Vibeke Skofterud

Disse skal bære kisten i Skofteruds begravelse

Vibeke Skofteruds begravelse finner sted i dag.

GULLJENTENE: Therese Johaug (t.v), Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen skal bære kisten under Vibeke Skofteruds begravelse. Foto: NTB scanpix
GULLJENTENE: Therese Johaug (t.v), Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen skal bære kisten under Vibeke Skofteruds begravelse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 29. juli kom den tragiske nyheten om at den tidligere langrennstjernen Vibeke Skofterud hadde omkommet i en vannscooterulykke, 38 år gammel.

Se og Hør vet at Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg skal bære Vibeke Skofteruds kiste i begravelsen i Eidsberg kirke, som begynner klokka 13.

Skofteruds bror og far skal også bære, ifølge Aftenposten.

I 2011 kunne Skofterud, sammen med Bjørgen, Størmer Steira og Johaug juble over VM-gull i Holmenkollen. De fire jentene var lenge sammen på landslaget.

I løpet av den aktive karrieren tok Skofterud ett OL-gull, to VM-gull, ett NM-gull, ett VM-sølv og én VM-bronse.

Alle Skofteruds internasjonale medaljer kom i stafetter, og de aller fleste sammen med de som skal bære kisten i dag.

Saken fortsetter nedenfor.

VIBEKE SKOFTERUD 1980 - 2018 Video: Bjørn Langsem / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer

OL-gullet kom i Vancouver for åtte år siden på 4 x5 km stafett, der hun gikk på lag med nettopp Johaug, Størmer Steira og Bjørgen. De samme fire ble verdensmestere i Oslo året etter. Skofterud gikk første etappe begge gangene.

Også i Oberstdorf-VM i 2005 ble det gull på stafett, den gangen også med Størmer Steira og Bjørgen som lagvenninner, i tillegg til Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Skofteruds første VM-medalje kom i 2003, da VM ble avholdt i Val di Fiemme. Bjørgen, Gjermundshaug Pedersen og Anita Moen var med på laget som tok sølv i Italia.

I 2007 ble det bronse i Sapporo, den gangen sammen med Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Størmer Steira.

Enormt press

Det er ventet et enormt press rundt begravelsen, og prost Runo Lilleaasen har uttalt til NTB at han ønsker å gjøre begravelsen så normal som mulig.

- Vi vet jo ikke hvor mange som kommer, men det er trykket opp 1500 kirkeprogram. Vi har 450 sitteplasser i kirken, og utover det er det ikke kapasitet for flere innendørs. Derfor er det satt opp en storskjerm og benker utenfor kirken, sier han til NTB, skriver Dagbladet.

- Jeg skal gjøre det jeg kan for at dette blir en så normal og verdig begravelse som mulig. Deler av den skal jo direktesendes på TV og nettet. Det gjør den spesiell. Det viktige er at familie, kjæreste og venner får tatt et verdig farvel med Vibeke.

I SORG: Carsten Skjelbreid og tidligere lagvenninner Marthe Ek Hagen og Marthe Kristoffersen minnes Vibeke Skofterud etter kjendiskampen på Norway Cup 2018. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Julie Solberg. Klipp: Malene Storrusten Vis mer

Vibeke ble funnet på en holme på øya St. Helena i 11:30-tiden søndag 29. juli, og ble erklært død på stedet av en lege. Familien ble kort tid etter orientert, og rundt 14:30 opplyste politiet i en pressemelding om at det var Skofterud som hadde omkommet.

I etterkant har Vibekes nærmeste familie, Karsten (pappa), Kristin (mamma), Tormod (bror) og Marit (kjæreste) kommet med en pressemelding. Der skrev de blant annet at tapet ikke kan beskrives med ord.

- Vi gjennomlever de vanskeligste og tyngste dagene en familien kan oppleve. Tapet av vår kjære Vibeke kan ikke beskrives med ord, og det er ubegripelig at vår datter, søster og kjæreste ikke skal finnes mer. Vi søker trøst hos hverandre og i det faktum at Vibeke i løpet av sitt altfor korte liv, levde rikt og satte dype spor etter seg.

LES OGSÅ: - Vi hadde god kjemi med en gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer