TV-FJES I SOMMER: Tore Strømøy er en av programlederne for årets «Sommeråpent» på NRK.
 Foto: NTB scanpix
TV-FJES I SOMMER: Tore Strømøy er en av programlederne for årets «Sommeråpent» på NRK. Foto: NTB scanpixVis mer

Disse leder «Sommeråpent» i år

NRK-profilen er blant årets «Sommeråpent»-programledere. Se hvilke andre kjendiser som blir å se i programmet i sommer.

SEOGHØR.NO: Et av sommerens store TV-høydepunkter er NRK-suksessen «Sommeråpent», der flere kjente og kjære kjendiser er programledere hver sin uke.

Tirsdag ble det annonsert hvilke stjerner som skal lede årets sesong.

Den første uken i NRK-programmet vil Kåre Magnus Bergh og Jeanette Platou reise med skipet Skibladner langs Mjøsa. 

De fem ukene etter vil Nadia Hasnaoui, Tore Strømøy, Atle Bjurstrøm, Marte Stokstad og Ingrid Gjessing Linhave være programledere for hver sin uke i skulpturparken på Tjuvholmen i Oslo.

Alle de kjente personene har erfaring fra «Sommeråpent» tidligere.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ PLASS IGJEN: Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave er begge å se i årets utgave av «Sommeråpent». Begge var også med i fjor.  Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
PÅ PLASS IGJEN: Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave er begge å se i årets utgave av «Sommeråpent». Begge var også med i fjor. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Sesong nummer 23 

Det direktesendte NRK-programmet begynner 12. juli og skal sendes fem dager i uken frem til 30. august.

I år er det engasjert to faste husband, Popzilla og The Hitsters.

Dette er den 23. sesongen for «Sommeråpent». Programmet ble sendt første gang i 1993 og har siden gått hver sommer - utenom i 2008. 

Reiste aldri på ferie

Da Seoghør.no møtte «Tore på sporet»-stjernen Tore Strømøy (56) i forbindelse med fjorårets innspilling av sommerprogrammet, fortalte han at han aldri var på sommerferie i barndommen.

- Jeg har ikke noe spesielt sommerminne fra den gang, siden vi aldri var på noen feire. Når vi kom hjem fra skolen siste skoledag så ble vi sluppet ut, og så kom mora mi på trappa og plystra oss inn til høsten. Så det var det, fortalte han til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

I FJOR: Sammen med Haddy Njie reiste Tore Strømøy fra Utsira til Farsund med M/S Sjøkurs i fjor sommer. Foto: Tor Lindseth
I FJOR: Sammen med Haddy Njie reiste Tore Strømøy fra Utsira til Farsund med M/S Sjøkurs i fjor sommer. Foto: Tor Lindseth Vis mer

NRK-profilen mintes imidlertid de mange somrene på øya Frøya som deilige og preget av frihet.

- Så skal vi snakke om minner, så må det være sommeren hjemme på Frøya, der vi hadde det rimelig fritt og sprang rundt, hele sommeren, mintes han i fjor.

LES OGSÅ: Adele i strupen på stjerneprodusent: - Sug meg