kilder at han var født i alt fra 1935 til 1938. Lagerfelds assistent sa til AP etter dødsfallet at de fortsatt ikke visste sannheten, fordi designeren selv likte å være litt mystisk. «Det var en del av den han var».

Lagerfeld giftet seg aldri og fikk heller ingen barn. Han etterlot seg derimot katten Choupette, som kan sies å være en av verdens mest berømte puser.

Jan-Michael Vincent: 1944 - 2019

I starten av mars kom den triste nyheten om at den amerikanske tv-stjerna Jan-Michael Vincent, kjent fra flerfoldige roller i Hollywood, hadde avgått ved døden - 74 år gammel.

Vincent var kanskje best kjent her til lands som piloten Stringfellow Hawke i 1980-tallsserien «Airwolf», som var å se på TV3 på 80-tallet.

74 ÅR: «Airwolf»-stjerna Jan-Michael Vincent døde allerede i midten av februar. Foto: Viasat
74 ÅR: «Airwolf»-stjerna Jan-Michael Vincent døde allerede i midten av februar. Foto: Viasat Vis mer

Serien ble svært populær, og sanket inn flere priser - deriblant en Emmy.

Han døde allerede 10. februar, men dødsfallet ble ikke offentlig kjent før nesten en måned seinere. Vincent var gift tre ganger, og etterlater seg et barn.

Matti Nykänen: 1963 - 2019

Den verdenskjente finske skihopperen Matti Nykänen gikk bort i februar, 55 år gammel. Han var en av de største idrettsprofilene fra Finland gjennom tidene.

I løpet av ni aktive sesonger rakk Nykänen å vinne 46 verdenscuprenn. Han hentet også hjem fem olympiske medaljer (fire gull), ni VM-medaljer (fem gull) og 13 finske mesterskap.

55 ÅR: Dette bildet er fra Lahti i 1981. I februar døde han, 55 år gammel. Foto: NTB scanpix
55 ÅR: Dette bildet er fra Lahti i 1981. I februar døde han, 55 år gammel. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nykänen etterlater seg kona Pia og tre barn fra tidligere forhold. Da dødsbudskapet ble kjent uttrykket flere skiprofiler sin sorg over tapet. Bjørn Einar Romøren sa til Dagbladet at Nykänen var «en av de desidert største innen skihopping gjennom tidene».

Keith Flint: 1969 - 2019

I starten av mars kom nyheten om at The Prodigy-vokalist Keith Flint etter alt å dømme hadde tatt sitt eget liv. Han ble funnet i sitt hjem i Essex, og ble 49 år gammel.

Flint var mest kjent som vokalist i The Prodigy. Trioen med det ikoniske punk-uttrykket besto av sistnevnte, Liam Howlett og Maxim Reality, og ble først kjent som en del av undergrunns-ravemiljøet, før de slo gjennom i 1992 med plata «Experience».

49 ÅR: The Prodigy-vokalist Keith Flint ble i mars funnet død i sitt hjem. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
49 ÅR: The Prodigy-vokalist Keith Flint ble i mars funnet død i sitt hjem. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Seinere har de nærmest fått legendestatus på den elektroniske scenen.

Aller mest er bandet kanskje kjent for de internasjonale suksessene «Firestarter», og den svært kontroversielle «Smack My Bitch Up» fra 1997, som også nådde topplassering i Norge.

Jon Skolmen: 1940 - 2019

28. mars mistet Norge en av sine største skuespillere, da Jon Skolmen sovnet stille inn. Han ble 78 år gammel.

Skolmen har en svært lang karriere bak seg, og huskes blant annet for sine mange år i NRK, der han blant annet sto bak «Jon med skrivemaskinen», og deltok i populære «Lekestue». Han blir også husket som Mjøltyt i «Jul i Blåfjell».

78 ÅR: Jon Skolmen sovnet inn i slutten av mars i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
78 ÅR: Jon Skolmen sovnet inn i slutten av mars i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Han vant flere priser for sine programmer, blant annet Gullrosen, Chaplinprisen og presseprisen i Montreux i 1976 for «The Nor-way to broadcasting», sammen med Trond Kirkvaag. Da han fylte 60 år i 2000, uttalte han:

- Jeg har valgt ikke å ha noe forhold til å bli eldre. Femtiåra, det er alderdommens pubertet, så nå er jeg liksom på vei ut av puberteten. Det er nesten som om det begynner nå.

Luke Perry: 1966 - 2019

En annen skuespiller som verden mistet i mars, var amerikanske Luke Perry. 52-åringen ble fraktet til sykehus etter et akutt hjerneslag, men livet sto ikke til å redde.

Skuespilleren etterlot seg barna Jack (21) og Sophie (18), og forloveden Wendy Madison Bauer.

52 ÅR: I våres ble skuespiller Luke Perry rammet av et massivt slag. Han ble hastet til sykehus, men døde fem dager seinere som følge av skadene. Foto: NTB scanpix
52 ÅR: I våres ble skuespiller Luke Perry rammet av et massivt slag. Han ble hastet til sykehus, men døde fem dager seinere som følge av skadene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Perry var omgitt av familien da han døde. Hans ekskone Minne Sharp skal også ha vært til stede.

Skuespilleren var mest kjent for sine roller i «Beverly Hills 90210» og Netflix-serien «Riverdale», der han fortsatt var å se på skjermen etter sin død. Produksjonen løste det ved å arrangere en begravelse for karakteren hans i den nye sesongen.

Terje Nilsen: 1951 - 2019

I mars mistet også Norge en av sine fremste musikere. Terje Nilsen ble funnet død i sitt hjem i slutten av måneden, 67 år gammel.

Nilsen var en av Nord-Norges mest kjente musikere, særlig kjent for melodien «Mjelle», som ble skrevet i 1974.

67 ÅR: Terje Nilsen var en populær visesanger, særlig i nordlige deler av lander. Han døde i mars. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
67 ÅR: Terje Nilsen var en populær visesanger, særlig i nordlige deler av lander. Han døde i mars. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Han står også bak folkekjære låter som «Sommernatt», «Blå ballade» og «Se for et vær det e».

67-åringen var kjent for sin sjelfulle, mørke stemme, og ble gjerne omtalt som en musikalsk legende i Nord-Norge - i tillegg til å være en favoritt blant kritikere og musikerkolleger.

Nipsey Hussle: 1985 - 2019

Den amerikanske rapperen Ermias Joseph Asghedom, bedre kjent under artistnavnet Nipsey Hussle, ble i slutten av mars skutt og drept i Los Angeles. Han ble bare 33 år.

Artisten hadde en suksessrik karriere i musikkbransjen, som varte i omtrent 15 år. I 2010 startet han sitt eget plateselskap, som han selv begynte å utgi mixtaper fra.

33 ÅR: Rapperen Nipsey Hussle, som blant annet har vært nominert til Grammy, ble skutt og drept i Los Angeles. Foto: NTB scanpix
33 ÅR: Rapperen Nipsey Hussle, som blant annet har vært nominert til Grammy, ble skutt og drept i Los Angeles. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han begynte etter hvert å oppnå suksess med musikken sin, og samarbeidet gjennom sin karriere med blant andre Kendrick Lamar, Drake og Meek Mill.

Tidligere i år var han nominert til Grammy-pris for debutalbumet «Victory Lap» i kategorien årets beste rapalbum. Cardi B stakk derimot av med prisen. 33-åringen er i disse dager å se med ovennevnte rapper i Netflix-serien «Rhythm + Flow», som ble utgitt etter hans død.

Morten Røhrt: 1954 - 2019

I starten av april ble det kjent at skuespilleren Morten Røhrt hadde gått bort, 64 år gammel. Han huskes nok best som Cato Halvorsen i «Hotel Cæsar».

- Han er en av våre kjære skuespillere, og dette er fryktelig leit. Våre tanker går til familien, sa Margareta Magnus Myhre, informasjonssjef ved Oslo Nye Teater, om det tragiske dødsbudskapet.

64 ÅR: Morten Røhrt ble 64 år gammel. Her er han fotografert på 17. mai i 2006. Foto: NTB scanpix
64 ÅR: Morten Røhrt ble 64 år gammel. Her er han fotografert på 17. mai i 2006. Foto: NTB scanpix Vis mer

Røhrt har siden 1992 vært ansatt ved Oslo Nye Teater, og har hatt en innholdsrik karriere. Han ble utdannet ved Statens Teaterhøgskole, og begynte også som lærer samme sted senere.

I tillegg til rollen i «Hotel Cæsar» på TV 2, har han vært med i NRK-serien «Fortuna». Om du ikke har sett ham, har du trolig hørt stemmen hans opp gjennom åra. Røhrt har nemlig dubbet en god del filmer, deriblant «Biler» og «Inspektør Gadget», og har dessuten også lånt ut stemmen sin til flere radioreklamer.

Bibi Andersson: 1935 - 2019

Den svenske skuespilleren Bibi Andersson døde i midten av april, 83 år gammel. Hun debuterte som skuespiller allerede som 15-åring, og er kanskje mest kjent for sin medvirkning i flere Ingmar Bergman-filmer, blant annet «Persona» der hun spilte mot blant andre Liv Ullmann.

83 ÅR: Den svenske skuespilleren Bibi Andersson ble 83 år gammel. Her fotografert i 1971. Foto: NTB scanpix
83 ÅR: Den svenske skuespilleren Bibi Andersson ble 83 år gammel. Her fotografert i 1971. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2006 ble hun tildelt den internasjonale Ibsen-prisen, Ibsen Centennial Award, for sine tolkninger av Henrik Ibsens kvinneskikkelser.

Tre år senere ble Andersson rammet av et kraftig slag som førte til at hun forsvant fra rampelyset. Bibi Andersson etterlater seg ektemann og en datter.

Peggy Lipton: 1946 - 2019

En annen skuespiller som mistet livet i våres, var amerikanske Peggy Lipton. Stjernen ble 72 år gammel, og døde som følge av kreft. Det var døtrene, skuespillerne Rashida Jones (43) og Kidada Jones (45), som delte den triste nyheten i en felles uttalelse.

Peggy Lipton vil nok best bli husket for sin rolle i både «The Mod Squad», og som Norma Jennings i «Twin Peaks». Hun fikk sitt store gjennombrudd allerede i 1965, i «The John Forsythe Show», og har vært nominert ved flere anledninger til gjeve priser.

72 ÅR: Skuespiller Peggy Lipton var kjent for flere store roller opp gjennom karrieren. Foto: NTB scanpix
72 ÅR: Skuespiller Peggy Lipton var kjent for flere store roller opp gjennom karrieren. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 1971 vant hun en Golden Globe for sin rolle i «The Mod Squad», og for samme rolle ble hun nominert til hele tre Golden Globes, og fire Emmy-priser.

Lipton er også kjent for sitt svært offentlige ekteskap med musikkprodusenten Quincy Jones (86), som hun var gift med fra 1974 til 1990.

Doris Day: 1922 - 2019

Nok en skuespiller forsvant ut av rekkene i mai, da 97 år gamle Doris Day gikk bort. I løpet av sin mangeårige karriere, som startet på slutten av 1930-tallet i USA, bemerket hun seg som både skuespiller, sanger og aktivist.

Hun anses som et av de største ikonene i Hollywood, og ble i 2004 tildelt presidentens frihetsmedalje for sine utmerkelser. Stjerna var spesielt kjent for sine roller i musikaler, komedier og dramafilmer.

97 ÅR: Doris Day, her fotografert i 1989, var en legende i Hollywood. Foto: NTB scanpix
97 ÅR: Doris Day, her fotografert i 1989, var en legende i Hollywood. Foto: NTB scanpix Vis mer

97-åringen var også å se i Hitchcocks «The Man Who Knew Too Much», fra 1956. Hun er ansett som en av de aller største filmstjernene fra 1960-tallet.

Hun var gift fire ganger, og hadde et barn, Terry Melcher. Han døde i 2004.

Barna til Anders Holch Povlsen

I slutten av april gikk flere selvmordsbomber av på Sri Lanka, noe som sørget for at 253 mennesker mistet livet. Blant dem var 39 utenlandske statsborgere, deriblant tre danske barn.

De tre drepte var Alfred (5), Agnes (12) og Alma (15), barn av en av Danmarks rikeste menn, Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen.

GRAVLA BARNA: Anne og Anders Holch Povlsen utenfor domkirka i Aarhus etter begravelsen til de tre danske ofrene for terrorangrepet på Sri Lanka. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau / NTB scanpix
GRAVLA BARNA: Anne og Anders Holch Povlsen utenfor domkirka i Aarhus etter begravelsen til de tre danske ofrene for terrorangrepet på Sri Lanka. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau / NTB scanpix Vis mer

Sammen med kona Anne Holch Povlsen hadde de fire barn, men tre av dem mistet altså livet i terrorangrepet. Da barna ble stedt til hvile i starten av mai, fulgte en hel verden med i sorg.

Kistene hadde bilder av barna og var dekorert med blomster - og til en av dem var det festet fargerike ballonger. Da paret valgte å gå ut med navnene på barna som ble drept på Sri Lanka, ble det også holdt en seremoni.

TERROR: Den danske klesmilliardæren Anders Holch Povlsen og kona mistet tre av sine fire barn i angrepene. Det bekreftet kommunikasjonssjef i Povlsens klesfirma, Bestseller. Video: CNN / NTB Scanpix. Klipp: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

Da leste prest Arne Holst-Larsen opp en SMS fra paret for de mange frammøtte, hvor det sto følgende:

«Vi sender de kjærligste hilsener, kjærligste tanker og er dypt takknemlige over all den varme vi har mottatt de seneste dagene. Tapet av våre elskede barn, Alma, Agnes og Alfred, er helt ubegripelig».

José Antonio Reyes: 1983 - 2019

I starten av juni døde Arsenal-spilleren José Antonio Reyes i en trafikkulykke. Han ble 35 år gammel.

Reyes ble ansett som et vidunderbarn i fotballverdenen da han slo gjennom som 16-åring for Sevilla, og fikk i tillegg med seg 21 landskamper for Spania.

35 ÅR: Jose Antonio Reyes ble bare 35 år gammel. Her fra tida i Arsenal. Foto: NTB Scanpix
35 ÅR: Jose Antonio Reyes ble bare 35 år gammel. Her fra tida i Arsenal. Foto: NTB Scanpix Vis mer

35-åringen spilte også tre sesonger for Arsenal i Premier League, tre i Atlético Madrid, var én sesong i Real Madrid og spilte hele åtte sesonger for Sevilla, hvor ballmagikeren startet karrieren som junior og fikk rundt 250 kamper på det øverste nivået.

Terese Alvén: 1982 -2019

I midten av juni kom meldingen om at den svenske influenseren Terese Alvén hadde gått bort, 37 år gammel. Hun har de siste årene inspirert leserne sine til en aktiv livsstil, men da hun selv ble syk og måtte sette livet på vent, endret alt seg.

Alvéns sykdomsforløp gikk svært raskt. I november i fjor oppdaget influenseren først at hun og ektemannen Glenn ventet sitt tredje barn, men noe var galt.

Det viste seg at hun hadde fått en cyste på høyre eggstokk. Cysten ble operert bort og svangerskapet ble avsluttet. Den opprinnelige cysten var verken god- eller ondartet, viste analysene, men i mars begynte Alvén å få nye magesmerter igjen. Hun hadde fått en ny cyste, som skulle vise seg å være kreft.

I samråd med legene ble det bestemt at hun skulle legges i kunstig koma livet ut. Dødsfallet fikk stor oppmerksomhet i Sverige, og minte trolig mange på hvor skjørt livet kan være.

Beth Chapman: 1967 - 2019

Selv om dette dødsfallet fant sted i USA, sørget det for store overskrifter i Norge. Mange har et forhold til programmet «Dog the Bounty Hunter», der man ble godt kjent med ekteparet Duane og Beth Chapman.

I juni kom den tragiske beskjeden om at sistnevnte hadde gått bort. Hun ble 51 år gammel, og døde etter en tids sykdom. I 2017 fikk hun påvist en alvorlig form for strupekreft. Hun ble friskmeldt etter en operasjon, men kreften meldte sin tilbakekomst i fjor.

51 ÅR: Etter å ha kjempet mot kreftsykdommen ble Beth Chapman, tv-dusørjeger, lagt i kunstig koma. Hun døde på sykehuset. Foto: NTB Scanpix
51 ÅR: Etter å ha kjempet mot kreftsykdommen ble Beth Chapman, tv-dusørjeger, lagt i kunstig koma. Hun døde på sykehuset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Beth figurerte på tv sammen med ektemannen mellom 2004 og 2012. I tv-programmet fulgte man Dog og Beth i deres jakt på kriminelle.

Gloria Vanderbilt 1924 - 2019

I juni døde den amerikanske designeren, milliardærarvingen og sosietetskvinnen Gloria Vanderbilt, 95 år gammel. Dødsfallet ble bekreftet av sønnen hennes, den anerkjente journalisten Anderson Cooper.

Den avdøde designeren var arving til den gedigne Vanderbilt-formuen, som på starten av 1800-tallet ble bygd møysommelig opp på grunn av utbygging av jernbane og shipping. Det er av Business Insider anslått at hun hadde en formue på elleville 200 millioner dollar, omtrent 1,74 milliarder norske kroner.

95 ÅR: Vanderbilt gjennomgikk en rekke kosmetiske operasjoner i voksen alder, og det var nærmest umulig å gjette at hun var godt over 90 år. Her er hun fotografert på en utstilling i 2012. Foto: Shuttestock / Rex, NTB scanpix
95 ÅR: Vanderbilt gjennomgikk en rekke kosmetiske operasjoner i voksen alder, og det var nærmest umulig å gjette at hun var godt over 90 år. Her er hun fotografert på en utstilling i 2012. Foto: Shuttestock / Rex, NTB scanpix Vis mer

Fire ekteskap, like mange barn, og et overdådig liv på New Yorks beste vestkant skapte blest, og det er hevdet at karakteren Holly Golightly i «Breakfast at Tiffany's» er løst basert på Vanderbilt.

Som sønnen nevnte i sine minneord, var hun ung til sinns. Hun var derimot også nokså ung fysisk, og hadde ved hjelp av en rekke plastiske inngrep gjort det umulig for noen å «avsløre» at hun var over 90 år gammel.

Arild Berg: 1975 - 2019

I midten av juni døde den norske fotballspilleren Arild Berg. Han ble 43 år gammel, og var ansett som et av de største talentene i norsk fotball da han slo gjennom som tenåring.

- Det er med stor sorg vi fikk vite at Arild valgte å forlate oss i dag tidlig. Vi sitter igjen med mye kjærlighet og mange gode minner etter Arild, skrev familien i en uttalelse i juni.

43 ÅR: Arild Berg var et helt unikt fotballtalent. Arkivfoto: Bjørn Lunde, Erik Rygg
43 ÅR: Arild Berg var et helt unikt fotballtalent. Arkivfoto: Bjørn Lunde, Erik Rygg Vis mer

Selv om han hadde et helt unikt talent og kom fra en av Norges mest kjente og suksessfulle fotballfamilier, valgte Berg å legge skoene på hylla i ung alder, bare 20 år gammel. Da hadde han takket nei til Rosenborg, og ville heller ha et friår.

I 2005 fikk han kronisk utmattelsessyndrom. Tre år i forveien hadde han gått til Lyn, men spilte aldri for dem på grunn av sykdommen.

Cameron Boyce: 1999 -2019

Den amerikanske barnestjernen og Disney-skuespilleren Cameron Boyce døde brått 6. juli, bare 20 år gammel. Den unge stjernen hadde en lysende karriere både bak og foran seg, og dødsfallet rystet Hollywood.

Familien bekreftet at bortgangen skyldtes et epilepsianfall 20-åringen hadde fått i søvne. Han hadde hatt sykdommen i flere år, men denne gangen ble anfallet oppdaget for seint. Livet sto ikke til å redde, og skuespilleren forlot verden altfor ung.

20 ÅR: Disney-stjerna Cameron Boyce døde etter et anfall i juli. Foto: NTB scanpix
20 ÅR: Disney-stjerna Cameron Boyce døde etter et anfall i juli. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han startet karrieren med en rolle i skrekkfilmen «Mirrors» da han var ni år gammel. Samme år spilte han også i en av musikkvideoene til bandet Panic at the Disco.

To år senere var han også å se i Adam Sandler-komedien «Grown Ups», i tillegg til oppfølgeren. Tv-filmen «Descendants 3», hvor Boyce spiller Carlos, Cruella de Vils sønn, hadde premiere 2. august i år - etter hans død. Totalt rakk han å medvirke i hele sju filmer og 16 tv-prosjekter før han gikk bort.

Jesper Juul: 1948 - 2019

I slutten av juli gikk den danske familieterapeuten og den tidligere Dagblad-spaltisten Jesper Juul bort. Han ble 71 år gammel, og døde etter en tids sykdom.

71 ÅR: Den tidligere Dagbladet-spaltisten Jesper Juul døde etter en tids sykdom i juli. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
71 ÅR: Den tidligere Dagbladet-spaltisten Jesper Juul døde etter en tids sykdom i juli. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer

Juul har blant annet skrevet boka «Ditt kompetente barn», som ble utgitt i 1996 og er oversatt til 15 språk. Foruten å ha vært tilknyttet Dagbladet, er han også kjent i Norge som spaltist i Aftenposten.

I løpet av sin karriere har Juul hatt særlig fokus på samliv, barn og barneoppdragelse. Fra 1979 til 2004 ledet han også Kempler Instituttet i Danmark, som primært utdanner familierådgivere og familieterapeuter.

Ingrid Aune: 1985 - 2019

I starten av august kom den tragiske nyheten om at Malvik-ordfører Ingrid Aune (Ap) hadde omkommet i en båtulykke i Namsos. Hun ble 33 år gammel. Sammen med kjæresten Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) gikk de på et skjær. Begge omkom som følge av skadene de pådro seg.

Aune ble første kvinnelige ordfører i Malvik kommune i 2015. Hun har hatt en rekke verv i AUF og Arbeiderpartiet, og jobbet tett med Espen Barth Eide da han var utenriksminister.

43 OG 33 ÅR: Eivind Olav Kjelbotn Evensen og Ap-ordfører Ingrid Aune omkom i båtulykken i Namsos. Foto: Pål Morten Skaret / Namdalsavisa, Arbeiderpartiet
43 OG 33 ÅR: Eivind Olav Kjelbotn Evensen og Ap-ordfører Ingrid Aune omkom i båtulykken i Namsos. Foto: Pål Morten Skaret / Namdalsavisa, Arbeiderpartiet Vis mer

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om bortgangen til vår ordfører i Malvik, Ingrid Aune og hennes kjæreste, Eivind Olav Kjelbotn Evensen. Ingrid har vært en av våre fremste folkevalgte, som har gjort en fantastisk jobb for kommunen sin og for Arbeiderpartiet, skrev Trøndelag Arbeiderparti i en uttalelse.

Evensen var kommunepsykolog i Namsos. I ettertid opprettet Aunes familie Ingrid Aunes Minnefond for å videreføre arbeidet for hjertesakene hennes - deriblant fredsarbeid og likestilling.

Anne Grete Preus: 1957 - 2019

En av landets fremste artister, Anne Grete Preus, døde i slutten av august. Hun ble 62 år gammel.

Hun er kanskje best kjent for sanger som «Månens elev», «Millimeter», «Amatør», «Når himmelen faller ned», «Fryd» og «Sommerfuglvinger».

Hun regnes også som en foregangsfigur blant norske, kvinnelige rockeartister. Allerede på 70-tallet skrev hun det meste av sitt eget låtmateriale, og dessuten var Anne Grete Preus en habil gitarspiller.

62 ÅR: Anne Grete Preus gikk bort i slutten av august, etter en tids sykdom. Foto: Adrian Øhrn Johansen
62 ÅR: Anne Grete Preus gikk bort i slutten av august, etter en tids sykdom. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

I løpet av karrieren ga hun ut ti soloalbum og ble belønnet med fire Spellemannspriser. I 2014 fikk hun hedersprisen på samme utdeling.

Preus fikk i 2007 beskjed om at hun hadde nyresvulst. Før sommeren i år ble hun på nytt syk, og alle de kommende konsertene hennes fram til november 2019 ble avlyst som følge av dette.

Kjell Arne Totland: 1944 - 2019

7. august kom den triste nyheten om at den norske kongehuseksperten Kjell Arne Totland var gått bort, 74 år gammel. Totland sovnet stille inn etter en tids sykeleie, og det var mange som minnet den folkekjære kongehuseksperten kort tid etter.

Det var Kjell Arne Totlands nevøer, Kjell-Richard Finnemann og Harald Joachim Finnemann, som bekreftet kongehusekspertens bortgang i begynnelsen av august.

74 ÅR: Kongehusreporter Kjell Arne Totland sovnet inn etter en tids sykdom. Foto: NTB Scanpix
74 ÅR: Kongehusreporter Kjell Arne Totland sovnet inn etter en tids sykdom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- For oss er han familie, så det er det vi har hatt fokus på. Men det er klart at vi har lagt merke til hans enestående kompetanse, og vi har vært veldig stolte av ham, sa de til TV 2.

De siste åra var Totland TV 2s faste kongehusekspert, men han begynte som hoffreporter allerede tilbake i 1991, for Se og Hør. Der hadde han hovedansvaret for alt kongestoff fram til 2011.

Nicolai Roan: 1979 - 2019

I august kom også den tunge beskjeden om at Nicolai Roan, samboeren til miljøaktivisten Nina Jensen (44), hadde gått bort. Han ble 39 år gammel, og døde etter en tids sykdom. Paret fikk en sønn sammen.

I fjor ble det kjent at han hadde fått hjernekreft. En stund så det ut til at Roan ville bli helt frisk, men slik ble det ikke.

39 ÅR: Nina Jensen og Nicolai Roan med sønnen Eik i fjor sommer. I august døde Roan. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
39 ÅR: Nina Jensen og Nicolai Roan med sønnen Eik i fjor sommer. I august døde Roan. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

«Jeg savner deg så inderlig; savner stemmen din; pusten din; lukten din; armene dine rundt meg (...) Jeg savner ALT ved deg», skrev Jensen, som for øvrig er søsteren til Siv Jensen, etter dødsfallet.

Peter Fonda: 1940 - 2019

August var også måneden da vi mistet en av våre aller mest kjente skuespillere, Hollywood-legenden Pete Fonda. Han er kanskje best kjent for sin rolle i kultfilmen «Easy Rider».

79 ÅR: Peter Fonda i den legendariske filmen Easy Rider fra 1969. Foto: REX / NTB Scanpix
79 ÅR: Peter Fonda i den legendariske filmen Easy Rider fra 1969. Foto: REX / NTB Scanpix Vis mer

Historien om to unge marihuanarøykende, søkende motorsyklister sikret stor suksess, og er fremdeles på lista over de 100 største amerikanske filmene gjennom tidene.

Det var Fondas familie som opplyste at den 79 år gamle skuespilleren døde i sitt hjem i Los Angeles av komplikasjoner, etter å ha vært syk av lungekreft.

Halvard Hanevold: 1969 - 2019

I starten av september døde den tidligere skiskytteren Halvard Hanevold. Han døde i sitt eget hjem, og ble 49 år gammel.

Halvard Hanevold tok blant annet tre OL-gull - ett individuelt - og fem VM-gull (ett individuelt) gjennom karrieren. Han vant også ni ganger i verdenscupen. Hans største triumf kom i OL i Nagano i 1998. Da vant han OL-gull med 5,4 sekunder i en intens sekundstrid med italienske Pieralberto Carrera.

49 ÅR: Halvard Hanevold døde i sitt eget hjem i slutten av september. Her fotografert i Tsjekkia i 2013. Foto: NTB scanpix
49 ÅR: Halvard Hanevold døde i sitt eget hjem i slutten av september. Her fotografert i Tsjekkia i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter at han la opp som skiskytter i 2010, har han blant annet vært trofast ekspertkommentator i NRK. Han har også reist rundt og holdt foredrag.

Han etterlater seg kone og to barn.

Lars Grønnerød: 1958 - 2019

Rundt midten av september kom nyheten om at Lars Grønnerød, en av de fire som ble dømt i Orderud-saken, var død.

I 2012 ble han dømt til 18 års fengsel for medvirkning til drap på Kristian Orderud (80), Marie Orderud (84) og Anne Orderud Paust (47).

61 ÅR: Lars Grønnerød slapp ut av fengsel i 2013. I år døde han. Foto: NTB scanpix
61 ÅR: Lars Grønnerød slapp ut av fengsel i 2013. I år døde han. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kristin Kirkemo, Per Orderud og Veronica Orderud ble også dømt i saken. Ingen av dem har noen gang erkjent straffskyld, og saken står igjen som en av de mest mystiske og omtalte kriminalsakene i norsk historie.

Grønnerød slapp ut av fengsel i 2013. Han ble 61 år.

Carl Ruiz: 1975 - 2019

Den verdensberømte kokken Carl Ruiz gikk bort i slutten av september. Han ble 44 år gammel.

Ruiz hadde, takket være sine mange opptredener på tv-kanalen Food Network, blitt et kjent fjes for mange amerikanere. Der har han ifølge The New York Times vært både deltaker og kjendisdommer i konkurranser.

44 ÅR: I slutten av september døde den verdenskjente kjendiskokken Carl Ruiz. Han ble bare 44 år. Foto: Instagram
44 ÅR: I slutten av september døde den verdenskjente kjendiskokken Carl Ruiz. Han ble bare 44 år. Foto: Instagram Vis mer

Den avdøde kokken hadde i løpet av sine 25 år i restaurantbransjen åpnet spisesteder verden over, seinest La Cubana, som bekreftet det plutselige dødsfallet.

Restauranten åpnet i juni, og ligger i Meatpacking District i New York. På Instagram skrev La Cubana at de vil fortsette driften, og også jobbe videre med å etablere en stiftelse i Ruiz' navn - som vil hjelpe fremadstormende kokker med stipender.

Peter Lindbergh: 1944 - 2019

3. september døde den tyske motefotografen Peter Lindbergh. Han ble 74 år gammel, og huskes som en av motebransjens mest innflytelsesrike fotografer.

74 ÅR: Den berømte motefotografen Peter Lindbergh foreviget noen av verdens største modeller. Foto: NTB scanpix
74 ÅR: Den berømte motefotografen Peter Lindbergh foreviget noen av verdens største modeller. Foto: NTB scanpix Vis mer

På 1990-tallet jobbet han tett med den første generasjonen av supermodeller, deriblant Linda Evangelista, Naomi Campbell og Cindy Crawford. I sine seinere år jobbet han også flere ganger med hertuginne Meghan, der han portretterte de sterke kvinnene hun ville ha på forsida av september-utgaven til amerikanske Vogue.

Han var mest kjent for sine kontrastfylte bilder i svart-hvitt, som i løpet av åra har vært på trykk i samtlige av verdens største moteblader.

Ric Ocasek: 1944 - 2019

I midten av september bekreftet politiet i New York at frontfiguren i bandet The Cars, Ric Ocasek (75), hadde gått bort. Politiet rykket ut etter å ha mottatt en nødsamtale, hvorpå rockestjerna ble funnet død i sitt hjem på Manhattan.

The Cars sto også bak hitlåten «Just What I Needed». I fjor ble det ikoniske bandet innlemmet i rockens Hall of Fame, ifølge AP.

75 ÅR: Rockestjerna Ric Ocasek døde i midten av september. Foto: Richard Shotwell / AP / NTB Scanpix

Klikk for å endre bildetekst
75 ÅR: Rockestjerna Ric Ocasek døde i midten av september. Foto: Richard Shotwell / AP / NTB Scanpix Klikk for å endre bildetekst Vis mer

Ocasek var kjent for sin karakteristiske manke og sine svarte solbriller. Bandet The Cars ble dannet i 1976, men skilte lag 12 år senere. I løpet av tiden sammen rakk de å gi ut flere plater som preget hitlistene.

Bandets kommersielle høydepunkt kom i 1984 med albumet «Heartbeat», som blant annet inneholdt hitlåtene «You Might Think», «Magic »og «Drive».

Tony Mills: 1962 - 2019

I september kom også den tragiske beskjeden om at tidligere TNT-vokalist Tony Mills hadde gått bort. Han ble 57 år gammel, og dødsfallet ble bekreftet på TNTs offisielle Facebook-side av hans kone.

Mills var født i England og ble medlem av TNT i 2006, for å erstatte vokalisten Tony Harnell. 57-åringen var vokalist i heavy metal-bandet inntil 2013.

57 ÅR: TNT-vokalist Tony Mills var verdenskjent for musikken sin. Foto: TNT Official
57 ÅR: TNT-vokalist Tony Mills var verdenskjent for musikken sin. Foto: TNT Official Vis mer

Før tida i TNT, var Mills medlem av gruppa Shy. Han ga ut fire album med Shy før han forlot gruppa i 1991, og ble medlem av gruppa Siam. I 2000 ble han gjenforent med Shy for to nye album.

I innlegget skrev kona at Mills hadde fått påvist uhelbredelig kreft i bukspyttkjertelen i april, men at han levde livet maks inntil han gikk bort.

Lene Marie Fossen: 1986 - 2019

Den anerkjente fotokunstneren Lene Marie Fossen døde i slutten av oktober. Hun ble 33 år, og døde etter å ha slitt med anoreksi i over 20 år. Sykdommen ble hun også svært kjent for i Norge, gjennom ærlige intervjuer og bilder.

- Lene har satt dype spor hos mange med sin historie og fotografier. Vi håper hennes modighet og åpenhet kan hjelpe andre og bidra til en åpen offentlig samtale om anoreksi. Hun vil bli dypt savnet, sa familien til Se og Hør.

33 ÅR: Fossen blir minnet som et stort smil og unikt talent. Skjermdump: Speranza AS
33 ÅR: Fossen blir minnet som et stort smil og unikt talent. Skjermdump: Speranza AS Vis mer

Fossen var blant annet flere ganger innom «God Morgen Norge», der hun snakket åpent om hvordan kunsten - som for hennes del var fotografering - skulle bli hennes flukt fra sykdommen.

Neste år har den Margreth Olin-produserte dokumentarfilmen «Selvportrett», om Fossen, etter planen premiere. 33-åringen rakk aldri å oppleve premieren.

Kristin Johnson: 1940 - 2019

24. oktober mistet Norge et tv-ikon. NRKs tidligere kanalvert Kristin Johnson, i sin tid omtalt som «hallodame», ble 78 år gammel.

De siste seks åra tilbrakte hun på Fagertun sykehjem, og ifølge dattera Cecilie hadde hun det godt der. Kanalverten hadde Alzheimer den siste tida.

78 ÅR: Tidligere kanalvert Kristin Johnson, her fotografert i 1967, døde i høst. Foto: NTB scanpix
78 ÅR: Tidligere kanalvert Kristin Johnson, her fotografert i 1967, døde i høst. Foto: NTB scanpix Vis mer

Johnson begynte NRK-karrieren som kanalvertinne i 1966. Hun forlot NRK en kort tid i 1998, men returnerte til rikskanalen fram til hun pensjonerte seg i 2004. Johnson er kjent som stemmen til den automatiske telefonklokka «Frøken Ur».

Da Johnson hadde sin siste arbeidsdag i NRK i 2004, hadde hun ønsket nasjonen «en riktig god natt» omtrent 1473 ganger.

Ginger Baker: 1939 - 2019

6. oktober døde den britiske artisten Ginger Baker, som gjennom sin karriere spilte i flere band - med flere storhiter.

Den kjente trommeslageren var mest kjent for sin tid i bandene Cream og Blind Faith - sammen med kjente navn som Eric Clapton, Steve Winwood og Jack Bruce. Baker var med å grunnlegge Cream i 1966 sammen med blant andre Clapton, men bandet ble oppløst tre år seinere.

80 ÅR: Legendetrommis Ginger Baker spilte med noen av verdens største rockere. Foto: NTB scanpix
80 ÅR: Legendetrommis Ginger Baker spilte med noen av verdens største rockere. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han ble 80 år, og døde som følge av alvorlig sykdom. Ifølge Sky News skal Baker ha slitt med alvorlige helseproblemer de siste åra, og i 2013 fikk Baker en kronisk lungesykdom som følge av mange år med røyking.

Sara Danius: 1962 - 2019

Den tidligere sekretæren i Svenska Akademien, Sara Danius (57), døde 12. oktober. Danius døde etter å ha hatt kreft i flere år.

Allerede i 2014 åpnet hun seg om diagnosen, men det var altså ikke mulig å helbrede. Sara Danius ble etter dødsfallet hyllet, blant annet for jobben hun har gjort i Svenska Akademien, men også for alt hun har gjort for svensk litteratur og for hvem hun var som person. Selv kongen kom med en kondolanse.

57 ÅR: Sara Danius var fast sekretær i Svenska Akademien inntil i fjor. Her er hun fotografert under Nobelpris-utdelingen i 2018. Foto: NTB scanpix
57 ÅR: Sara Danius var fast sekretær i Svenska Akademien inntil i fjor. Her er hun fotografert under Nobelpris-utdelingen i 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer

Danius var fast sekretær i Svenska Akademien inntil hun trakk seg i fjor. Den ærverdige institusjonen har som en av sine oppgaver å dele ut Nobels litteraturpris.

57-åringen var også velkjent for sine spektakulære antrekk, som hun gjerne viste fram under nobelgallaene i Sverige.

Diahann Carroll: 1935 - 2019

I oktober mistet verden også den amerikanske såpestjerna Diahann Carroll. Hun ble 84 år gammel, og døde i sitt eget hjem i Los Angeles. Hun hadde hatt kreft i mange år.

Carroll kom fra The Bronx i New York, og vil bli husket for sin enorme karriere - som varte i nærmere seks tiår. Hun var en av de første afroamerikanske skuespillerne til å få roller i filmer, og var så tidlig som på midten av 1950-tallet å se på det store lerretet.

84 ÅR: Diahann Carroll vil bli husket for sine utallige roller, og for sitt historiske inntog i bransjen. Her er hun fotografert i 1987. Foto: NTB scanpix
84 ÅR: Diahann Carroll vil bli husket for sine utallige roller, og for sitt historiske inntog i bransjen. Her er hun fotografert i 1987. Foto: NTB scanpix Vis mer

På 1980-tallet var hun å se som Dominique Deveraux i «Dynastiet», en såpeserie som ble populær verden over - også her i Norge. Hun ble skrevet ut av serien i sjuende sesong. Tv-stjerna var gift fire ganger, men fikk bare ett barn. I livets siste høst var hun singel, etter at hennes fjerde ekteskap gikk i oppløsning i 1996.

Laurel Griggs: 2006 - 2019

Den amerikanske barnestjerna Laurel Griggs ble bare 13 år gammel. Hun skal ha fått pusteproblemer ved trappene utenfor et politikontor i New York, og derfra forverret situasjonen seg raskt.

Den 13 år gamle skuespilleren døde seinere på sykehuset. Ifølge bestefaren ble Griggs diagnostisert med astma tidlig.

13 ÅR: Den unge barnestjerna Laurel Griggs døde i høst. Her sammen med mora i 2010. Foto: Getty
13 ÅR: Den unge barnestjerna Laurel Griggs døde i høst. Her sammen med mora i 2010. Foto: Getty Vis mer

Bare seks år gammel fikk hun sitt store gjennombrudd på Broadway, i musikalen «Cat on a Hot Tin Roof», hvor hun spilte sammen med Scarlett Johansson. Laurel Griggs har siden den gang gjort en rekke minneverdige roller.

I 2013 spilte hun i den prisbelønnede musikalen «Once», og hun medvirket flere ganger i «Saturday Night Live».

Gary Rhodes: 1960 - 2019

I slutten av november kom den tragiske nyheten om at tv-kokken Gary Rhodes hadde gått bort, 59 år gammel.

Kokken døde som følge av en hjerneblødning. Rhodes var med i en rekke matprogrammer gjennom karrieren, og huskes kanskje best for sin rolle i både «Masterchef» og «Hell's Kitchen».

59 ÅR: Den kjente tv-kokken Gary Rhodes døde i Dubai i slutten av november. Her fotografert i 2009. Foto: NTB scanpix
59 ÅR: Den kjente tv-kokken Gary Rhodes døde i Dubai i slutten av november. Her fotografert i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han var også godt kjent for sin berømte piggsveis, som han hadde i starten av karrieren. I løpet av sine aktive år som kokk ble han tildelt hele fem Michelin-stjerner.

Han etterlater seg kone og to barn. Familien flyttet til Dubai i 2011, og det var der han døde.

Harry Morton: 1981 - 2019

Den berømte restaurantgründeren Harry Morton ble i slutten av november funnet død i sitt eget hjem i Beverly Hills. Han ble 38 år gammel.

Dødsfallet kom overraskende på både fansen og mange av stjernas venner. Det var 38-åringens lillebror som fant ham død i sitt eget hjem. Han døde trolig av et hjerteinfarkt.

38 ÅR: Mangemillionæren Harry Morton døde i november, 38 år gammel. Her er han fotografert med Lindsay Lohan i 2006, da de var et par. Foto: Reuters/ NTB scanpix
38 ÅR: Mangemillionæren Harry Morton døde i november, 38 år gammel. Her er han fotografert med Lindsay Lohan i 2006, da de var et par. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Morton, som er sønn av Hard Rock Café-medgründeren, har datet flere kjendiskvinner, blant dem Lindsay Lohan (33). Etter noen måneder i 2006, hvor de dukket opp på flere offentlige arrangementer sammen, tok romansen imidlertid slutt.

Morton har også blitt koblet til andre kjendiskvinner - som Demi Moore (57), Britney Spears (37), Paris Hilton (38), Jennifer Aniston (50) og Hayden Panettiere (30).

Grete Roede: 1939 - 2019

Hele Norges ubestridte slankedronning Grete Roede døde i starten av desember. Hun ble 80 år gammel. Dattera Jeanette Roede fortalte til NTB at mora sovnet stille inn med familien rundt seg, på Hospice Stabekk i Bærum.

Roede var først og fremst kjent som en vellykket forretningskvinne, slankepioner og livsstilsguru - og ble gjerne gitt honnør for å være kvinnen som fikk halve Norge på slankekur.

80 ÅR: I starten av desember sovnet Grete Roede stille inn med familien rundt seg. Foto: NTB scanpix
80 ÅR: I starten av desember sovnet Grete Roede stille inn med familien rundt seg. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv har hun slitt med kreftsykdom i en årrekke, og har tidligere fått behandling for henholdsvis hud- og eggstokkreft. 80-åringen fikk et tilbakefall på sistnevnte krefttype i januar 2018, der kreften hadde spredt seg til flere organer.

Roede etterlater seg seks barn og ni barnebarn. 80-åringen var gift med Nils Roede i 23 år, før han døde brått av tykktarmskreft i 1994.

Marie Fredriksson: 1958 - 2019

9. desember vil stå igjen som en trist dag for musikkfans verden over. Roxette-stjerna Marie Fredriksson døde etter å ha vært syk i flere tiår. Hun ble 61 år gammel.

De siste 20 åra av livet hennes var Fredriksson tidvis svært syk. Hun led av seinskader etter at en hjernesvulst ble behandlet i 2002.

61 ÅR: Marie Fredriksson solgte millioner av plater verden over. Foto: NTB scanpix
61 ÅR: Marie Fredriksson solgte millioner av plater verden over. Foto: NTB scanpix Vis mer

Marie Fredriksson var en svært folkekjær svensk artist og utgjorde den svenske popgruppa Roxette sammen med Per Gessle (60). Duoen ble dannet i 1986, og bandet har hatt fire førsteplasser på den prestisjetunge amerikanske Billboard-lista.

Marie Fredriksson og Per Gessle står bak en rekke store hitlåter, som «The Look», «It Must Have Been Love», «Listen to Your Heart» og «Joyride», og de har solgt hele 75 millioner plater verden over.

Ari Behn: 1972 - 2019

Første juledag gikk Ari Behn bort. Han hadde tatt sitt eget liv, 47 år gammel. Dødsfallet har preget hele landet i julen, og flere kjente personligheter har gått ut for å minnes den folkekjære kunstneren.

47 ÅR: Ari Behn gikk bort første juledag. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
47 ÅR: Ari Behn gikk bort første juledag. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

Behn var kjent for sitt kunstneriske talent, og fikk sitt skrivende gjennombrudd med novellesamlingen «Trist som faen» i 1999. I 2002 giftet han seg med prinsesse Märtha Louise (47). Sammen fikk de tre døtre.

I 2016 skilte han og Märtha Louise seg. To år senere slo Behn gjennom som kunstmaler, og hadde siden over 50 pop up-utstillinger over hele landet.

For å minnes Behn fant en rekke mennesker veien til Slottsplassen, hvor de la ned blomster og tente lys.

LES OGSÅ: - Vi skulle ha feiret julen sammen