Disse er årets best kledde mann og kvinne

Bertine Zetlitz og Noman Mubashir ble kåret til årets best kledde kvinne og mann i 2016.

GJEV PRIS: Bertine Zetlitz mottar prisen for best kledde kvinne på scenen under Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Foto: NTB scanpix
GJEV PRIS: Bertine Zetlitz mottar prisen for best kledde kvinne på scenen under Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Søndag kveld ble Se og Hørs Kjendisgalla arrangert for fjerde år på rad. Flere hundre stivpyntede kjendiser møtte opp på Chat Noir i Oslo. 

Det var imidlertid kun to personer som stakk av med seieren for «Årets best kledde mann og kvinne».

Se og Hørs motepoliti, Jan Thomas, delte ut prisene sammen med programleder Katarina Flatland (27) - som i fjor vant prisen for «Årets best kledde kvinne» - og tidligere snowboardkjører Daniel Franck (41). 

I år er det NRK-programleder Noman Mubashir (42) som er kåret til «Årets best kledde mann» - en pris han også har fått før.

– Hver dag er en fest, sier han til Se og Hør og fortsetter:

– Det er stas. Men jeg trodde ikke jeg skulle få prisen igjen siden jeg har fått den tidligere. De aller fleste mennesker liker å få ros. Klær sier mye om vår personlighet. Det er vår visuelle signatur.

Får som fortjent

Jan Thomas selv var for øvrig ikke i tvil om at han kunne få prisen nok en gang. Holder man stilen år etter år, får man som fortjent.

– Du kunne i prinsippet ha vunnet hvert år, sier stylisten.

NRK-profilen, som har hatt stor suksess med programmet «Hva har du i bagasjen?», har fått mye oppmerksomhet denne høsten etter at han stod fram som homofil etter å ha hørt Kong Haralds (79) tale under kongeparets hagefest.

I talen sa kongen blant annet:

«Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting» og «Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre.»

Saken fortsetter nedenfor.

DELTE UT PRIS I FJOR: I fjor delte Noman Mubashir ut prisen til fjorårets «Årets best kledde kvinne», Kathrine Sørland, men i år er det han selv som kunne motta pris fra scenen.  Foto: NTB scanpix
DELTE UT PRIS I FJOR: I fjor delte Noman Mubashir ut prisen til fjorårets «Årets best kledde kvinne», Kathrine Sørland, men i år er det han selv som kunne motta pris fra scenen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fryktet reaksjonene

Til Dagbladet fortalte programlederen at media har spurt ham om å snakke om dette i over 15 år, men at han lenge ikke turte.

- Jeg fryktet reaksjonene som kunne komme fra det norskpakistanske miljøet. Den gangen var det lite aksept for homofili. Det er takk og pris bedre i dag, men vi har en lang vei å gå, sa han.

Venner og kolleger har visst om det lenge, men det var noe helt annet å skulle dele privatlivet med hele Norge gjennom media. Da han hørte kongens tale, tenkte han at det var en gyllen anledning til å fortelle det.

- Ingen skal måtte vente 42 år før de tør å si at de er skeive.

Saken fortsetter nedenfor.

MANGE Å VALGE I: Her sitter Se og Hørs motepoliti, Jan Thomas, og sjefsredaktør i Se og Hør, Ellen Arnstad, og ser over norske kjendisers antrekk for å kåre de to moteprisene i forkant av Kjendisgallaen 2016. I tirsdagens Se og Hør kan du lese mer om prisvinnerne. Foto: Morten Eik
MANGE Å VALGE I: Her sitter Se og Hørs motepoliti, Jan Thomas, og sjefsredaktør i Se og Hør, Ellen Arnstad, og ser over norske kjendisers antrekk for å kåre de to moteprisene i forkant av Kjendisgallaen 2016. I tirsdagens Se og Hør kan du lese mer om prisvinnerne. Foto: Morten Eik Vis mer

- Hun er tydelig

Under prisutdelingen på Chat Noir ble også prisen for «Årets best kledde kvinne» utdelt, og i år er det ingen ringere enn artist Bertine Zetlitz (41) som mottok den gjeve prisen. 

Tusen takk, jeg må innrømme at det ringte en telefon for en måned siden ca, ukjent nummer, det var Jan Thomas. Min første impuls var at jeg ikke orket «å bli ny». Jeg har ikke tid, sa en blid Bertine fra scenen.

Hun utdyper videre overfor Seoghør.no:

- Å vinne, nesten uavhengig av hva man vinner, er en sabla fin følelse! God energi, jeg er veldig glad for prisen, sier artisten som blant annet har vunnet Spellemannsprisen fire ganger.

Jan Thomas skryter stilen til Zetlitz opp i skyene:

– Få norske artister bruker stil og image som et så sterkt kommunikasjonsverktøy. Jeg vil gå så langt som å si at mange norske artister har mye å lære av Bertine. Hun er tydelig, og i tillegg har hun skjønt hvor viktig image er, sier han til Se og Hør. 

Popartisten, som i 1997 debuterte med sin første låt og siden den gang har gitt ut syv album, har alltid vært kjent for sin særegne stil.

I podcasten #BraDamer av TV 2s Guri Solberg (40) snakket Bertine tidligere i år om at hennes androgyne stil ble skapt allerede da hun var ei ung jente.

– Når du er en liten jente, er det tøft å innse at du ikke er en del av den nusselige brigaden. Du prøver å henge på litt, men feiler. Jeg tenkte da at jeg måtte forsøke å lage min egen kategori, sier hun i podcasten, ifølge TV2.no. 

Saken fortsetter nedenfor.

SUKSESS: Bertine Zetlitz er langt ifra kun kjent for sin unike klesstilen, men hun er også en prisvinnende artist som har gitt ut hele syv album.  Foto: Gonzales Photo
SUKSESS: Bertine Zetlitz er langt ifra kun kjent for sin unike klesstilen, men hun er også en prisvinnende artist som har gitt ut hele syv album. Foto: Gonzales Photo Vis mer

Følte seg som en gutt

Bertine fortalte i intervjuet at hun på et tidspunkt følte seg som en gutt.

– Alt henger sammen med hvilken kjønnsidentitet jeg har følt at jeg har hatt siden var liten. Siden mange lurte på om jeg var gutt, var det kanskje en periode hvor jeg lurte litt selv også. Jeg aldri har følt meg utpreget feminin på noen måte, så for meg var det å kle av meg og vise meg frem ikke en del av min identitet.

Les et stort intervju med prisvinnerne i Se og Hør som er i salg fra tirsdag 15. november.

LES OGSÅ: - Livet som blogger er ikke en dans på roser

views:embed:htmlobj:block:0]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer