Gustav Magnar Witzøe:

Disse tjente mest

Laksearving Gustav Magnar Witzøe (27) er Norges rikeste etter et voldsomt hopp i formuen.

ARVING: Laksearvingen Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste. Her er han avbildet sammen med Tone Damli i forbindelse med Se og Hørs Kjendisgalla. Foto: Astrid Valler
ARVING: Laksearvingen Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste. Her er han avbildet sammen med Tone Damli i forbindelse med Se og Hørs Kjendisgalla. Foto: Astrid Valler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Likningstallene for 2019 er lagt fram og dermed oversikten over hvem som har den høyeste skattbare formuen her i landet.

Den 27 år gamle laksearvingen Gustav Magnar Witzøe plusser på formuen med en milliard kroner fra året før, og topper listene med en formue på 20,9 milliarder kroner.

Witzøe er sønn av Salmar-grunnleggeren Gustav Witzøe senior. Han overførte samtlige aksjer til sønnen allerede i 2011. Gunnar Magnar Witzøe er nå hovedeier i Salmar gjennom investeringsselskapet Kvarv AS.

Samlet betalte Witzøe 235,5 millioner kroner i skatt i fjor, noe som gjør ham til Norges største bidragsyter til fellesskapet.

Røkke ned

Industrimagnaten Kjell Inge Røkke har de siste åra innehatt en soleklar førsteplass på formuestoppen. Røkke rykker ned til andreplass på 2019-lista med en formue på 19,4 milliarder kroner.

RYKKER NED: Kjell Inge Røkke rykker ned fra førsteplass til andreplass på lista over Norges rikeste. Foto: Lise Åserud, NTB
RYKKER NED: Kjell Inge Røkke rykker ned fra førsteplass til andreplass på lista over Norges rikeste. Foto: Lise Åserud, NTB Vis mer

Røkke står i fjor som året før oppført med null kroner i skattbar inntekt. Med en skatteregning på 165 millioner kroner er Røkke landets tredje største bidragsyter blant Norges privatpersoner.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

Eiendom

Eiendomsinvestor Ivar Erik Tollefsen gjør det stadig godt. Flere års klatring på formuestoppen bringer Fredensborg-eieren til en tredjeplass på fjorårets lister med en skattbar formue på 9,2 milliarder kroner.

Det er et voldsomt byks fra året før, da Tollefsen doblet formuen til 4,2 millioner kroner.

Tollefsen er også en av landets største skattytere med et bidrag på 155 millioner kroner til statskassa, opp fra 82 millioner kroner i 2018.

Ifølge Kapitals beregninger er Tollefsen god for 29 milliarder kroner, noe som er godt nok til 8. plass i årets kåring over de rikeste nordmennene.

LUKSUSFELLEN: Silje må tigge penger av foreldrene sine i årets første episode av «Luksusfellen». Video: TV3 Vis mer

Inntektstoppen

Næringslivsmannen Trond Mohn har de siste åra gitt bort milliarder av kroner til blant annet idrett og forskning. Bergenserens skattbare formue i fjor er 4,4 milliarder kroner. Det holder til en tiendeplass, ned fra 5,67 milliarder kroner og femteplass på lista i 2018.

Mohn topper derimot inntektstoppen, med 598 millioner kroner i inntekt. Samlet skattet han snaut 228 millioner kroner

Sønnen Frederik Wilhelm Mohn endte på en 2. plass på lista i 2018 med en skattbar formue på 6,5 milliarder kroner. I fjor ble den skattbare formuen gjort opp med 4,9 milliarder kroner, noe som holder til en sjuende plass blant landets rikeste.

Kolonial-milliardærer

Rema-grunnlegger Odd Reitan liker å omtale seg som kolonialmajor. Sammen med sønnene Ole Roberg og Magnus oppfyller Rema-familien utvilsom tittelen kolonial-milliardærer.

Samtlige tre er injne på lista over Norges ti rikeste personer. Far Odd er med en skattbar formue på 6 milliarder kroner Norges fjerde rikeste. Sønnene Magnus og Ole Robert har begge en formue på 4,8 milliarder kroner, noe som holder til åttende og niendeplass.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Ferd-søstrene

Ferd-arvingene Katharina og Alexandra Andresen er naturlig nok forbibått av Gunnar Magnus Witzøe på lista over Norges rikeste under 30 år.

Begge holder likevel solide plasseringer på formuetoppen - begge er god for 5,8 milliarder kroner, ifølge skattelistene for 2019. Det holer til femte og sjetteplass.

Katharina Andresen står oppført uten inntekt, mens Alexandra står oppført med 9823 kroner. Begge betalte rundt 50 millioner kroner i skatt.

LES OGSÅ: Norges rikeste svarte på homorykter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer