Disse leder Grand Prix-finalen

Dette var det ikke mange som hadde tippet...

LEDER GRAND PRIX: NRK lanserte onsdag ettermiddag programlederne for Eurovision Song Contest på Grand Hotel i Oslo, fra venstre Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken og Haddy Njie. Foto: Scanpix
LEDER GRAND PRIX: NRK lanserte onsdag ettermiddag programlederne for Eurovision Song Contest på Grand Hotel i Oslo, fra venstre Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken og Haddy Njie. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Si din mening nederst i saken: Hva synes du om valget?


SEHER.NO: Onsdag avslørte NRK hvem som blir programledere for den internasjonale finalen av Grand Prix på Fornebu fra 25. til 29. mai.

Sist Norge ledet finalen var det Morten Harket og Ingvild Bryn som var programleder. Denne gangen blir Nadia Hasnaoui avstemningsansvarlig, mens programlederne ellers blir Erik Solbakken og Haddy N'jie.

- Er det skjult kamera, sier Nadia at hun tenkte da hun fikk vite at hun hadde fått jobben. 

- Etterpå gikk jeg ut og shoppet helt vilt, sa hun på pressekonferansen. 
 
- Vi fikk denne jobben for bare noen uker siden, og foreløpig har vi bare blitt kjent med hverandre og sett på tidligere finaler. Men mandag begynner jobben for alvor, sier Nadia. 

N'jie innrømmer at hun måtte tenke seg om litt før hun sa ja.

- Jeg måtte tenkte meg om litte gran fordi det er så stort, men det er klart jeg måtte være med på dette, sier hun til NRK.

Alle som har blitt spurt, skal ha sagt ja til å være med. Dermed har langt mer profilerte kandidater det har vært spekulert i ikke vært under vurdering. 

Nadia Hasnaoui har langt TV-erfaring og har blant annet ledet «Kvitt eller dobbelt», Erik Solbakken er kjent fra «Krem nasjonal» på NRK Super og Haddy N'jie er kjent som både programleder, skuespiller og forfatter.

Prosjektleder for ESC Jan Ola Sand, innrømmer at det har vært mye hemmelighetskremmeri rundt programlederjobben.

- Det har vært spekulasjoner, tips og gode råd ukentlig siden finalen i Moskva i fjor, sa Jan Ola Sand under pressekonferansen.

- Det er ikke lenge siden vi fikk på plass disse programlederne. Det er veldig få som har visst om dette, og grunnen er at vi ønsker å komme med en ordentlig markering. Vi har hatt hemmelige møter, på hemmelige steder og lekt litt katt og mus med både journalister og egen redaksjon, sier Sand. 

- Vi har valgt å dele opp programlederjobben på en annen måte. Vi har valgt å ha en programleder som tar seg av avstemningen fordi vi mener det er et viktig dramatisk brudd i sendingene, for å heve dramaturgien. Derfor vil de andre programlederne få en litt annen og friere rolle i arrangementet, sa Sand.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer