«Skal vi danse»:

Disse skal konkurrere i årets «Skal vi danse»

Både politikere og flere bloggere skal svinge seg på parketten i høst.

DANSEKLARE: Dette er årets «Skal vi danse»-deltakere. Foto: NTB Scanpix
DANSEKLARE: Dette er årets «Skal vi danse»-deltakere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske kjendiser har siden 2006 danset seg ned i vekt, ut i rampelyset og helt til topps i det populære TV 2-programmet «Skal vi danse».

I fjor valgte én av deltakerne, Aune Sand (53), å gi fra seg sin plass halvveis i konkurransen, mens Frank Løke (39) ble kastet ut for sin oppførsel på parketten. Til sist var det maleren Einar Nilsson fra tv-programmet «Tid for hjem» som stakk av med seieren.

Nå gjenstår det å se om årets deltakere blir en like fargerik gjeng på parketten som sist år.

Tidligere statsråd

I år, som i fjor, blir det kjæresteduell på parketten, da tidligere FrP-statsråd, Per Sandberg (59) og kjæresten, Bahareh Letnes (29) blir å se på parketten.

Men selv om de denne gangen skal få bryne seg på dans, er det slett ikke deres debut i underholdningsprogram. Denne høsten blir paret å se i tv-programmet «Charterfeber», i tillegg til at Sandberg er blant deltakerne i den kommende sesongen av «Farmen kjendis».

KJÆRESTEDUELL: Bahareh Letnes og Per Sandberg skal konkurrere på parketten til høsten. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTEDUELL: Bahareh Letnes og Per Sandberg skal konkurrere på parketten til høsten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvordan blir det å konkurrere mot hverandre?

- Det er jo ikke noe nytt. Det har vi gjort i snart et år nå på hjemmebane, ved å diskutere internasjonal politikk og andre temaer. Men det er klart, dette blir jo fysisk da, sier Sandberg, og legger til at det ikke er noen tvil om at de er konkurransemennesker, begge to.

- Det blir kjempegøy, bryter Letnes inn.

På spørsmål om hvem som er best til å danse, er Letnes raskt ute med å peke på kjæresten, hvorpå Sandberg kommer med følgende kommentar.

- Hun er så full med empati og er så snill vet du.

Selv har han ikke like stor tro på seg selv når det kommer til høstens konkurranse på parketten.

- Jeg har verken balanse eller rytme. Jeg har faktisk ikke et gen som tilsier at jeg skal kunne ta to steg ute på dansegulvet, så svaret her er Bahareh. Med alt hun sitter inne med hva gjelder dans, og ikke minst gleden av å danse, så er det definitivt henne. Hvis hun gjør jobben sin med dansepartneren, fokuserer på detaljene og trener hardt, så er hun en favoritt. Men det kommer an på tolmodigheten. Det er hennes største utfordring i konkurransen, sier den tidligere fiskeriministeren om kjæresten.

STEVNEMØTE: Vi fikk være flue på veggen da Per Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes hadde en innholdsrik førjulsdate, der paret grillet hverandre i private spørsmål. Reporter: Miriam Bakkejord Video: Helén Skogstad Vis mer

Men Sandberg er ikke den eneste kjendisen fra politikken blant årets konkurrenter. Også Senterparti-politikeren Sandra Borch (31) skal kjempe om å bli blant årets vinnere.

- Jeg har vurdert dette i mange år, og i år følte jeg at nå er jeg klar, og trenger denne utfordringen, forteller Borch til Se og Hør.

TV-KLAR: Sandra Borch er blant årets «Skal vi danse»-deltakere. Foto: NTB Scanpix
TV-KLAR: Sandra Borch er blant årets «Skal vi danse»-deltakere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun forklarer samtidig motivasjonen bak deltakelsen:

- Litt av grunnen til at jeg er med, er at jeg vil vise unge der ute - som enten sliter med psykiske eller fysiske begrensninger - at alt er mulig. Så dette er vel første gang en kortvokst er med i «Skal vi danse» i Norge, og jeg håper jeg kan være et forbilde for unge til å komme litt mer ut av komfortsonen og bli litt mer selvsikre på seg selv. Å gi litt blaffen i alt alle andre mener. Vær stolt av den du er, og vis det til folk.

Toppbloggere

Mens bloggerne Sophie Elise Isachsen og Martine Lunde (23) var blant fjorårets deltakere, er bloggerkollegaene Isabel Raad (25) og Jørgine «Funkygine» Vasstrand (30) med i årets konkurranse.

DANSEKLAR: Isabel Raad er klar for å svinge seg på parketten. Foto: NTB Scanpix
DANSEKLAR: Isabel Raad er klar for å svinge seg på parketten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mens Raad i hovedsak blogger om mote og livsstil har den personlige treneren «Funkygine» primært bygget sin følgerskare på nettopp trening.

BLOGGER: Jørgine Vasstrand skal delta i «Skal vi danse». Foto: NTB Scanpix
BLOGGER: Jørgine Vasstrand skal delta i «Skal vi danse». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også Emilie «Voe» Nereng (23) er blant årets deltakere. Hun var i mange år Norges største blogger, før hun trakk seg tilbake fra rampelyset. Nå er hun tilbake, og kjemper om seieren i høstens «Skal vi danse».

DANSEKLAR: Emilie Nereng trer for alvor inn i rampelyset igjen til høsten, når hun skal svinge seg på parketten. Her med forloveden Torgeir Glomnes Johansen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DANSEKLAR: Emilie Nereng trer for alvor inn i rampelyset igjen til høsten, når hun skal svinge seg på parketten. Her med forloveden Torgeir Glomnes Johansen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Idrettsprofiler

Tidligere håndballspiller - og trener, Trine Haltvik (54), har spilt hele 240 kamper for gjennom sin 16 år lange karriere på landslaget. To år før hun la opp karrieren, i 2000, ble hun kåret til verdens beste håndballspiller. I 2011 deltok hun i NRK-programmet «Mesternes mester», og det var liten tvil om at formen fortsatt var i god behold da hun havnet på andreplass bak den tidligere alpinisten Finn Christian Jagge (53).

Til tross for at hun har gjort karriere av nettopp konkurranse, forteller Haltvik at hun er alt annet en komfortabel med den kommende konkurransen. Snarere tvert i mot er hun veldig nervøs.

- Jeg gruer meg fælt. Dette er ellevte gangen jeg har blitt spurt, så det er jo en grunn til at jeg har sagt nei tidligere, ler hun, og legger til at hun ikke har noe særlig danseerfaring fra før av.

HÅNDBALLSTJERNE: Trine Haltvik har spilt hele 240 kamper for det norske håndballandslaget. Nå skal hun få bryne seg på selskapsdans. Foto: NTB Scanpix
HÅNDBALLSTJERNE: Trine Haltvik har spilt hele 240 kamper for det norske håndballandslaget. Nå skal hun få bryne seg på selskapsdans. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har ingen tro på meg selv når det kommer til dansing. Men jeg synes det er gøy med musikk, jeg blir glad av å høre på musikk. Men jeg har ikke noe rytme i kroppen, og jeg er jo litt keitete, forteller hun.

Haltvik er imidlertid ikke den eneste idrettsprofilen blant årets deltakere. Idrettslederen og tidligere ishockeyspiller Jan Tore Kjær (50) har i år takket ja til TV 2s utfordring.

DANSEKLAR: Jan Tore Kjær er blant årets deltakere. Foto: NTB Scanpix
DANSEKLAR: Jan Tore Kjær er blant årets deltakere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også svømmeren Aleksander Hetland (36) er blant årets deltakere. Han har flere topplasseringer og både norsk og nordisk rekord i 50 meter bryst. I 2016 stakk han også av med seieren under«Mesternes mester».

SVØMMER: Aleksander Hetland bytter ut badehetta med dansesko. Foto: NTB Scanpix
SVØMMER: Aleksander Hetland bytter ut badehetta med dansesko. Foto: NTB Scanpix Vis mer

NRK-profiler

Skuespiller og journalist Christian Strand (39) var i flere år et kjent ansikt for «Hotel Cæsar»-fansen, med sin rolle som pikkoloen Knut Arne.

Både før og etter den tid har 39-åringen, som for øvrig er sønn av den profilerte redaktøren og kommentatoren Arne Strand, hatt en lang karriere i NRK, både fra diverse barne-tv-programmer og som reporter og programleder. I sommer har han vært blant programlederne i «Sommeråpent».

DANSEKLAR: NRK-profilen Christian Strand er vant til å være på TV. Nå skal han danse. Foto: NTB Scanpix
DANSEKLAR: NRK-profilen Christian Strand er vant til å være på TV. Nå skal han danse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Strand er imidlertid ikke den eneste NRK-profilen som skal delta i årets «Skal vi danse». Også Victor Sotberg (28), kjent som «Weird Norwegian», er blant årets deltakere. Han har siden 2018 vært programleder for NRK Flipp Flipp på NRK Super.

YOUTUBE-STJERNE: Victor Sotberg skal til høsten konkurrere i selskapsdans. Foto: NTB Scanpix
YOUTUBE-STJERNE: Victor Sotberg skal til høsten konkurrere i selskapsdans. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sparket for tv-deltakelse

Adrian Sellevoll (21) ble kjendis over natten gjennom sin deltakelse i den første sesongen av tv-programmet «Ex on the Beach»i fjor høst. I likhet med Per Sandberg er han også blant deltakerne i den kommende sesongen av «Farmen kjendis».

OVERRASKET: Det var duket for premiere på «Ex on the Beach». Realitykollegene Melina Johnsen og Adrian Sellevoll kunne avsløre overfor Se og Hør at de to har funnet tonen etter innspilling. Reporter: Julie Solberg. Video: Andreas Fadum. Vis mer

Til tross for at han altså blir stadig oftere å se på tv-skjermen, har 21-åringen drevet med musikk siden han var 16 år gammel, og har i dag en spirende musikkarriere. Han er også modell, og var en modellbyrået Team Models modeller inntil han ble sparket som følge av sin deltakelse i «Ex on the Beach».

REALITYSTJERNE: Adrian Sellevoll er allerede godt kjent med reality-tv. Nå skal han konkurrere i dans. Foto: NTB Scanpix
REALITYSTJERNE: Adrian Sellevoll er allerede godt kjent med reality-tv. Nå skal han konkurrere i dans. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til høsten blir han altså å se i «Skal vi danse».

LES OGSÅ: - Han følte seg fanget i ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer