«Hver gang vi møtes»:

Disse er klare for «Hver gang vi møtes»

Se og Hør avslører: Maria Haukaas Mittet og Petter «Katastrofe» er blant artistene som skal få bryne seg på hverandres låter.

STJERNELAGET: TV 2 er snart i gang med innspilling til den kommende sesongen av «Hver gang vi møtes». Etter det Se og Hør kjenner til skal blant andre Tom Mathisen, Maria Haukaas Mittet og Petter «Katastrofe» Kristian delta i programmet. Foto: NTB Scanpix
STJERNELAGET: TV 2 er snart i gang med innspilling til den kommende sesongen av «Hver gang vi møtes». Etter det Se og Hør kjenner til skal blant andre Tom Mathisen, Maria Haukaas Mittet og Petter «Katastrofe» Kristian delta i programmet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2012 har TV 2 samlet noen av Norges mest folkekjære artister til søt symfoni i idylliske omgivelser for innspilling av «Hver gang vi møtes».

Innspillingen av den åttende sesongen er like rundt hjørnet. Etter det Se og Hør erfarer vil opptakene også denne gang bli gjort på Vestre Kjærnes Gård i Våler. TV 2 holder foreløpig kortene tett til brystet om hvem som skal overta stafettpinnen etter blant andre Tshawe Baqwa (38), Tone Damli (30), og Christel Alsos (33).

Nå kan Se og Hør derimot avsløre flere av de sju artistene som skal servere tv-seerne tårevåte seanser og uforglemmelige tolkninger av hverandres låter - slik tradisjonen tilsier.

HYLLER: Det blir sterk kost i «Hver gang vi møtes» på TV 2. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

- Utrolig inspirerende

Maria Haukaas Storeng (38), som hun het før hun tok ektemannens etternavn Mittet i 2010, ble for alvor kjent da hun deltok i «Idol» i 2004. Nå blir hun etter det Se og Hør erfarer nok en gang å se på TV 2, men da uten konkurranseelementet.

Popstjernen fikk sitt store gjennombrudd som soloartist gjennom sangkonkurransen. Til tross for at hun - til kritikernes store overraskelse - røk ut av «Idol» relativt tidlig, har Mittet holdt seg særdeles aktiv på scenen.

I tillegg til å ha gitt ut flere album, vant 38-åringen Melodi Grand Prix i 2008, og representerte Norge i Eurovision samme år. Året etter kunne man se henne i den svenske Melodifestivalen, før hun i 2010 igjen var med som deltaker i norske Melodi Grand Prix.

2011: Maria Haukaas Mittet synger VM-sangen Glorious under åpningen av Ski-VM på Universitetsplassen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
2011: Maria Haukaas Mittet synger VM-sangen Glorious under åpningen av Ski-VM på Universitetsplassen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Tobarnsmoren nådde nok en milepæl i sin musikalske karriere da hun i 2015 sto på toppen av pallen i «Stjernekamp» på NRK. Mittet vil utvilsomt imponere med sin sterke stemme i kanalens realitykonsept.

På SMS skriver 38-åringen følgende til Se og Hør:

- Det hadde vært topp om «Hver gang vi møtes» hadde ringt. Det ser utrolig inspirerende ut å være med på noe sånt, sier Mittet til Se og Hør.

Store samarbeid
Ifølge Dagbladet skal også hele Norges Elisabeth «Bettan» Andreassen (60) være er en del av casten. Andreassen har vært en folkekjær artist i flere tiår etter at hun vant den internasjonale Eurovision-finalen med «La det swinge» sammen med Hanne Krogh (62) i 1985.

Siden den gang har hun turnert land og strand med sin egen musikk, i tillegg til å ha samarbeidet med de fleste kjente navnene i norsk og svensk populærmusikk. Popveteranen er ikke fremmed for å bevege seg innom flere musikksjangre, og har sunget alt fra country til musikaler.

Bettan opplevde for øvrig et dypt personlig tap da ektemannen Tor Andreassen døde brått av hjerteinfarkt i 2016.

TRØST I MUSIKKEN: Elisabeth Andreassen har tidligere fortalt at det å stå på scenen er som medisin for henne. Her sammen med ektemannen Tor og Hanne Krogh (t.h.) i 2003. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TRØST I MUSIKKEN: Elisabeth Andreassen har tidligere fortalt at det å stå på scenen er som medisin for henne. Her sammen med ektemannen Tor og Hanne Krogh (t.h.) i 2003. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Kun få uker etter at han gikk bort sto artisten på scenen og holdt sommershow i Tønsberg, sammen med blant andre Bobbysocks-kollega Hanne Krogh. Da ble det klart at musikk alltid har vært, og vil være en stor del av 60-åringens liv.

- Jeg ser oppover og vil være positiv. Å gå på scenen for meg er medisin. Det er det som er min styrke (...), sa Andreassen til Lindmo høsten 2016.

Dagbladet har vært i kontakt med Bettan, som ikke ønsker å kommentere saken.

Elisabeth Andreassen snakker om ektemannens bortgang hos «Lindmo» på NRK1. Vis mer

Hit-maskin

Etter det Se og Hør kjenner til skal også artisten Petter «Katastrofe» Kristiansen (29) delta i «Hver gang vi møtes».

De siste årene har Fredrikstads popkomet herjet topplistene med en lang rekke låter, deriblant «Sangen du hater» og «Om alt går til Helvete». 29-åringen har også vært gjesteartist på Staysman & Lazz' hit «Brun og blid», samt Marcus & Martinus' megahit «Elektrisk».

At Petter har gjort suksess både som artist og låtskriver, er ingen underdrivelse. Hvorvidt han klarer å servere nok en landeplage gjennom deltakelsen i programmet, gjenstår likevel å se.

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med Petter Kristiansen.

HERJER: Petter «Katastrofe» Kristiansen (29) har i løpet av sin relativt korte karriere så langt gitt ut en rekke låter som har nådd gode plasseringer på hitlistene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HERJER: Petter «Katastrofe» Kristiansen (29) har i løpet av sin relativt korte karriere så langt gitt ut en rekke låter som har nådd gode plasseringer på hitlistene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Suksessrik

Artist Trine Rein (48), som for øvrig er gift med villmarkens store sønn Lars Monsen (55), skal også etter det Se og Hør kjenner til være klar for «Hver gang vi møtes».

LANG KARRIERE: Trine Rein har gitt ut en rekke album og blant annet blitt belønnet med Spellemannpris. Etter det Se og Hør erfarer er hun nå klar for «Hver gang vi møtes». Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
LANG KARRIERE: Trine Rein har gitt ut en rekke album og blant annet blitt belønnet med Spellemannpris. Etter det Se og Hør erfarer er hun nå klar for «Hver gang vi møtes». Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Rein gjorde allerede i 1993 stor suksess med sitt første soloalbum, «Finders, Keepers». Hun har siden gitt ut flere album, og blant annet vunnet en Spellemannpris. I likhet med flere av sine kommende «Hver gang vi møtes»-kolleger, har Trine deltatt i norske Melodi Grand Prix to ganger.

For øvrig gjorde 48-åringen en god figur i «Stjernekamp» samme år som ovennevnte Mittet.

Se og Hør har foreløpig ikke lykkes å komme i kontakt med Trine Rein.

Kjent søskenflokk

Se og Hør kan også avsløre ytterligere to navn som skal være klare for underholdningskonseptet, nemlig Lars Bremnes (53) og Tom Mathisen (65).

Førstnevnte er kjent som både tekstforfatter, låtskriver og visesanger.

DEL AV KJENT SØSKENFLOKK: Artist Lars Bremnes opptrer foran Stortinget i forbindelse med markeringen «Tusen lys for mennesker på flukt». Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
DEL AV KJENT SØSKENFLOKK: Artist Lars Bremnes opptrer foran Stortinget i forbindelse med markeringen «Tusen lys for mennesker på flukt». Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

At det ligger en form for musikalsk gen til familien, er neppe noen overdrivelse. Lars er nemlig bror av Kari og Ola Bremnes, som han har samarbeidet med på flere utgivelser.

Og har du noen gang vært i et nordnorsk bryllup, er sannsynligheten stor for at du har hørt en av Lars' mest kjente låter.

Han står blant annet bak «Å kunne æ skrive», som er blitt en moderne favoritt nettopp når par i nord gir hverandre sitt ja. I 2015 ga Lars for øvrig ut albumet «Himmel nok til alle», som gikk rett hjem hos både publikum og anmeldere.

Forhåpentligvis kan 53-åringen spille på melankolien og invitere til rørende øyeblikk også i «Hver gang vi møtes».

Se og Hør har vært i kontakt med Lars Bremnes, som ikke ønsker å kommentere saken.

- Nei, det vil jeg ikke kommentere. Jeg har ikke noen kommentar, sier han.

Entertainer av rang

Artist, komiker og skuespiller Tom Mathisen (65) er på sin side kanskje best kjent for å være en del av trioen i den musikalske underholdningsgruppa Prima Vera.

ENTERTAINER: På 1970- og 1980-tallet herjet og herset den musikalske underholdningsgruppa Prima Vera med sine satiriske sanger og sceneshow. Nå er Tom Mathisen (65) angivelig klar for tv-skjermen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ENTERTAINER: På 1970- og 1980-tallet herjet og herset den musikalske underholdningsgruppa Prima Vera med sine satiriske sanger og sceneshow. Nå er Tom Mathisen (65) angivelig klar for tv-skjermen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Sammen med Jahn Teigen (68) og Herodes Falsk (63) parodierte de med sarkastiske tekster til kjente artisters melodier fra 1976 til 1984.

Samarbeidet fikk derimot en brå slutt, og trioen snakket ikke sammen på hele 15 år. For Tom gikk karrieren videre, og han har blant annet turnert med sine show sammen med Herodes Falsk.

Foruten å være en velkjent komedieskuespiller, har han har vært med på mer enn 40 plateinnspillinger og har skrevet og spilt i ni tv-serier.

Som vaskeekte entertainer vil det være nærliggende å tro at Tom kan by på flere interessante øyeblikk og morsomme tolkninger av artistenes låter under årets innspilling av «Hver gang vi møtes».

Lattermild

Se og Hør har vært i kontakt med Tom Mathisen, som sier han ikke har hørt noe om at han skal være med i «Hver gang vi møtes».

- Det vet jeg aldeles ikke noe om, flirer han.

Se og Hør har vært i kontakt med pressekontakt Håvard Solem i TV 2. Han ønsker ikke å uttale seg om navnespekulasjonene.

- Vi bekrefter foreløpig ingenting rundt ny sesong av «Hver gang vi møtes», sier han.

LES OGSÅ: Blir konkurrenter i nye «Farmen kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer