«Norske Talenter»:

Disse to stepper inn som nye dommere i «Norske talenter»

Halve dommerstaben byttes i høst ut.

NÅLØYET: Skal man komme videre i årets sesong av «Norske talenter», må blant andre disse damene gi deg tommelen opp. Foto: TV 2
NÅLØYET: Skal man komme videre i årets sesong av «Norske talenter», må blant andre disse damene gi deg tommelen opp. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): TV-høsten er allerede i full blomst, og snart tar kanalenes storsatsinger over skjermen for fullt. På TV 2 har eksempelvis allerede «Skal vi danse» startet, mens «Norske talenter» snart starter innspillingen sin.

Opptakene starter i oktober, og tirsdag morgen kunne TV 2 avsløre at de har fått to nye dommere med på laget. I fjor besto kvartetten av danser Suleman Malik (26), skuespiller Mia Gundersen (55), komiker Linn Skåber (47) og artist Bjarne Brøndbo (52).

Kun to av disse blir å se i høstens sesong. Suleman og Linn blir denne høsten byttet ut, men deltakerne som møter på audition bør ikke være redde for å bli bedømt av noen med mindre kompetanse. Erstatningen er nemlig ingen ringere enn Janne Formoe (42) og Mona Berntsen (27).

- Spennende

Til Seoghør.no skriver pressekontakt for «Norske Talenter», Katrine Wergeland, at det ikke ligger noen ugler i mosen bak avgjørelse. Det er rett og slett tidsklemma som har sørget for det nye dommerlaget.

- Både Suleman og Linn er opptatt med andre prosjekter. Vi gleder oss til å få Mona og Janne med på laget, forteller hun.

De to nye dommerne har mye erfaring på hver sine felt. Janne har vært å se som skuespiller i blant annet «Kaptein Sabeltann» i Kristiansand, hele 14 år på rad. I disse dager er hun kanskje aller best kjent for rollen hun har i «Neste Sommer» på TVNorge. Hun er utdannet ved Statens teaterhøgskole.

Mona har på sin side danset seg hele verden rundt. Hun har blant annet vært på turné med Justin Bieber. Hun vant den skandinaviske utgaven av «Dansefeber» i 2008, og har hatt nok å holde fingrene i siden da.

- Jeg har jo vært med i talentkonkurranser selv, så jeg synes det er spennende å få være med på andre siden. Det er utrolig kjekt å få komme hjem og se alle talentene og være med på deres reise, sier Mona til TV 2.

VANT: 8 år gamle Angelina Jordan ble i går tidenes yngste «Norske Talenter»-vinner, etter at hun framførte Ella Fitzgeralds klassiker «Summertime». Her er finaleopptredenen. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer

Mersmak

Janne var gjestedommer i fjor, og forteller at det har vært noe av inspirasjonen for årets nye jobb som dommer på fulltid.

- Det ga mersmak. Nå håper jeg vi får se mange nye talenter. Kanskje noen som bare har opptrådt på sætra foran sauene sine.

Dette blir niende sesong av talentshowet. I fjor var det Vilde Winge som stakk av ved seieren. I tillegg til å smykke seg med den gjeve vinnertittelen, fikk hun også en pengepremie på 500 000 kroner.

- Jeg ser noe helt spesielt hos deg. Det ser jeg hver gang du er på scenen. Du lager kunst, Vilde. Du gleder mange hjerter med å gjøre det du gjør, sa en rørt Linn Skåber under sendingen.

Helt siden den da 13 år gamle jenta sto på scenen under første auditionrunde, har hun imponert dommerne og tv-seerne gang på gang. Etter at hun tolket Gabrielles «Ring Meg» på tegnspråk under første audition, kunne hun avsløre overfor Seoghør.no at hun ble stoppet på gata.

- Folk stopper meg og sier at jeg er flink. Det er veldig hyggelig, sa Winge, som har en pappa som er hørselshemmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer