«Keeping Up With the Kardashians»:

Disse spinnville reglene må Kardashian-familien følge

Det er tilsynelatende ikke bare bare å filme en realityserie. Spesielt ikke når Kris Jenner styrer det hele med jernhånd.

STRENGT: Kris Jenner styrer familien med jernhånd, og har innført en rekke regler medlemmene må følge. Her er deler av familien avbildet i Paris i 2016. Foto: Matteo Prandoni / BFA / REX / Shutterstock / NTB
STRENGT: Kris Jenner styrer familien med jernhånd, og har innført en rekke regler medlemmene må følge. Her er deler av familien avbildet i Paris i 2016. Foto: Matteo Prandoni / BFA / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

14. oktober 2007 markerte starten på et aldri så lite realitysirkus. Familien Kardashian/Jenner slapp kameraene inn i sine private hjem for første gang, og det verden skulle få bli vitne til de neste 15 årene var det trolig ingen som var forberedt på.

Brudd, krangling og diskusjoner, fødsler, sminke og glamour, slåssing, innleggelser, rehab. Listen er lang, men felles for alt dette er at det kom som et slag midt i fleisen på seerne.

Bak all suksessen ligger det imidlertid mye hardt arbeid, og når «Keeping Up With the Kardashians» snart er ved veis ende, er det også stopp for lange innspillingsdager og strenge regler.

De siste 15 årene har nemlig familien måtte forholde seg til regler i varierende grad av strenghet - noe familiens overhode Kris Jenner (65) har sørget for.

Signerer strenge avtaler

En av de viktigste tingene «momageren» har sørget for, er taushetsavtaler for alle som er involvert i produksjonen. Det kunne Kim Kardashian (40) røpe i 2019, da hun kommenterte serien live på Twitter.

«Forresten, taushetsavtaler for alle!!!», skrev hun den gang.

Slike avtaler er ofte laget for å beskytte sensitiv informasjon. Når du er en del av verdens mest kjente familie, føles det derfor trolig betryggende at menneskene som filmer deg døgnet rundt ikke sladrer til tabloidmediene - eller andre.

GRÅTER: Kim Kardashian gråter i den nye traileren for den siste sesongen av «Keeping up with the Kardashian» Vis mer

For å være på den helt sikre siden, sørger også Kris, som har fått kallenavnet «Kris Jong Un» av sin tidligere svigersønn Kanye West (43), for å ha slike avtaler liggende ved inngangsdøren. På den måten kan alle som besøker henne signere så fort de setter føttene innenfor døren.

«Det vi sier her, det vi ser her, la det bli her, når vi drar», står det på et innrammet skilt ved avtalene.

I 2017 fikk imidlertid fansen et lite innblikk i en av disse avtalene. Den gang ble det lekket et bilde av Blac Chynas (32) avtale, ifølge Buzzfeed. Hun var på tidspunktet i et forhold med flokkens eneste bror, Rob (33). Der kom det blant annet frem at hun ikke fikk avsløre noe familien foretok seg på privaten.

FULL STRID: Over flere år har det vært problemer mellom Rob Kardashian og hans babymamma Blac Chyna. Rob har derimot ikke vært å se ofte i familiens realityprogram - og familiestriden har derfor blitt holdt delvis privat. Foto: Broadimage/REX/NTB
FULL STRID: Over flere år har det vært problemer mellom Rob Kardashian og hans babymamma Blac Chyna. Rob har derimot ikke vært å se ofte i familiens realityprogram - og familiestriden har derfor blitt holdt delvis privat. Foto: Broadimage/REX/NTB Vis mer

- Jeg gjemmer ikke identiteten hans

Det er imidlertid ikke bare den type avtaler som må signeres. Det er angivelig mer papirarbeid enn man skulle tro.

«Keeping Up With the Kardashians» kan nemlig ikke bruke dine bilder hvis du ikke signerer en avtale som sier at du godkjenner å gi avkall på bildene.

Det kom blant annet tydelig frem da serien viste et uskarpt bilde av Khloés (36) ekskjæreste Tristan Thompson (30). Flere fans reagerte og mente det var et tydelig stikk mot eksen, som tidligere har vært utro mot realitystjernen. Dette fikk Kardashian-søsteren selv til å forklare situasjonen.

«Vi har åpenbart ikke gjort noe. Han har trolig ikke godkjent bruken av de bildene. Hvorfor skulle vi gjort ansiktet hans uskarpt? Jeg gjemmer ikke identiteten hans, lol», forklarte hun på Twitter.

Må bruke skotrekk

Mamma Kris er trolig kjent som den i gjengen som står hardest på kravene. Som mesterhjernen bak familiens suksess, er det ingen hemmelighet at hun vet hva hun vil ha, uten å være redd for eventuelle konsekvenser.

Derfor har hun også innført en rekke regler i sitt eget hus, som alle må følge til punkt og prikke. Blant annet ble det kjent i et intervju hun hadde med New York Times at alle i innspillingsteamet er strengt pålagt å ha på seg skobeskyttelse.

SLUTT: Det går mot slutten for realityserien «Keeping up with the Kardashians». Video: Rød Løper Vis mer

Der ble det nemlig beskrevet at en produksjonsassistent deler ut blå skotrekk til alle besøkende, sammen med mikrofoner og annet utstyr.

Som mesterhjernen bak serien har 65-åringen også fullmakt til å droppe alt av innspillingsmateriale hun ikke liker - som eneste medlem av familien.

Redigerte Khloés reaksjon

Det har imidlertid skjedd at også Kim får gjøre endringer i uflatterende vinkler og hårkatastrofer.

- Altså, tro meg, jeg skal ikke lyve. Det har vært ganger hvor jeg har gått unna kameraet og sett en stor klump i håret, og sagt «Ta det bort, håret mitt ser ut som dritt». Jeg er for overflatisk til å la stygge vinkler være med, uttalte hun til Hollywood Reporter.

«DRITTKJERRING»: Kourtney og Kim Kardashian flyr på hverandre i sesongens første episode av «Keeping Up with the Kardashians». Video: Hayu, sendes på TV 2 Sumo Vis mer

Familien har imidlertid lov til å sette ned foten på virkelig vanskelige innspillingsdager. Det inkluderer blant annet da Caitlyn Jenner (71) kom ut som transkjønnet, noe som var spesielt vanskelig for Khloé.

- Vi har ikke egentlig fjernet noe innhold tidligere, men vi måtte redigere litt av Khloés reaksjon fordi hun var så opprørt, fortalte Kim til Hollywood Reporter.

VANSKELIG: Spesielt Khloé Kardashian skal ha syntes det var vanskelig da Caitlyn Jenner, tidligere kjent som Bruce, kom ut som transkjønnet. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
VANSKELIG: Spesielt Khloé Kardashian skal ha syntes det var vanskelig da Caitlyn Jenner, tidligere kjent som Bruce, kom ut som transkjønnet. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer

Spiller inn døgnet rundt

Det har tidligere blitt kjent at Kris Jenner får fikset hår og sminke hver eneste dag. Ifølge assistenten hennes tar det «bare» én time om dagen. Til sammenligning bruker datteren Kim to timer per dag.

«Det er ingenting vi gjør som ikke blir dokumentert, så hvorfor ikke se fantastisk ut?» har hun uttalt til Paper magazine.

Timene i sminkestolen er imidlertid ingenting mot timene det tar å filme serien. Ifølge New York Times filmer familien mellom ti og tolv timer per dag. Frem til 2015 var det også installert kamera i taket hennes.

Når du blir filmet i så mange timer per dag, innebærer det også naturligvis at du må ha mikrofon på deg. Familien har tidligere uttalte at de har på seg mikrofon til alle døgnets tider, noe som har vært spesielt utfordrende for Kourtney (41). Hun har nemlig gjennomgått et langt fra stabilt forhold med Scott Disick (37) gjennom seriens gang.

- Jeg husker spesielt i sesong én at jeg sa «Jeg må gå til toalettet», så gråt jeg der inne så stille jeg bare kunne siden jeg hadde mikrofon på meg. Jeg vil aldri gråte foran kameraet.

FORVIRRET: Den nye traileren til «Keeping Up with the Kardashians» skaper forvirring hos fansen. Video Rød Løper Vis mer

Det stopper imidlertid ikke der. I et intervju med Elle kunne yngstedatter Kylie (23) avsløre at moren har fått henne og søsteren Kendall (25) til å fikse neglene én gang i uken i flere år.

Der er også en uskreven regel at momageren skal ha perfekt lyssetting på alle innspillinger, ifølge OK! magazine, og at teamet er nødt til å være i umiddelbar nærhet til hjemmet hennes til alle døgnets tider.

65-åringen har også naturligvis fullmakt til å kaste ut alle. Det gjelder spesielt hvis hun vil ha hyggestund med kjæresten Corey Gamble (40).

Feit sjekk

Som familiens kanskje mest kjente søster, er det ingen hemmelighet at innspillingen i starten sentrerte seg rundt Kim - som den gang hadde blitt et kjent fjes på pornonettsider verden over, etter en lekket sexvideo.

Derfor er det heller ingen hemmelighet at hun derfor er den søsteren som har tatt med seg de feiteste sjekkene til banken. Ifølge Cosmopolitan er det en uskreven regel at familien er innforstått med at hun får mest penger for strevet.

TJENER STIVT: Kim Kardashian kan smile hele veien til banken, da hun er den som tjener mest på det populære realityprogrammet. Foto: Jean-Baptiste Lacroix/ AFP/ NTB
TJENER STIVT: Kim Kardashian kan smile hele veien til banken, da hun er den som tjener mest på det populære realityprogrammet. Foto: Jean-Baptiste Lacroix/ AFP/ NTB Vis mer

Ifølge kilder får Kim og Khloé mellom 50 og 60 prosent av inntektene fra familiens kontrakt i hundre millioner-klassen fordi de bidrar mest, mens Kylie og Kendall deler på resten.

Allerede før siste sesong har begynt å rulle over skjermene, gjorde Kourtney det tydelig at hun ikke ville være en del av realityserien lenger. Dermed får hun like «lite» som Kendall og Kylie. Det er riktignok snakk om millioner også for de mindre synlige søstrene.

Betaler selv

Pengene kommer trolig godt med, ettersom familien må betale for alle ferier de drar på fra egen lomme. Det fikk seerne vite da eldstesøster Kourtney klaget bittert til kameralinsene da hun mottok regningen for en av turene.

I 2017 var nemlig familien på en av sine kjente ferieturer. Den gang til Costa Rica.

«Hvorfor får jeg denne store regningen? Hvorfor bidrar ikke produksjonen når vi bruker det til serien?», uttalte hun i programmet.

SLUTT: Realityserien «Keeping Up with the Kardashians» går mot slutten. Her er noen av høydepunktene fra programmet. Video: Hayu (TV 2 Sumo) / Rød Løper Vis mer

Ifølge Forbes koster luksusvillaen de leide 23 000 dollar per natt. Det tilsvarer i underkant av 200 000 kroner natten.

Det er imidlertid ikke bare dyre og luksuriøse ferieturer som sluker familiens dollarlapper. Ifølge Cosmopolitan kan nemlig Kris Jenner leie inn hvem hun vil til serien - koste hva det koste vil.

Det inkluderer blant andre rapperen French Montana, som Khloé var i et forhold med i bare åtte måneder.

Sparer skandalene

Det er heller ingen hemmelighet at familien er eksperter på å spare de virkelig store hendelsene til serien. Enten det gjelder Kims Paris-ran eller Khloés utroskapsskandale med Tristan, får ikke offentligheten høre stort fra familien før det faktisk blir vist på tv.

Det gjelder også den mye omtalte skilsmissen mellom Kim og Kanye. Det er imidlertid ikke ventet at vi får se stort til sistnevnte i seriens aller siste sesong. Han er nemlig den eneste i klanen som ikke trenger å følge ovennevnte regler.

- Kanye sa bare «Jeg er ikke en del av serien. Det er ikke det jeg gjør. Jeg har min egen karriere og mitt eget liv», uttalte Kim til Hollywood Reporter.

Paret har foreløpig ikke uttalt seg om bruddet, som slo ned som en bombe verden over. Det gjenstår altså å se hvordan den sammensveisede familien håndterer den knusende nyheten, når seriens aller siste sesong sendes på tv-skjermen senere denne uken.

LES OGSÅ: Latterliggjøres etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer