Coronaviruset:

Disse stjernene har mistet livet

- Fikk to minutter til å ta farvel, sier datteren til avdød musiker.

I SORG: Country-stjerna Joe Diffie er blant stjernene som har mistet livet den siste tida. Her med kona Tara Diffie som han giftet seg med i 2018. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Country-stjerna Joe Diffie er blant stjernene som har mistet livet den siste tida. Her med kona Tara Diffie som han giftet seg med i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund har coronaviruset kostet flere titalls tusen menneskeliv, og vist seg fra en svært aggressiv side - som ikke skjermer noen.

Lista over stjerner som har gått bort blir stadig lengre, og i slutten av mars var det første kongelige corona-dødsfallet et faktum.

Prinsesse Maria Teresa, kusinen til kong Felipe (52) av Spania, døde som følge av viruset. Magasinet People skrev at familien valgte å bekrefte hennes bortgang offentlig.

Hennes bror, prins Sixto Enrique de Borbon, fortalte følgende om den tragiske situasjonen:

- I ettermiddag døde vår søster Maria Teresa de Borbon Parma, et offer av Covid-19, i Paris, 86 år gammel, skrev han i en uttalelse.

DØD: Prinsesse Maria Teresa de Bourbon Parma (t.v) ble coronavirusets første kongelige offer. Her er hun fotografert i 2018, sammen med flere slektninger. Foto: NTB scanpix
DØD: Prinsesse Maria Teresa de Bourbon Parma (t.v) ble coronavirusets første kongelige offer. Her er hun fotografert i 2018, sammen med flere slektninger. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prisvinner

Mandag denne uka meldte Sky News at «Batman»-skuespiller Jay Benedict var død. Den amerikanske skuespilleren ble 68 år gammel.

«Det er med dyp sorg vi må kunngjøre at Jay gikk bort 4. april på grunn av komplikasjoner som følge av en Covid-19-infeksjon», het det i en pressemelding på stjernas nettsider - før også managementet hans, TCG Artist Management, bekreftet dødsfallet.

Bare et par dager i forveien ble det kjent at også den prisvinnende låtskriveren og musikeren Adam Schlesinger, best kjent fra rockebandet Fountains of Wayne, hadde gått bort som følge av komplikasjoner med coronaviruset. Schlesinger ble 52 år gammel.

PRISVINNER: Adam Schlesinger under Emmy Awards i september. Han er blant stjernene som den siste tida har mistet livet til corona. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: Adam Schlesinger under Emmy Awards i september. Han er blant stjernene som den siste tida har mistet livet til corona. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Som mange av dere er klar over, var Adam innlagt på sykehus med Covid-19, og selv om han gjorde noen små forbedringer de siste dagene, var tilstanden hans kritisk. Han kom seg ikke til hektene igjen etter komplikasjoner med Covid-19», sa bandets advokat i en uttalelse.

«Han var virkelig et talent, og enda viktigere en kjærlig og hengiven far, sønn og venn. Vi er veldig lei oss over å videreformidle dette tapet», het det videre.

- Viruset ledet til dødsfallet

Den amerikanske filmstjerna Mark Blum, kjent fra blant annet «Crocodile Dundee», «Desperately Seeking Susan» og Netflix-serien «You», gikk bort i slutten av mars, 69 år gammel. Det bekreftet representantene hans overfor The Independent.

I likhet med flere andre døde han også som følge av komplikasjoner med coronaviruset. Det er ikke kjent når Blum ble smittet, eller om han hadde noen underliggende helseproblemer, men det bekreftes altså at det var viruset som ledet til hans bortgang.

SUKSESS: Alan Merrill med band-kollegene i The Arrows, Jake Hooker og Paul Varkey, i 1974. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Alan Merrill med band-kollegene i The Arrows, Jake Hooker og Paul Varkey, i 1974. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På konsert

De fleste av oss har på et tidspunkt i løpet av livet hørt hiten «I Love Rock 'n' Roll». Låta ble skrevet av blant andre Alan Merrill i 2002. Helt i slutten av mars ble det bekreftet at han også er en av stjernene som har mistet livet som følge av komplikasjoner med corona. Merrill ble 69 år gammel.

«Jeg fikk to minutter til å ta farvel før jeg ble kastet ut», skrev artistens datter, Laura Merrill, blant annet i en lengre post på Facebook, ifølge LA Times.

Dattera fortalte også at faren holdt konsert bare kort tid før han døde, og at han hadde presset seg gjennom det han trodde var en forkjølelse.

Om lag to uker seinere mistet han livet.

Komplikasjoner

Samme dag som Merrill gikk bort, måtte også den Grammy-vinnende country-stjerna Joe Diffie gi tapt mot viruset, 61 år gammel.

Diffie døde søndag 29. mars som følge av komplikasjoner med coronaviruset», het det i en uttalelse fra stjernas talsperson, ifølge Fox News.

BLE 61 ÅR: Country-stjerna Joe Diffie gikk bort 29. mars. Foto: NTB Scanpix
BLE 61 ÅR: Country-stjerna Joe Diffie gikk bort 29. mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre ble det påpekt at familien ønsket fred i den tunge tida.

Diffie vil bli husket for flere 90-tallsklassikere, blant andre «Honky Tonk Attitude», «Prop Me Up Beside the Jukebox» og «Pickup Man».

Vant Grammy

Også den Grammy-vinnende jazzmusikeren Wallace Roney (59) er død som følge av coronaviruset.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Roney døde på sykehuset St. Joseph`s University Medical Center i New Jersey forrige uke etter å ha blitt innlagt uka før.

- Jeg må dessverre bekrefte at den ikoniske trompetisten og jazzlegenden Wallace Roney gikk bort på grunn av komplikasjoner med Covid-19 rett før middag, bekreftet hans publisist Lydia Liebman i en uttalelse, ifølge CNN.

- Å jobbe med Wallace var og vil forbli et av de største privilegiene i livet mitt. Det var en ære å representere ham og å være en del av hans musikalske verden. Jeg kan ikke engang begynne å uttrykke hvor mye jeg vil savne ham og musikken hans, fortsatte hun.

Roney vant en Grammy i 1994 for albumet «A Tribute To Miles». Han ble også nominert til en annen Grammy-pris i 1997.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

«Star Wars-»stjerne

Første april kom den triste nyheten om at «Star Wars»-stjerna Andrew Jack også hadde mistet livet. Han ble 76 år gammel.

Jacks agent, Jill McCullough, sa i en uttalelse at skuespilleren gikk bort på et sykehus i Surrey i England som følge av coronaviruset, ifølge CNN.

- Andrew bodde på en av de eldste husbåtene på Themsen. Han var voldsomt uavhengig, men vanvittig forelsket i sin kone, Gabrielle Rogers, meddelte McCullough.

Videre fortalte agenten at Jacks kone var i karantene i Australia, og at hun ikke fikk se eller snakke med ektemannen før han gikk bort. Det er også en sjanse for at begravelsen ikke blir avholdt.

- Han jobbet fremdeles for fullt, og arbeidet for øyeblikket med den nye «The Batman»-filmen, fortsatte McCullough.

Jack har lenge blitt assosisert med «Star Wars»-filmene og hadde roller både foran og bak kameraet. 76-åringen arbeidet også som vokaltrener for en rekke filmer som «Guardians of the Galaxy», «Ringenes Herre» og «The Avengers».

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

Intensivbehandling

Den prisbelønte og hyllede låtskriveren og artisten John Prine (73) døde mandag av coronasmitte. Familien bekreftet selv dødsfallet overfor Rolling Stone.

Prine var en høyt elsket artist og låtskriver i USA gjennom fem tiår. Han ble sendt til sykehus med symptomer på coronasmitte i mars, og tilbrakte 13 dager med intensivbehandling før han måtte gi tapt for Covid-19.

Han platedebuterte allerede i 1971 etter å ha blitt oppdaget av Kris Kristofferson, og 20 år seinere vant han Grammy for albumet «The Missing Years».

«Den kjente stemmen»

Julie Bennett, som har hatt stemmen til «The Yogi Bear Show», gikk bort på den siste dagen i mars, 88 år gammel.

I likhet med flere ovennevnte var Bennett innlagt på sykehus som følge av coronasmitte, og livet hennes sto ikke til å redde.

En talsperson for den amerikanske skuespilleren har bekreftet at stjerna gikk bort på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles.

KJENT STEMME: Avdøde Julie Bennett hadde tidligere stemmen til Yogi Bear. Foto: NTB Scanpix
KJENT STEMME: Avdøde Julie Bennett hadde tidligere stemmen til Yogi Bear. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Jaws»-skuespiller

Lee Fierro, som spilte Mrs. Kinter i «Haisommer» fra 1975 og oppfølgerne fra henholdsvis 1978, 1983 og 1987, gikk bort søndag 5. april.

Skuespilleren ble 91 år gammel, og ifølge venner nær henne, bodde skuespilleren siste åra på et pleiehjem.

Lørdag 11. april ble det kjent at den britiske skuespilleren og produsenten Hilary Heath hadde gått bort, 74 år gammel. Det skrev flere britiske medier, deriblant Metro.

BLE 74: Her er Heath fotografert sammen med eksmannen i 2005. Hun etterlater seg to barn. Foto: NTB scanpix
BLE 74: Her er Heath fotografert sammen med eksmannen i 2005. Hun etterlater seg to barn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Heath var et kjent navn i bransjen, og gjorde seg kanskje best bemerket med rollene hun hadde i 1970s «Wuthering Heights» og i 1968s «Witchfinder General».

Det var gudsønnen hennes Alex Williams som bekrefter dødsfallet. I en uttalelse på Facebook skriver han at gudmora døde som følge av komplikasjoner etter å ha fått påvist coronasmitte.

Søndag kom en liknende nyhet om en annen britisk legende - komiker Tim Brooke-Taylor. Han ble 79 år gammel, og døde som følge av smitten. Det bekreftet agenten hans overfor BBC.

Skuespilleren, kanskje best kjent for «The Goodies» og «I'm Sorry I Haven't A Clue», døde søndag den 12. april.

UTNEVNELSE: I 2011 fikk komikeren utnevnelsen OBE, som er på linje med St. Olavs orden her i Norge. Foto: NTB scanpix
UTNEVNELSE: I 2011 fikk komikeren utnevnelsen OBE, som er på linje med St. Olavs orden her i Norge. Foto: NTB scanpix Vis mer

Denne saken kan bli oppdatert.

LES OGSÅ: Fansen raser: - Så forbanna egoistisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer