Alt om prins Harry og Meghan Markles gjesteliste:

Disse kommer, og disse kommer ikke i bryllupet

- Mange er skuffet over manglende invitasjon.

STOR OPPGAVE: Å sette sammen gjestelista til et bryllup er antakeligvis ingen enkel oppgave for noen. Meghan Markle og prins Harrys logistikk, der 600 gjester skal inviteres i all hemmelighet, kan trolig ikke sammenliknes. Foto: AP / NTB Scanpix
STOR OPPGAVE: Å sette sammen gjestelista til et bryllup er antakeligvis ingen enkel oppgave for noen. Meghan Markle og prins Harrys logistikk, der 600 gjester skal inviteres i all hemmelighet, kan trolig ikke sammenliknes. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det er ventet at flere hundre tusen oppmøtte, samt millioner av tv-seere, vil følge bryllupsdagen til prins Harry (33) og skuespillerkjæresten Meghan Markle (36) om drøye syv uker.

Sammenliknet med folkehav og publikum er muligens det vordende brudeparets gjesteliste noe beskjeden. På en annen side er 600 inviterte (200 får være med videre på festen) ikke noe småtteri, akkurat.

Spekulasjonene omkring hvilke mennesker som får komme gjennom nåløyet og oppleve årets største kongelige begivenhet med egne øyne, har fram til nå vært mange.

Presidentbråk

Fra før er det blant annet kjent at en av Harrys ekskjærester, Chelsy Davy, angivelig har fått invitasjon, mens prinsens andre ekskjæreste, Cressida Bonas, visstnok ikke får komme. Artist Elton John (71) har ytret ønske om en invitasjon, mens USAs tidligere presidentpar, Barack (56) og Michelle Obama (54), skal ha vært ønsket av prinsen - som har møtt paret ved flere anledninger - selv.

GOD TONE: Både prins William og Harry har møtt Barack Obama ved flere anledninger. Her er ekspresidenten sammen med den gifteklare 33-åringen på sistnevntes veldedighetsarrangement i fjor høst. Foto: Reuters / NTB Scanpix
GOD TONE: Både prins William og Harry har møtt Barack Obama ved flere anledninger. Her er ekspresidenten sammen med den gifteklare 33-åringen på sistnevntes veldedighetsarrangement i fjor høst. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Sistnevnte invitasjon har imidlertid vært omdiskutert, da enkelte har pekt på at det vil se rart ut om en tidligere president blir invitert inn i varmen før Obamas etterfølger, Donald Trump (71), har gjennomført sitt første offisielle besøk. Dessuten har Meghan Markle tidligere uttalt seg negativt om USAs nåværende president, før hun traff Harry.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Stavseng, er overbevist om at Obama-paret likevel står på invitasjonslista.

- Presidentparet kommer garantert til å være på plass. Det vanlige er også å invitere det sittende statsoverhodet, og ettersom Meghan er amerikaner betyr det altså Donald Trump. Men han kommer nok neppe til å bli invitert, forteller Stavseng.

Hemmelighetskremmeri

Kongehusekspert-kollega Caroline Vagle tror imidlertid at Harry og Meghan også har droppet Obama-invitasjon.

- Trolig for ikke å skape politisk støy, sier hun.

UT PÅ TUR: Prins Harry og forloveden Meghan Markle besøker et av Londons mest trendy sted sør i byen. Video: CNN Vis mer

Til tross for at bryllupsinvitasjonene ble sendt ut forrige uke, holder det britiske kongehuset tett om hvilke postkasser de faktisk har havnet i. Foruten å vite at den øverste delen av britisk kongefamilie er selvskrevne gjester, er nemlig få inviterte bekreftet med navn.

Dette er vel å merke helt vanlig prosedyre, forteller Anders Stavseng.

- I kongelig kretser er det er tradisjon for å holde gjestelisten hemmelig helt fram til bryllupsdagen. Det ble også gjort i bryllupene til kronprinsparet og prinsesse Märtha. I kongelige bryllup blir det ofte sendt ut en «åpen» invitasjon til andre kongehus. Mange monarker er opptatt med nasjonale anliggenheter, derfor sender de gjerne en stedfortreder. Og kanskje noen på brudeparets alder, om det er mer naturlig, forteller han.

Spice Girls-bløff?

Hemmelighetskremmeriet gir riktignok den kulørte delen av pressen nok av vann på ryktemølla. Tabloidavisa The Sun er blant dem som hevder at de kjenner til deler av gjestelista, og nevner navn som tennisstjernen Senera Williams (36), skuespiller Millie Mackintosh (28), Victoria (43) og David Beckham (42) - som alle angivelig vil dukke opp til seremonien i St George's-kapellet ved Windsor Castle 19. mai.

VENNER: Fotballstjernen David Beckham har kjent prins Harry i mange år. Her fra 2010. Foto: AP / NTB Scanpix
VENNER: Fotballstjernen David Beckham har kjent prins Harry i mange år. Her fra 2010. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Også designeren Misha Nonoo, kvinnen som skal ha introduserte prins Harry for Meghan Markle i juli 2016, er ventet å være til stede, ifølge avisa.

Blant andre kjendiser har det tidligere blitt slått fast at samtlige Spice Girls-medlemmer (inkludert Victoria Beckham) er invitert til bryllupet, etter at Melanie «Scary Spice» Brown (42) forsnakket seg. Dette er verken bekreftet eller avkreftet.

- Ryktene vil ha det til at Spice Girls skal underholde på festen. Foo Fighters er også blitt nevnt som bryllupssangere, forteller Caroline Vagle, som tror Elton John er blant dem som har fått en invitasjon.

Celebre navn

- Elton John var en svært god venn av prinsesse Diana. Han sang i begravelsen hennes, og var selvskreven gjest da prins William giftet seg. Det er nok liten tvil om at han dukker opp også i Harrys bryllup, sier hun.

Den 71 år gamle musikkveteranen uttalte imidlertid senest torsdag at han ennå ikke har fått en invitasjon, ifølge Page Six.

Harry og Meghan har nok gjort noen beinharde prioriteringer Anders Stavseng, Se og Hørs kongehusekspert.

Kvinnemagasinet Elle nevner andre britiske artistnavn som Ed Sheeran (27), Ellie Goulding (31), Chris Martin (41) og James Blunt (44). Også modell Cara Delevingne (25) og skuespillerne Margot Robbie (27) og Priyanka Chopra (35) kobles til gjestelista.

Sistnevnte er ifølge magasinet en nær venninne av Markle, og ryktes å være en av brudepikene 19. mai. Også skuespiller Patrick J. Adams (36), som spiller Markles kjæreste i tv-serien «Suits», skal være blant de inviterte.

Blant brudeparets familiemedlemmer har interessen for Markles nærmeste vært noe større enn brudgommens allerede godt kjente familiære krets. At Markle har et noe komplisert forhold til enkelte av sine søsken, har ikke gitt underholdningspressen mindre å skrive om.

Anstrengt forhold

Det er kjent at Meghans fraskilte foreldre, Thomas Markle og Doria Radlan, vil være på plass i London om sju uker. Halvsøsknene Thomas Markle Jr og Samantha Grant skal imidlertid være snytt for bryllupsinvitasjon. Slikt blir det overskrifter av.

- Meghans halvsøsken er familiens to sorte får. Den ene dagen raser de mot brudeparet i media - den andre dagen roser de brudeparet. Meghan står nok ovenfor et uhyre vanskelig valg. Oppstyr blir det uansett, enten de blir invitert eller ei, sier Anders Stavseng.

Både Thomas Markle Jr og Samantha Grant har fått et noe kontroversielt rykte etter at de langet ut mot søsteren og hennes kongelige forlovede før jul. Sistnevnte har senere krøpet til korset, og har i skrivende stund ikke gitt opp håpet om en invitasjon.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

Heller ikke på Harrys side, der prinsens medsoldater fra oppholdet i Afghanistan, studiekompiser og barndomsvenner skal være blant de inviterte, slipper familien helt unna overskrifter.

- Satte foten ned

I begynnelsen av februar skrev The Sun at Harrys filletante, den hyppig omtalte Sarah Ferguson (58), hadde blitt «nektet invitasjon» fordi det britiske kongehuset ikke stoler på at hun klarer å oppføre seg i bryllupet. Dette synspunktet skal Harry ha gitt blaffen i, skal vi tro Se og Hørs kongehusekspert.

FÅR KOMME: Sarah Ferguson var tidligere gift med Harrys onkel, prins Andrew. Her med en av parets døtre og Harrys kusine, prinsesse Beatrice, som også er ventet til bryllupet. Foto: NTB Scanpix
FÅR KOMME: Sarah Ferguson var tidligere gift med Harrys onkel, prins Andrew. Her med en av parets døtre og Harrys kusine, prinsesse Beatrice, som også er ventet til bryllupet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Britiske aviser har avslørt at prins Harry satte foten ned og skal ha invitert sin favoritt-tante, Sarah Ferguson, til både vielsen i kirken og til festen etterpå. Prins Charles skal ha vært imot dette, men nå er det nå en gang prins Harry og Meghan som gifter seg, og de må få invitere hvem de vil, sier Stavseng.

​Kanskje forsøker kongehuset å unngå en repetisjon av oppstyret som oppsto da Ferguson ble vraket som gjest i prins William i 2011. Det gikk nemlig ikke ubemerket hen.

Hvilke kongelige representanter fra øvrige europeiske kongehus som vil være å se i London 19. mai, er ikke offentliggjort. Tidligere i uka bekreftet det svenske kongehuset, overfor Expressen, at ingen fra deres kongefamilie har fått invitasjon.

Her hjemme har kongehuset forblitt tause om hvorvidt noen av bryllupsinvitasjonene har havnet på norsk jord.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med Oslo-besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

- Ikke fått invitasjon

Mette-Marit snakket for øvrig om prinsebryllupet i et intervju med «P3morgen» før jul, der hun ga tydelig uttrykk for begeistring over det nyforlovede paret. Samtidig fortalte prinsessen at de ennå ikke visste om eller hvem som ble invitert fra den norske kongefamilien.

- Hadde det vært bryllupet til en arveprins ville Norge garantert vært representert, men de skal ikke ha fått noen invitasjon denne gang, sier Stavseng, og legger til:

- Det hadde uansett ikke vært usannsynlig at Slottet hadde fått en invitasjon. Både kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prinsesse Märtha har en tilknytning til London, ettersom de også har bodd der. I tillegg er det jo også et slektskap mellom de to kongefamiliene. Prins Harry og Meghan har nok gjort noen beinharde prioriteringer, og det er nok mange som er skuffet over ikke å ha blitt invitert, sier han.

Det britiske kongehuset har for øvrig annonsert at totalt 2640 mennesker, som hver og en er plukket ut blant folket, er invitert til Windsor Castle på bryllupsdagen. Hensikten er at inviterte, som får se de nygifte etter at de har gitt sitt ja, skal føle seg som en del av feiringen.

LES OGSÅ: Slik blir Meghan Markles nye liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer