«Stjernekamp»:

Disse er klare for «Stjernekamp»

Det er klart for den tiende sesongen av sangkonkurransen.

TI ÅR: Kåre Magnus Bergh leder programmet for tiende gang. Foto: Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB
TI ÅR: Kåre Magnus Bergh leder programmet for tiende gang. Foto: Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

28. august er det klart for den tiende sesongen av NRK-serien «Stjernekamp». I fjor var det Knut Marius Djupvik (33) som stakk av med den gjeve seieren, i en svært jevn finale mot Sandra Lyng (34).

I år, som alle andre sesonger, er det Kåre Magnus Bergh (42) som er programleder. Programmets faste ekspert er Mona B. Riise (48), som har vært med siden programmet gikk på luften for første gang i 2012.

I løpet av disse ti årene har hun sett mer enn 750 opptredener. Til NRK forteller hun at hun er klar for mer.

- Dette er feiringen av noe av det viktigste vi har, nemlig musikk. Og her får vi vist fram bredden i norsk musikk, både artister og sjangre, sier hun.

STJERNEFINALE: Finalistene Sandra Lyng og Knut Marius Djupvik fortalte hvor mye akkurat de ønsket å vinne fjorårets utgave av «Stjernekamp». Video: Christian Roth Christensen Reporter: Emma Eriksson Vis mer

Disse er med

Torsdag presenteres alle årets artister, og vi kan nok en gang glede oss stort. En av de som skal være med er nemlig Melodi Grand Prix-stjernen Alexandra Rotan (24), kjent fra KEiiNO.

Alexandra Rotan

24-åringen fra Råholt har vært med i både MGPjr, MGP og Eurovision. I sistnevnte konkurranse kom hun på en sjette plass sammen med KEiiNO. Hennes sjanger er pop.

ER MED: Alexandra Rotan kom på en sjetteplass sammen med KEiiNO. Her er hun avbildet under MGPjr i 2019 .Foto: Tom Hansen / NTB
ER MED: Alexandra Rotan kom på en sjetteplass sammen med KEiiNO. Her er hun avbildet under MGPjr i 2019 .Foto: Tom Hansen / NTB Vis mer

Chand Torsvik

38-åringen fra Namsos er det nok flere som husker fra «X Factor» i 2009, der han stakk av med seieren. Torsvik vant finalen mot gruppa Shackles.

Etter seieren har han blant annet turnert rundt i Norge med bandet Chandband, og gitt ut albumet «Eremitten». Hans sjanger er rock.

VANT X-FACTOR: De fleste husker nok Chand Torsvik fra «X Factor» i 2009. Her er han avbildet på scenen i 2011. Foto: Erlend Aas / NTB
VANT X-FACTOR: De fleste husker nok Chand Torsvik fra «X Factor» i 2009. Her er han avbildet på scenen i 2011. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer

Carina Dahl

35-åringen fra Trondheim debuterte som artist allerede i 2010 med albumet «Hot Child».

Hun har deltatt i MGP tre ganger, og har de seneste åra gjort seg godt bemerket, blant annet for coverlåten «Så ekte nå».

Foto: Carina Dahl har deltatt i MGP tre ganger, nå er hun klar for «Stjernekamp». Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Carina Dahl har deltatt i MGP tre ganger, nå er hun klar for «Stjernekamp». Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Jorun Stiansen

Gladjenta fra Vennesla er det flere som kjenner godt til. I 2005 vant hun «Idol», og har i tiden etter hatt en rekke singler på VG-lista.

I 2017 deltok hun i «Skal vi danse», og hun har også vært å se i kokkekonkurransen «Camp Kulinaris». 16 år etter «Idol»-seieren er hun altså klar for å begi seg ut på nok en sangkonkurranse.

«IDOL»-VINNER: I 2005 stakk Jorun Stiansen av med seieren i «Idol». Foto: Vidar Ruud / NTB
«IDOL»-VINNER: I 2005 stakk Jorun Stiansen av med seieren i «Idol». Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Marius Roth Christensen

Marius Roth Christensen (49) var gitarist i Seigmenn, som gjorde stor suksess på 1990-tallet. På 2000-tallet satser han på opera, og har vært fast ansatt ved Den Norske Opera og Ballett.

Dermed er det ingen tvil om at han vil gjøre det godt i det som kanskje er den mest fryktede sjangeren.

Anna-Lisa Kumoji

Soulartisten Anna-Lisa Kumoji (31) er utdannet ved Bårdarakademiet. Hun har blant annet spilt i «The Book of Mormon» i København og «Flashdance» i Oslo.

I 2019 var hun gullfinalist i MGP. I fjorårets sesong var hun med som korist, men entrer altså scenen i år som fullverdig deltaker.

MED: I fjorårets sesong av «Stjernekamp» var 31-åringen korist, men i år er hun med som fullverdig deltaker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
MED: I fjorårets sesong av «Stjernekamp» var 31-åringen korist, men i år er hun med som fullverdig deltaker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Fredrik Domaas

Fredrik Domaas (25), også kjent som Ongelovende, startet karrieren med å covre andre artisters låter.

Han slo for alvor gjennom i fjor, blant annet med sangene «Bli hos meg» og «Selskapssyk», der statsminister Erna Solberg er med som korist.

PÅ FRIFOT: Carina Dahl forteller om hvordan hun løy for å holde corona-kjæresten skjult for mediene. Video: Rød Løper/Carina Dahl Vis mer

Kevin Mbugua

Kevin (30) startet som danser i hiphop-miljøet i Oslo, og har blant annet vært koreograf for Nico & Vinz.

I tillegg til å være danser er han låtskriver og artist, og har vært å se på en rekke norske musikkfestivaler.

Heidi Ruud Ellingsen

Musikalartisten Heidi (35) har hatt en rekke store roller på musikal-og teaterscenen de seneste årene. Det store gjennombruddet fikk hun med musikalen «Singin’ in the Rain» etter at hun vant konkurransen «Drømmerollen» på NRK.

Seere kan kjenne henne igjen fra musikaler som «Les Misérables», «Mary Poppins» og «Flashdance».

MUSIKAL-STJERNE: Heidi Ruud Ellingsen har hatt en rekke store roller på muskal-og teaterscenen. Nå skal hun være med i «Stjernekamp». Foto: Audun Braastad / NTB
MUSIKAL-STJERNE: Heidi Ruud Ellingsen har hatt en rekke store roller på muskal-og teaterscenen. Nå skal hun være med i «Stjernekamp». Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

Bjørn Tomren

40-åringen fra Tomrefjord er også kjent under artistnavnet Polkabjørn i jodle- og polkaduoen Polkabjørn & Kleine Heine.Han behersket flere sjangre, blant annet vise, strupesang, americana og salmer.

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Vant «The Voice»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer