«Harry Potter»

Disse «Harry Potter»-stjernene har vi mistet

En hel verden var i sjokk og sorg da Alan Rickman døde i 2016. Siden magiuniverset først nådde lerretet har flere av skuespillerne gått bort.

SJOKKDØDSFALL: Da Alan Rickman (bak t.h.) døde i 2016, etterlot han Harry Potter-fansen i sorg. Her med medspillere Robert Coltrane (som spite Rubeus Hagrid i filmene), Rupert Grint (Ron Weasley), Emma Watson (Hermione Granger) og Daniel Radcliffe (Harry Potter) i 2004. Foto: NTB scanpix
SJOKKDØDSFALL: Da Alan Rickman (bak t.h.) døde i 2016, etterlot han Harry Potter-fansen i sorg. Her med medspillere Robert Coltrane (som spite Rubeus Hagrid i filmene), Rupert Grint (Ron Weasley), Emma Watson (Hermione Granger) og Daniel Radcliffe (Harry Potter) i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I 2001 nådde «Harry Potter og de vises stein» kinolerretet, og i tiåret som fulgte fikk millioner av seere verden over et forhold til karakterene i de totalt åtte filmene.

Universet inneholder et stort ensemble av trollmenn, gomper, skurker og helter, og noen av skuespillerne har blitt superstjerner.

Andre har hatt mindre roller, og har blitt glemt etter at filmmagien tok slutt.

Noen av dem har også gått bort.

Sjokkerte alle

Det mest kjente dødsfallet kan sies å være bortgangen til den folkekjære skuespilleren Alan Rickman, kjent fra rollen som eliksir-læreren Severus Snape.

Han gikk bort i 2016 - bare 69 år gammel. Rickman var også kjent fra store roller i «Love Actually», «Die Hard» og «Robin Hood».

Dødsfallet slo ned som en bombe da det ikke var offentlig kjent at skuespilleren var syk. Da nyheten ble kjent uttrykte også Harry Potter-stjernene sorg, blant andre Emma Watson (30), som står bak rollefiguren Hermione Granger.

«Jeg er så trist over å høre om Alan i dag. Jeg føler meg heldig som har fått jobbe med og tilbringe tid med en så spesiell mann og skuespiller. Jeg kommer virkelig til å savne samtalene våre. Hvil i fred, Alan. Vi elsker deg», uttalte hun den gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer