Astroworld-tragedien:

Disse døde under konsert-tragedien

Åtte mennesker mistet livet under Travis Scotts konsert fredag. Yngste var 14 år.

I SORG: Flere har lagt ned blomster og lys for å minnes de drepte i Astroworld-tragedien. Foto: Alex Bierens De Haan/AFP/NTB
I SORG: Flere har lagt ned blomster og lys for å minnes de drepte i Astroworld-tragedien. Foto: Alex Bierens De Haan/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil bare sende ut mine bønner til de vi mistet i går kveld. Vi jobber med å identifisere familiene for å hjelpe dem gjennom denne vanskelige tida. Fansen betyr alt for meg, og jeg vil alltid gi dem en positiv opplevelse.

Det uttalte rapperen Travis Scott på Instagram lørdag kveld, drøyt et døgn etter at åtte mennesker mistet livet under en av konsertene hans.

Fredag kveld var det nemlig duket for festivalen Astroworld i Texas. Konserten, som hadde trukket 50 000 mennesker, skulle imidlertid vise seg å bli et mareritt.

Da rapperen gikk på scenen brøt det ut totalt kaos, og åtte unge mennesker døde.

ÅPNER OPP: Travis Scott uttaler seg etter hendelsene på Astroworld. Video: Instagram / @travisscott Vis mer

14 år

Ifølge politiet i Houston er ofrene i alderen 14, 16, 21, 23 og 27 år. To av ofrenes identitet er ikke offisielt bekreftet.

Konsertens yngste offer er 14 år gamle John Hilgert. Han gikk i 9. klasse på Memorial High School i Houston, og var på konserten med en venn. Vennen overlevde, forteller moren til Houston Chronicle.

«Hjertene våre går ut til studentens familie, hans venner og de ansatte ved Memorial. Dette er et tragisk tap og hele MHS-familien er i sorg i dag», skrev skolens rektor, Lisa Weir, i et brev til lokalsamfunnet, ifølge ABC 13.

YNGSTE OFFER: John Hilgert ble bare 14 år gammel. Han elsket baseball. Dette bildet er delt av treneren hans på Instagram. Foto: @houstonbaseballpro
YNGSTE OFFER: John Hilgert ble bare 14 år gammel. Han elsket baseball. Dette bildet er delt av treneren hans på Instagram. Foto: @houstonbaseballpro Vis mer

I sorg

16 år gamle Brianna Rodriguez var konsertens nest yngste offer. Det bekreftet 16-åringens familie til People.

«Hun var en livlig 16 år gammel high school-student ved Heights HS i Houston. Dans var hennes store lidenskap, og nå danser hun seg inn i perleporten», uttalte familien.

ELSKET DANS: Brianna Rodriguez (til høyre) sammen med søsteren Iris. Foto: Iris Rodriguez/Facebook
ELSKET DANS: Brianna Rodriguez (til høyre) sammen med søsteren Iris. Foto: Iris Rodriguez/Facebook Vis mer

21 år gamle Franco Patino blir beskrevet av storebror Julio Patino som en «som alltid strakk seg langt for å hjelpe andre», fordi han hadde et «så stort hjerte».

- Lillebroren min, han hadde et stort hjerte (...) Han var organdonor, fordi han ville hjelpe så mange han kunne. Han gjorde det inn i det siste, uttaler Patino til People.

Både han og bestevennen, Jacob Jurinek (23), mistet livet under konserten. Familien til Jurinek har bekreftet dødsfallet i en uttalelse.

- Jake var elsket av familien sin og av hans tilsynelatende endeløse antall venner for hans smittende entusiasme, hans grenseløse energi og hans ufravikelige positive holdning, skriver de.

BESTEVENNER: Dette bildet ble lagt ut på Franco Patinos (til høyre) Instagram-konto. Han hadde laget et innlegg for å gratulere bestevennen, Jacob Jurinek, med bursdagen. Begge døde under konserten. Foto: Instagram
BESTEVENNER: Dette bildet ble lagt ut på Franco Patinos (til høyre) Instagram-konto. Han hadde laget et innlegg for å gratulere bestevennen, Jacob Jurinek, med bursdagen. Begge døde under konserten. Foto: Instagram Vis mer

- Ønsker rettferdighet

23 år gamle Rudy Peña jobbet som modell, men ønsket seg en karriere som grensevakt. Han studerte jus og jobbet deltid som assistent ved et behandlingshjem.

Dagen etter den tragiske hendelsen uttalte Peñas svoger, Sergio Gonzalez, til People at familien ønsker svar på hva som egentlig skjedde.

HJELP: Under konserten til Travis Scott på AstroWorld prøver artisten å få sikkerhetsvaktene til å bistå noen tilskuere. Åtte personer døde under konserten. Vis mer

- Vi har hørt fra Travis' (Travis Scott journ.anm.) team. De ønsker å dekke alle kostnader. Det er ikke det at vi trenger pengene, men vi ønsker rettferdighet. Jeg vil ha svogeren min tilbake. Jeg vil bare ha min kjære tilbake.

STUDENT: Meksikanske Rudy Peña er blant de døde. Foto: Familien via GoFundMe
STUDENT: Meksikanske Rudy Peña er blant de døde. Foto: Familien via GoFundMe Vis mer

27 år gamle Danish Baig mistet livet da han prøvde å redde forloveden sin, ifølge People.

- Han tok alltid vare på forloveden sin. Han ga henne alltid det hun ville ha. De hadde alltid mål, planer, alle disse tingene han ønsket for dem. Han hadde akkurat startet livet, sier broren hans, Ammar.

Olivia Swingle, som var forlovet med Baig, skriver følgende på Facebook:

«Hjertet mitt er knust og sjelen min er tatt fra meg. Jeg var genuint elsket, jeg hadde noen som elsket meg mer enn noe i verden, og ikke alle får oppleve den type kjærlighet».

MISTET FORLOVEDEN: Olivia Swingle og Danish Baig skulle gifte seg. Foto: Olivia Swingle/Facebook
MISTET FORLOVEDEN: Olivia Swingle og Danish Baig skulle gifte seg. Foto: Olivia Swingle/Facebook Vis mer

Axel Acosta (21) er identifisert som det sjuende offeret. Politiet ba etter ulykken om hjelp til å intentifisere ham, og faren, Edgar Acosta, bekrefter overfor ABC13 at det er hans sønn. Tanta, Cynthia Acosta, forteller at han hadde reist alene fra Washington for å se konserten.

- Det var hans første gang på et arrangement som dette, sier hun.

DRO ALENE: Alex Acosta var for første gang på konsert. Foto: Cynthia Acosta/GoFundMe
DRO ALENE: Alex Acosta var for første gang på konsert. Foto: Cynthia Acosta/GoFundMe Vis mer

Han studerte informatikk på universitetet. Det åttende offeret er foreløpig ikke identifisert.

Totalt 25 personer ble fraktet til sykehus. Blant de skadde er et 10 år gammelt barn i kritisk tilstand, skriver NBC News.

LES OGSÅ: Bryter tausheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer