Dronning Elizabeth:

- Disse smykkene tok hun med seg

Ekspertene antar at det er et beskjedent smykkevalg.

GIKK BORT: Dronning Elizabeth gikk bort torsdag 8. september. Foto: Dominic Lipinski / Pa Photos / NTB
GIKK BORT: Dronning Elizabeth gikk bort torsdag 8. september. Foto: Dominic Lipinski / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Dronning Elizabeth sovnet stille inn torsdag 8. september, 96 år gammel. Begravelsen fant sted i Westminster Abbey før hun ble fraktet til St. George kapell i Windsor i likhet med sin avdøde ektemann prins Phillip.

Da dronningen ble stedt til hvile mandag hadde den avdøde monarken trolig ikke med seg mange av de ikoniske smykkene hun har brukt under sin lange regjeringstid.

Ifølge Metro består dronningens private smykkesamling av 98 brosjer, 46 halskjeder, 34 par med øredobber, 15 ringer, 14 klokker og fem vedheng.

Beskjedent smykkevalg

Metro har vært i kontakt med smykkeekspert Lisa Levinsson som er kommunikasjonssjef i Natural Diamond Council. Hun hevder at smykkene dronningen tok med seg i graven trolig var av den ydmyke sorten.

Til tross for at monarken hadde mange smykker i sin private samling og tilgang til kronjuvelen, antar Levinsson at dronning Elizabeth trolig bare tok med seg det hun holder nærmest hjertet.

- Hennes majestet var en utrolig ydmyk kvinne som høyst sannsynlig ikke ville ha med noe annet enn sin Walisiske giftering og et par perleøredobber, uttaler Levinsson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.