Disse er MGP-favoritter

I hvert fall om man skal tro på statistikken...

FAVORITTER?: Keep of Kalessin drar i hvert fall nytte av å opptre sist i den norske MGP-finalen. Foto: NRK
FAVORITTER?: Keep of Kalessin drar i hvert fall nytte av å opptre sist i den norske MGP-finalen. Foto: NRK Vis mer
SEHER.NO: Tirsdag kveld ble det klart hvilken rekkefølge sangene i den norske finalen av "Melodi Grand Prix" skulle synges i.

Og som alltid har det vært snakk om fordelen ved å opptre som siste artist i finalen. Statistikk fra tidligere finaler viser nemlig at artisten som opptrer sist, har en større sjanse til å komme seg videre.

- Det er selvfølgelig en fordel å komme helt til sist. Det er lettere å bli påvirket av noe man har sett for få sekunder siden mot noe man så for en halvtime siden. Det samme kunne vi se i Idol også, sa tidligere Idol-dommer og mangeårig musikkjournalist Tor Milde tidligere til Seher.no.

Under tirsdagens trekning ble det klart at metalbandet "Keep of Kalessin" skal opptre sist under finalen. Med andre ord bør de ha en god sjanse til å vinne, skal man tro på statistikken.

Men også storfavoritt Didrik Solli-Tangen har all grunn til å smile. Oddsekspertene har tidligere vært ute med lave odds på Didrik-seier, og når 22-åringen skal synge nest sist, blir han nok ikke mindre favoritt.

- Det er tydelig at norske tippere ser ham som en het kandidat også i den internasjonale finalen, og den lave oddsen gjenspeiler et soleklart norsk favorittstempel, sa PR-ansvarlig Mats Jørgensen hos Unibet tidligere, og sammenlignet Solli-Tangens favorittstempel med fjorårsvinneren Alexander Rybak.

MGP-programleder Per Sundnes forsvarte trekningen på følgende måte til NRK:

- Det blir demokratisk og likt for alle om vi trekker. vi kunne tenkt på dramaturgi og det best mulige showet, men når vi gjør det på denne måten, kan ingen klage.

Slik er rekkefølgen på låtene under den norske MGP-finalen:

1. A1 - Don't Want To Lose You Again
2. Maria Haukaas Storeng - Make My Day
3. Venke Knutson - Jealous Cause I Love You
4. Bjørn Johan Muri - Yes Man
5. Maria Arredondo - The Touch
6. Alexander Stenerud - Give It To Me
7. Didrik Solli-Tangen - My Heart Is Yours
8. Keep of Kalessin - The Dragontower

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg forsøker å framheve midjen