Vanessa Rudjord og Jonas Forsang:

Disse står bak årets kjendisbryllup

Her er historien til paret som denne helgen arrangerer årets største og mest romantiske kjendisbryllup.

GIFTER SEG: Jonas Forsang og Vanessa Rudjord gir hverandre sitt ja i Paris lørdag. Foto: Espen Solli /Se og Hør
GIFTER SEG: Jonas Forsang og Vanessa Rudjord gir hverandre sitt ja i Paris lørdag. Foto: Espen Solli /Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stavanger-kvinnen Vanessa Rudjord (46) og Oslo-karen Jonas Forsang (41) blir smidd i hymens lenker i Paris denne helgen. Paret har vært en del av norsk offentlighet i en årrekke.

Men hvem er de egentlig?

La oss starte med Vanessa – tobarnsmoren som er klar for å gi ekteskapet en sjanse – for tredje gang.

BRUDEKJOLE: Forfatter og motejournalist Vanessa Rudjord ankom Petter Stordalens halloweenfest i en lekker brudekjole. Reporter: Thea Hope. Video: Madeleine Liereng Vis mer

Kjent moteredaktør

46-åringen er blitt godt kjent med landets kjendis- og kulturelite som moteredaktør for bladet Elle (1996-2006) og redaktør for motemagasinet Costume (2006-2014).

I 2015 lanserte hun mote- og livsstilsbloggen VR Stylebook. To år senere startet hun podkast sammen med sin gode venninne Synnøve Skarbø (51), og her har hun svært åpent og ærlig delt om livet og kjærligheten – både på godt og vondt.

ENDELIG I MÅL: Vanessa Rudjord og Jonas Forsang har måttet vente i et par år, men denne helgen blir de endelig rette ektefolk. Her på Petter og Gunhild Stordalens Halloween-fest i 2019. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ENDELIG I MÅL: Vanessa Rudjord og Jonas Forsang har måttet vente i et par år, men denne helgen blir de endelig rette ektefolk. Her på Petter og Gunhild Stordalens Halloween-fest i 2019. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Overrasket av eksmannen

18 år gammel ble hun kjæreste – og siden forlovet – med bokselegenden Ole «Lukkøye» Klemetsen (50). Forholdet varte i nesten to år.

PUPPY LOVE: Vanessa var 18 år da hun ble kjæreste med boksefenomenet Ole «Lukkøye» Klemetsen. De var sammen i to år. Foto: Privat
PUPPY LOVE: Vanessa var 18 år da hun ble kjæreste med boksefenomenet Ole «Lukkøye» Klemetsen. De var sammen i to år. Foto: Privat Vis mer

Etter det datet hun snowboard-helten Terje Håkonsen (47), før hun slo seg mer til ro med komiker Thomas Giertsen (50), som ble hennes første ektemann. De var gift fra 2001 til 2006.

Da Vanessa fikk sitt utdrikningslag i mai – før helgens bryllup – kunne hun til sin store overraskelse konstatere at også eksmann Giertsen var på plass.

EKSPAR: Rudjord giftet seg med Giersten i 2001 - elleve år senere overrasket eksmannen i Rudjords utdrikningslag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
EKSPAR: Rudjord giftet seg med Giersten i 2001 - elleve år senere overrasket eksmannen i Rudjords utdrikningslag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Han steg om bord i den innleide partybussen – med innlagt strippestang – og sammen med sin datter overrakte han den vordende bruden en gave som berørte henne dypt: Vanessa og Thomas' bryllupsalbum fra 2001.

– Vi vil gjerne at du skal ha denne – den har vært lenge nok hos oss, sa Giertsens datter spøkefullt – til latter fra en fullsatt utdrikningsbuss.

TRØST: Mens Solveig Kloppen mistet mor og søster på kort tid, opplevde Vanessa Rudjord noe av det samme, da hennes far og bror gikk bort med kort tids mellomrom. Hvordan reiser man seg fra noe sånt? I «En kveld hos Kloppen» delte de erfaringer fra den tunge tiden. Vis mer

Andre bryllup

Etter bruddet med humorkongen ble Vanessa kjæreste med finansmannen og mangemillionæren Runar Vatne (48) i 2006. Kun to år etter giftet de seg i storslått bryllup på den franske riviera.

Pia Tjelta var også den gang forlover, og hun var en av mange kjendiser som strålte på bryllupsfesten som ble holdt på det luksuriøse slottet St. Martins – ikke langt fra strandbyen Nice.

Sammen har Vanessa og Runar datteren Luca (13).

ANDRE EKTESKAP: Vanessa giftet seg for andre gang i 2008, med finansmannen Runar Vatne. De skilte seg i 2011. Her er de to på Petter Stordalens 16. mai-fest i 2008. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
ANDRE EKTESKAP: Vanessa giftet seg for andre gang i 2008, med finansmannen Runar Vatne. De skilte seg i 2011. Her er de to på Petter Stordalens 16. mai-fest i 2008. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Kontaktet Jonas

I 2011 tok ekteskapet slutt, men Vanessas singeltilværelse varte ikke lenge. Da hun fikk høre at Jonas også var singel, valgte hun å spørre om han kunne tenke seg å dele ut en pris under «Costume Awards» samme år, noe han takket ja til.

- Da jeg skulle samle alle prisutdelerne, ble jeg helt slått i bakken, fordi han ikke hadde capsen bak frem lenger. Den hadde han byttet ut med en Elvis-sleik, og han var enda kjekkere enn jeg husket, har hun fortalt i podkasten sin.

GIFT: Realitystjerna Henrik Borg giftet seg med Lisa Anckarman i Sverige, og kan nå avsløre prislappen. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

Her avslørte hun nemlig at fascinasjonen for sin vordende ektemann nummer tre startet allerede da hun var nyskilt fra Giertsen.

Vanessa hadde nettopp flyttet til Grünerløkka og festet ofte sammen med Pia Tjelta og en guttegjeng, som Jonas også var en del av. En kveld mens gjengen koste seg på utestedet Delicatessen i Oslo, stakk Jonas – på det tidspunktet kjent som rapperen Apollo – innom for å hilse på.

– Han hadde capsen bak frem og hadde «baggy» jeans – og var den peneste jeg hadde sett i hele mitt liv, fortalte Vanessa til venninne Synnøve i podkasten.

Jonas satte seg ved siden av Vanessa, og kvelden ble uforglemmelig. Men det ble ikke de to – den gang …

BRYLLUP: Åge Sten Nilsen og Christine Grande har gitt hverandre sitt «Ja». Se innsiden av bryllupet. VIdeo: Se og Hør Vis mer

Forlovet i Frankrike

I 2011 var tiden moden. Fem år etter fikk de sønnen Harley (6) sammen, og i 2019 forlovet de seg på kjærestetur til Frankrike.

Der skulle de feire at de hadde vært kjærester i åtte år, og Vanessa hadde kjøpt et gullkjede til Jonas, som hun la på bordet da de satte seg ned for å spise.

- Jeg var veldig stolt over det. Så jeg ga ham smykket og gratulerte ham med dagen. Han ble helt satt ut, har Vanessa fortalt i podkasten sin.

BRYLLUPET: Petter Pilgaard fridde til Vendela Kirsebom i 2019, men har måtte utsette bryllupet pga av pandemien, men nå ser det ut til at de endelig kan gifte seg. Reporter: Anniken Aronsen Video: Steffen Pettersen/Rød Løper/TV 2 Vis mer

Men Jonas' reaksjon var ikke i nærheten av det som skulle komme. Også han hadde forberedt en overraskelse. På bordet la han en ring – med verdens mest romantiske spørsmål.

- Og det var om jeg ville gifte meg med ham, fortsatte Vanessa – fortsatt full av følelser etter det urromantiske øyeblikket.

Musikalsk talent

De skulle gifte seg året etter, i 2020, men måtte utsette sin største dag på grunn av pandemien. Denne helgen får hun endelig sin store kjærlighet til ektemann.

Så gjenstår det å se om Jonas vil dra til med gamle musikalske kunster. Musikeren, som på 2000-tallet var kjent under navnet Apollo, var en av de mer markante norskspråklige rapartister på den tiden.

I 2002 ble debutalbumet hans, «Mine Damer og Herrer» utgitt på Universal, selskapet også Vanessa har jobbet for – som stjernestylist. Platen ble nominert til både Spellemannprisen og Alarmprisen.

Han startet senere rockebandet Yoga Fire, som i 2009 gjorde det stort i MTV Europe Music Awards. Han vant i kategorien «Beste norske artist», mens bandet ble nominert som «Best European Act». Med bandet vant han også Spellemannpris i 2010.

UKJENT FORTID: I en episode av «Kåss til Kvelds», avslørte Synnøve Skarbø at hun og Aune Sand, som også var gjest i programmet, har klint. Men Sand var ikke helt enig. Video: NRK Vis mer

De senere årene er han blitt kjent som en meget anerkjent journalist og forfatter. Han har blant annet vært forfatter for selvbiografiene til både Petter Stordalen (59) og Gunhild Stordalen (43).

Han grunnla og eide forlaget Strawberry Publishing sammen med Petter, Jørn Lier Horst og Magnus S. Rønningen, før det i mars i år ble kjent at han og sistnevnte hadde solgt seg helt ut av selskapet.

VG kunne da melde at Forsang og Rønningen hadde tjent intet mindre enn nærmere 100 millioner hver på salget totalt.

– Jeg vil ikke kommentere summer, men at vi har tjent penger på dette, viser jo bare at det går an! Alle sa det var umulig å tjene penger i bokbransjen, så dette kan forhåpentligvis være til inspirasjon for andre som vurderer å starte noe lignende, sa Forsang til avisen den gang.

LES OGSÅ: - Ingen planer om å møtes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer