VIDERE: Tyrkia, Sverige og Romania er blant bidragene som er videre til den internasjonale finalen i MGP førstkommende lørdag.
VIDERE: Tyrkia, Sverige og Romania er blant bidragene som er videre til den internasjonale finalen i MGP førstkommende lørdag. Vis mer

Disse er videre til MGP-finalen!

Alexander: - De fikk frem smilet i meg!

SEHER.NO: Se bilder av bidragene som er videre til finalen nederst i saken!

Tirsdag var det duket for den første semifinalen i MGP i Moskva.

Blant forhåndsfavorittene var da den svenske operasangerinnen Malena Ernman (38), Bosnia & Herzegovinas bidrag Regina, samt Tyrkias sexy sangerinne Hadise.

Etter flere spektakulære sceneopptredner fra de ulike semifinalistene, ble det endelig klart hvem som gikk videre til den prestisjefulle internasjonale finalen førstkommende lørdag.

Og det var helt tydelig damenes aften i Moskva tirsdag, da kun ett mannlig bidrag gikk videre.

De som er kvalifisert til finalen er: Tyrkia, Sverige, Israel, Portugal, Malta, Finland, Bosnia & Herzegovina, Romania, Armenia og Island.

Under NRKs direktesending kunne kommentator Synnøve Svabø fortelle at svenskene var svært misfornøyd etter Malena Ernmans (38) opptreden. Årsaken var at svenskene mener det var altfor dårlig lyd på scenen under operasangerinnens bidrag.

Ifølge svenskene skal nemlig flere av lydteknikerne ha vært fulle.

Sverige klarte likevel å karre seg til den store finalen, og tidligere i uken fortalte Malena Seher.no at hun synes MGP-sirkuset er en eneste stor fest.

- Det er et sirkus uten like. Det er ikke ofte man går på rød løper. Det er veldig kunstig for meg, for jeg er ikke vant til å leve et glamourøst liv. Jeg er vant til å synge, synge, synge, og så går man hjem og sover. Jeg kommer fra en helt annen verden, og synes nok dette er mer spennende enn mange andre tror jeg, humret hun.

Norges store MGP-håp Alexander Rybak (22) fulgte spent med på semifinalen, og sendte SMS til Seher.no under sending.

- Dette er den største scenen jeg har sett noen gang. På en slik scene blir det liksom ingen middelvei. Enten blir opptrednene bare morsomme, eller så er de helt fantastisk bra. Island og Makedonia fikk frem smilet i meg. Det gjorde også Bulgaria, sier storfavoritten.

Bosnia & Herzegovinas bidrag, rockegruppen Regina, har tidligere fortalt at de ikke har noe imot favorittstempelet som preger deres låt.

- Det er kjempehyggelig. Vi er så lykkelige, sa de til Seher.no under Eurovisions åpningsfest søndag.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Har møtt kvinnen i sitt liv!

Se bildespesial av bidragene som er videre til finalen nedenfor:

MALTA: Maltas bidrag Chiara synger en vakker ballade, og kom seg videre til finalen lørdag. Foto: AP
PORTUGAL: Flor-de-Lis sang en vakker ballade som fenget publikum og sørget for at de kom seg videre til finalen. Foto: AP
ISRAEL: Noa og Mira Awads sang for fred sikret dem finaleplass. Foto: AP
BOSNIA & HERZEGOVINA: Regina var en av forhåndsfavorittene foran semifinalen, og er nå sikret plass i den internasjonale finalen.
FINLAND: Vårt naboland Finland kom seg videre til finalen med sitt flotte trancebidrag "Loose control".
ARMENIA: Inga og Anush sang seg til finalen med sin vakre låt "Jan-jan".
SVERIGE: Svenskene raste etter Malena Ernmans sang under semifinalen. De mente nemlig at lyden var for dårlig og at lydteknikerne var fulle... Foto: AP
TYRKIA: Hadise er allerede blitt kåret en av MGPs største sexbomber og tok semifinalepublikummet med storm tirsdag. Foto: AP
ROMANIA: Elenas sexy sceneshow sikret henne en plass i den internasjonale finalen lørdag. Foto: AP