Helene Olafsen og Stian Blipp tar over Senkveld:

Disse skal ta over «Senkveld»

Stian Blipp og Helene Olafsen blir de nye arvtakerne til TV 2s flaggskip.

OVERTAR: Stian Blipp og Helene Olafsen blir «Senkvelds» nye programledere fra høsten av. Foto: TV 2.
OVERTAR: Stian Blipp og Helene Olafsen blir «Senkvelds» nye programledere fra høsten av. Foto: TV 2. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I november annonserte TV2 at vårens sesong av «Senkveld» blir den aller siste for programleder-duoen Thomas Numme (48) og Harald Rønneberg (44).

Thomas og Harald har ledet TV2-flaggskipet «Senkveld» i snart 15 år, gjennom hele 30 sesonger og mer enn 400 fredagskvelder. Men det betyr ikke at det er over for programmet av den grunn.

I ettermiddag kunne TV2 avsløre i en pressemelding at det er TV2-profil Stian Blipp (28) og den tidligere snowboardkjøreren Helene Olafsen (28) som skal overta fredagssendingene fra høsten av.

Og programmet, det har fått navnet deretter: «Senkveld med Stian og Helene».

- Vokste opp med «Senkveld»

Å overta Senkveld etter Thomas og Harald kan kanskje føles som «Å hoppe etter Wirkola», men det langt ifra noen uerfarne programledere som overtar stafettpinnen i høst.

Stian Blipp har allerede skaffet seg en bred programledererfaring, og har i likhet med Thomas og Harald selv, blant annet ledet «Idol». Han har også tidligere vært programleder for «Norske Talenter »og «Mitt Dansecrew», i tillegg til at han de siste årene har hatt sitt eget talkshow, «Stian Blipp Show», på samme kanal.

BLIR PROGRAMLEDERE: Stian og Helene er spente på å overta som programledere etter Thomas og Harald, men gleder seg til å ta fatt på oppgaven. Foto: TV 2.
BLIR PROGRAMLEDERE: Stian og Helene er spente på å overta som programledere etter Thomas og Harald, men gleder seg til å ta fatt på oppgaven. Foto: TV 2. Vis mer

Helene ledet på sin side årets idrettsgalla sammen med Atle Pettersen, og var i tillegg reporter og ekspert for Discovery under OL i Pyeongchang. I 2017 stakk hun for øvrig av med andreplassen i «Mesternes mester», mens hun klatret helt til topps i «Skal vi Danse» samme år.

Den nye programlederduoen er klare på at det ikke er noen «enkel» oppgave de har påtatt seg, og at det fortsatt føles uvirkelig å skulle overta etter de erfarne programlederne.

- Jeg har vokst opp med det programmet. Jeg har benka meg foran tv-skjermene med sushi sammen med venninnene i mange år til det programmet. Den gode, lette, men ekte stemningen i programmet er så fin, så det er klart man er spent på å skulle overta «Senkveld» etter Thomas og Harald, forklarer Helene.

GJESTER: For en gangs skyld er Thomas Numme og Harald Rønneberg gjester, og ikke verter, i et talkshow. I fredagens «Skavlan» forteller de om slutten for sitt eget program, «Senkveld». Video: NRK Vis mer

Stian uttrykker den forestående oppgaven noe mer dramatisk.

- Hver gang noen nevner at jeg skal overta et program som har gått på luften i 15 år, får jeg et støt i armen som går langt nedover ryggen, flirer han før han fortsetter:

- Det går ikke an å overta 15 års erfaring, det er umulig. Det vi må gjøre er å se tilbake på hvordan Thomas og Harald var den gangen de først begynte og var litt keitete, og ble «starstrucked» av gjestene.

- Er i «ja-fasen»

Til Se og Hør forteller den nye programlederduoen at de gleder seg stort til å ta fatt på den nye arbeidsoppgaven, og legger ikke skjul på at de har mange nye ideer for programmet.

- Akkurat nå er vi i «ja-fasen», så vi har mange gode ideer uten at vi vet sikkert hvilke av ideene som vil bli med videre på nåværende tidspunkt, forklarer Stian og legger til:

- Men seerne kommer nok til å se mer video, serier og morsomme ting som det.

- Lettere å like Helene

Programmet har som nevnt vært et av tv-kanalens flaggskip, og med faste innslag som «Harald gjør ting han ikke kan», og de siste årene «Camp Senkveld», har de tidligere programlederne sjarmert nordmenn gjennom både utfordrende og tidvis pinlige oppgaver.

De kommende programlederne legger heller ikke skjul på at de kanskje kommer til å måtte pushe egne komfortgrenser, uten at de bekymrer seg nevneverdig over det.

- Erfaringen min tilsier at det er da man lærer og utvikler seg mest, og så blir det også ofte gøy tv av det, sier Helene.

Mens Thomas og Harald allerede kjente hverandre godt da «Senkveld» for første gang ble sendt i 2003, må Stian og Helene utvikle vennskapet foran tv-seerne.

- Thomas og Harald hadde et annet vennskap før de startet, så de hadde allerede sin internhumor. Vi må lære hverandre å kjenne foran tv-seerne, men det kan jo kanskje også være en prosess som det er ganske gøy å se på, forklarer Stian.

- PINLIG: Thomas Numme trekker fram denne utfordringen, der han måtte ligge halvnaken oppå en bikinikledt Triana Iglesias, som den pinligste han måtte gjennom i «Senkveld-duellen Europa». Video: TV 2 Vis mer Vis mer

- Hva tror dere er de største forskjellene mellom to da?

- Hmmm … Jeg er en showman. Det er nok mye lettere å like Helene, flirer bergenseren.

Fortsetter i TV2

Hvilke endringer som vil komme i programkonseptet er foreløpig ikke kjent, men ifølge programredaktør i TV 2, Jarle Nakken, vil Stian og Helene sette sitt eget preg på programmet.

Det var før jul i fjor at TV 2 meldte at «neste sesong av «Senkveld med Thomas og Harald» blir den siste», og «Hva som skjer sent på fredagskveldene på TV 2 neste høst er for tidlig å si noe om».

Ifølge programredaktøren har kanalen likevel ikke ombestemt seg for når de nå annonserer at konseptet skal tilbake på fredagskveldene.

SPENT: Helene inrømmer at hun er spent på å overta rollen som programleder etter Thomas og Harald. Foto: TV 2.
SPENT: Helene inrømmer at hun er spent på å overta rollen som programleder etter Thomas og Harald. Foto: TV 2. Vis mer

- Vi har ikke ombestemt oss. Det var Senkveld med Thomas og Harald som var inne i sin siste sesong, så konseptet fortsetter med nye programledere, sier Nakken.

- Var det planlagt at dere skulle fortsette med Senkveld da Thomas og Harald ga seg?

- Vi har vurdert mange ulike former og farger, men det var planlagt. «Senkveld» har vært en institusjon på TV 2 de siste 15 årene, så det var naturlig å videreføre programmet, sier han.

Hva Thomas og Harald skal i gang med etter deres siste «Senkveld»- sending i mai, er foreløpig ikke kjent. Da det først kjent at de slutter i programmet uttalte de at de tar en pause fra skjermen, men at de fortsatt ønsker å samarbeide med TV 2.

LES OGSÅ: - Jeg ble svett av det jentekysset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer