«The Real Housewives»:

Disse reglene må de følge

Kvinnene fra den populære realityserien har en rekke regler de må forholde seg til.

REGLER: Høylytt krangling og heftige skilsmisser er hverdagslige gjøremål for fruene i Beverly Hills. Det er imidlertid en rekke regler kvinnene i «The Real Housewives» må følge. Foto: Evolution Media / Kobal / REX / NTB
REGLER: Høylytt krangling og heftige skilsmisser er hverdagslige gjøremål for fruene i Beverly Hills. Det er imidlertid en rekke regler kvinnene i «The Real Housewives» må følge. Foto: Evolution Media / Kobal / REX / NTB Vis mer
Publisert

Hvis man som ivrig tv-seer er på jakt etter en god dose drama og krangling, er det én realityserie som troner over alle andre. «The Real Housewives»-kvinnene har nemlig siden 2006 gitt fansen alt de ønsker seg - og mer.

Heftige krangler, glamour, slåssing, rettstrøbbel og skilsmisser er bare noe av det kvinnene har bydd på gjennom årene, og det ser foreløpig ikke ut til at seerne har fått nok.

Ti amerikanske byer har hittil vist fruene fra sine beste og verste sider, og populariteten har gjort at konseptet har blitt solgt til elleve andre land.

Det er ingen tvil om at husfruene er verdt sin vekt i gull, men bak suksessen ligger det mye hardt arbeid, lange innspillingsdager og strenge regler.

Det sørger produsent og «The Real Housewives»-kongen Andy Cohen (53) for.

ANKLAGES: «The Real Housewives of Beverly Hills»-profilen Denise Richards anklages for å ha ligget med venninnen, Brandi Glanville. Video: Hayu hos TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Blottlegger alt

Å forevige hverdagen din på kamera, for deretter å dele den med millioner av mennesker, høres kanskje for mange ut som en smal sak og en nok så behagelig jobb. Det er imidlertid ikke bare en dans på roser.

Alt i fruenes liv må nemlig være tilgjengelig for innspillingen. I kontrakten kvinnene skriver under på står det nemlig at gjengen bak serien får full adgang til alt og ingenting mens de filmer.

Det gjelder alt fra kvinnenes gigantiske klesgarderober og telefonsamtaler, til barnas liv.

- Jeg spør alltid kvinnene hva de ikke ønsker å vise. Hvis de sier «Dette, dette, dette og dette», svarer jeg: «Du burde ikke være med i et realityprogram», har castingdirektøren Melissa Stanforth tidligere uttalt til New York Post.

Det er duket for en reunion for «The Kardashians» og der avslører Kim hemmelig drama før skandalebryllupet. «Bilder fra HayU hos TV 2 play». Vis mer

- De er vanskelige

En rekke realityprogram har siden tidenes morgen fått krass kritikk for at innholdet er falskt og planlagt på forhånd, da det ofte oppstår situasjoner som for mange virker utenkelige. «The Real Housewives»-universet hevder imidlertid det motsatte.

Mange har nemlig beskyldt programmet for å være manusbasert, men hjernene bak programmet hevder hardnakket at alt som skjer er ekte.

- Lykke til med å få jævla realitytalenter til å gjøre noe manusbasert, for de er vanskelige, uttalte en anonym «Real Housewives»-produsent til Business Insider.

PÅ SET: Det blir ofte lange dager med filming for fruene. De følger ikke manus, som mange kanskje tror. Avbildet er Kyle Richards og Lisa Rinna. Foto: Broadimage / REX / NTB
PÅ SET: Det blir ofte lange dager med filming for fruene. De følger ikke manus, som mange kanskje tror. Avbildet er Kyle Richards og Lisa Rinna. Foto: Broadimage / REX / NTB Vis mer

Til tross for at alt drama i serien er ekte, betyr ikke det at de ikke må gjøre flere tagninger av samme krangler. Flere ganger gjennom årene har nemlig kvinnene i serien blitt observert mens de filmer samme scene flere ganger.

STORMER UT: Det gikk hett for seg på kjøkkenet da Maria Moen og Fetisha Williams røk i tottene på hverandre på «Camp Kulinaris». Vis mer

Får ikke endre utseendet

Gjennom lange dager, ofte seks dager i uken i 14 uker av gangen, kan det virke som et lite mirakel at kvinnene alltid ser ut som de nettopp har gått rett ut av Jan Thomas Studios.

Noen har kanskje stusset over at alle kvinnene ser like ut gjennom hele sesongen, helt til det kommer en ny sesong med nye hårfrisyrer (og av og til litt mer botox).

Grunnen er enkel. Bravo, kanalen bak serien, er tydelige på at kvinnene må se like ut gjennom hele sesongen. Det er for å ikke ødelegge kontinuiteten for intervju-looken.

Fans av serien har trolig lagt merke til at hver gang kvinnene intervjues gjennom en sesong, ser de kliss like ut. Håret ligger i like perfekte lokker hver gang, antrekkene er de samme og sminken sitter som støpt.

- Du bærer de samme antrekkene hele året. Du får tre hele looks totalt, men i tre måneder må du bære samme antrekk, samme hår og samme sminke. Du kan aldri klippe håret midt i en sesong, for du skal se lik ut, uttalte «The Real Housewives of Orange County»-profilen Vicki Gunvalson (59) til Glamour.

GRIPER INN: Produksjonen måtte gripe inn etter et raserianfall i «Ex on the Beach Sverige» Vis mer

Andys lov

Andy Cohen, altså sjefen over alle sjefer, som begynte sin karriere i konseptet bak kulissene, har i dag stort sett siste ord i det meste som omhandler de mange kvinnene.

Blant annet er det slik at alle kvinner som ønsker å være en del av serien er nødt til å ha noen runder med audition først. De blir altså ikke «headhuntet», som man kanskje skulle tro, men er nødt til å gå gjennom både intervjuer og flere tester før de får bli med.

Og sier Andy Cohen nei, blir fruen trolig aldri å se igjen.

NEW JERSEY: Disse fire kvinnene har alle vært å se i New Jersey-versjonen av programmet. Det er imidlertid bare Teresa Guidice (i hvitt) som har vært med i alle tolv sesongene. Her avbildet i 2010. Foto: Amanda Schwab / Starpix / REX / NTB
NEW JERSEY: Disse fire kvinnene har alle vært å se i New Jersey-versjonen av programmet. Det er imidlertid bare Teresa Guidice (i hvitt) som har vært med i alle tolv sesongene. Her avbildet i 2010. Foto: Amanda Schwab / Starpix / REX / NTB Vis mer

I et intervju med Attitude i 2015 forklarte han også at de ofte ser etter venner av fruene når de skal få inn nye ansikter til seriene.

- Serien fungerer så bra fordi det er mennesker som alle har en historie med hverandre. Det er ikke bare mennesker som er kastet sammen i et «Big Brother»-hus for å se hva som skjer, uttalte han.

Blant andre Lisa Vanderpump (60) og Dorit Kemsley (45) hadde kjent hverandre i flere år før sistnevnte ble med i Beverly Hills-versjonen av konseptet.

FERDIG: I den nyeste episoden av «Keeping up with the Kardashian» forteller familien til produksjonen at det ikke blir flere sesonger. Video: TV 2 Vis mer

Sluttet på dramatisk vis

Cohen er også den som bestemmer hvilke husfruer som returnerer sesong etter sesong.

- Det handler alltid om hva som er det beste for gruppen. Hva passer best for helheten? Hvordan skal det være annerledes? Ønsker vi å fortsette denne handlingen, eller vil vi bringe noe nytt til det hele? uttalte han under TV-festivalen i Tribeca.

Noen ganger skjer det også endringer i casten fordi kvinnene rett og slett ikke tåler hverandres nærvær lenger.

Det gjelder for eksempel Lisa Vanderpump, som sluttet på dramatisk vis i Beverly Hills-versjonen etter flere måneder med krangling med de andre kvinnene.

I kontrakten står det imidlertid at alle medlemmer av «The Real Housewives»-imperiet er nødt til å finne en løsning seg i mellom, aller helst under reunionepisodene. Å møtes i retten er utelukket, da kvinnene har skrevet under på at de ikke kan saksøke hverandre.

FORELSKET: Her bekrefter Isabelle Eriksen forholdet på den røde løperen. Video: Steffen Pettersen. Vis mer

Får alt gratis

Det kan kanskje være trist for enkelte av kvinnene, som lever livene sine i overdådig luksus og sikkert gjerne skulle ha fått en ekstra slant eller to gjennom diverse søksmål.

Det er imidlertid ikke mangel på penger. Fruene får som kjent betalt for å være en del av «The Real Housewives»-universet - faktisk opptil en million dollar per sesong hvis du er populær nok, ifølge RadarOnline.

Fruene, som ofte har for vane å nærmest kaste penger ut av vinduet på dyre merkeklær og reiser, slipper imidlertid å bruke pengene sine på reiser som blir filmet. Der er det nemlig produksjonsselskapet som tar fakturaen, har Andy Cohen sagt til RealityBlurb.

Det gjelder også alle drinkene som konsumeres. «The Real Housewives of New York»-stjernen Heather Thomson (51) har nemlig tidligere avslørt at det er fri flyt av alkohol på alle ferier kvinnene er på.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Du ber om den typen alkohol du ønsker og den finnes der når du amkommer stedet. Hvis du går tom fikser de bare mer, sa hun til Page Six.

LES OGSÅ: «Real Housewives»-stjerne står frem som lesbisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer