Ari Behns bisettelse:

Disse fra kongefamilien kommer i bisettelsen

I dag bisettes den avdøde kunstneren og forfatteren Ari Behn fra Oslo domkirke.

LYSHAV: Hundrevis av lys er tent på Slottsplassen til minne om Ari Behn, som tok livet sitt første juledag. Reportere: Silje Vemøy og Thea Hope Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. juledag i fjor kom den rystende nyheten om at kunstneren og forfatteren Ari Behn hadde gått bort, 47 år gammel.

Nyheten om det tragiske dødsfallet har rystet en hel nasjon, og i dag er tiden kommet for å ta avskjed med 47-åringen.

Det er ventet et stort oppmøte i Oslo domkirke hvor bisettelsen skal finne sted. Årsaken til at Behns familie ønsket å velge nettopp denne kirken er på bakgrunn av at han har spilt en stor og viktig rolle for mange, både som en del av kongehuset gjennom flere år, men også som privatperson, forfatter og kunstner.

Familien ønsket derfor å legge til rette for at så mange som overhodet mulig skal få sjansen til å ta farvel med Ari Behn.

SØRGER: Unni Askeland har knapt vært ute av døra siden hun mottok dødsbudskapet om Ari Behn. - Jeg har mistet en av mine beste venner. Det er bare grusomt. Hennes varmeste tanker går til døtrene og Märtha Louise. Foto: Frank Karlsen. Video: Kristoffer Løkås. Klipp: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Deltar i bisettelsen

Siden datoen for bisettelsen ble kjent er det flere som har stilt spørsmål ved hvem fra det norske kongehuset som vil være til stede i bisettelsen.

Fredag morgen ble det offentliggjort på kongehusets nettside at kongeparet, kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og prinsesse Astrid, fru Ferner vil dukke opp i Oslo domkirke for å ta avskjed med 47-åringen.

Hva gjelder kronprinsparets barn, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, følgende:

- Vi opplyser normalt ikke om Kongefamiliens barns deltagelse i arrangementer.

KOMMER: Kronprinsparet, kongeparet, prinsesse Märtha Louise og prinsesse Astrid, fru Ferner vil delta i Ari Behns bisettelse fredag formiddag. Foto: NTB Scanpix
KOMMER: Kronprinsparet, kongeparet, prinsesse Märtha Louise og prinsesse Astrid, fru Ferner vil delta i Ari Behns bisettelse fredag formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samme dag som dødsfallet ble kjent uttalte kong Harald og dronning Sonja i en uttalelse fra slottet følgende:

- Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham, het det i uttalelsen.

- Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne. Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa - og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden.

Kronprinsparet uttalte seg også, og sa følgende:

- For oss var Ari en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel, som vi delte mange av livets små og store øyeblikk med. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, Prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie.

PREGET: Kong Harald fokuserte på psykisk helse i årets nyttårstale, og snakket om Ari Behn. Video: NRK. Vis mer

Stort oppmøte

Bisettelsen vil forrettes av biskopen i Oslo, Kari Veiteberg. Fra regjeringen kommer statsminister Erna Solberg (58), finansminister Siv Jensen (50), kulturminister Trine Skei Grande (50), samt olje- og energiminister Sylvi Listhaug (42) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (34).

Også Ap-leder Jonas Gahr Støre (59) og tidligere Ap-leder og generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg (60) vil være til stede.

I tillegg er det kjent at kronprinsesse Victorias (42) ektemann prins Daniel (46) kommer alene. Victoria og Daniel var nære venner av Ari og Märtha Louise, og det er derfor ikke overraskende at Daniel har tatt seg tid til å være til stede i begravelsen.

Domkirkens dører åpnes kl. 12 for alle som ønsker å ta et siste farvel med Ari Behn, mens bisettelsen begynner kl. 13. Det er ikke reserverte plasser for andre enn familien og de nærmeste pårørende i kirken, og Håkonsund har derfor uttalt at de oppfordrer folk til å være ute i god tid om de ønsker å være inne i kirken under bisettelsen.

LES OGSÅ: Per Heimly minnes Ari Behn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer