Disse tok vi farvel med i 2018

Disse tok vi farvel med i 2018
Publisert

Både norsk og internasjonalt kulturliv har blitt fattigere i 2018, som følge av at en rekke markante skikkelser har gått bort.

Blant dem er både høyt elskede artister, skuespillere, idrettsprofiler, kulturprofiler og samfunnsdebattanter.

Disse er blant dem vi tok farvel med i året som har gått:

Dolores O'Riordan: 1971 - 2018

I midten av januar mottok verden nyheten om at den irske The Cranberries-artisten Dolores O'Riordan hadde gått bort.

Artisten, som var 46 år gammel, ble funnet på et hotellrom i London. Obduksjonsrapporten konkluderte senere med at O'Riordan døde av drukning i badekaret som følge av alkoholforgiftning. Dødsfallet ble betegnet som en ulykke.

O'Riordan har hatt en enorm karriere med rockebandet The Cranberries, der låter som «Linger», «Dreams», og «Zombie» har gjort stor suksess. Til sammen har de solgt over 40 millioner plater på verdensbasis.

Artisten etterlot seg tre barn - to døtre og en sønn - som hun fikk med eksmannen, tidligere Duran Duran-manager Don Burton. De gikk hver til sitt etter 20 år i 2014.

Prins Henrik: 1934 - 2018

I vinter kunngjorde det danske kongehuset at prins Henrik hadde sovnet stille inn på Fredensborg Slott. Dronning Margrethes ektemann gjennom 51 år hadde slitt med helsen over lang tid, og ble 83 år gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.