Deltakere i «Hver gang vi møtes»:

Disse deltar i neste års «Hver gang vi møtes»

Denne uken samles syv artister på Vestre Kjærnes gård for å spille inn TV 2-programmet. Odd Nordstoga er en av dem.

HVER GANG VI MØTES: Disse syv skal dele sine historier og synge hverandres sanger i neste års «Hver gang vi møtes». Innspillingen er i gang på Vestre Kjærnes går i Våler kommune. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HVER GANG VI MØTES: Disse syv skal dele sine historier og synge hverandres sanger i neste års «Hver gang vi møtes». Innspillingen er i gang på Vestre Kjærnes går i Våler kommune. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hver gang vi møtes» er blitt et fast innslag på TV-skjermen. Konseptet er velkjent: syv kjente, norske artister flytter inn på Vestre Kjærnes gård i Våler kommune for en uke. For hver dag skal en ny artist hylles og covres av de andre, og til kvelden samles alle til en musikalsk festmiddag.

Selv om programmet sendes i januar, spilles det inn om sommeren. Onsdag denne uken startet innspillingen til niende sesong av «Hver gang vi møtes». Når Dagbladet kommer inn på gårdstunet, er det Odd Nordstoga som skal først i ilden.

ODD NORDSTOGA: Visesangeren er blant deltakerne i neste års «Hver gang vi møtes». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ODD NORDSTOGA: Visesangeren er blant deltakerne i neste års «Hver gang vi møtes». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Håper på latter

Med på laget er også Hellbillies-vokalist Aslag Haugen, Linnea Dale, Frida Ånnevik, Morgan Sulele, Tuva Syvertsen og Chris Holsten. Til kvelden samles alle syv til middag og en musikalsk kveld i Nordstogas navn.

- Jeg håper at det blir mye humor og latter. Det er to ting som funker på TV, og det er latter og gråt. Da er det bra at det blir mye latter, tenker jeg, sier Nordstoga.

Sangeren og komponisten fra Vinje i Telemark slo gjennom for fullt med albumet «Luring» i 2004. Blant de mest kjente låtene hans finner du «Kveldssong for deg og meg», «Heim te mor» og «Ein farfar i livet».

- Vil du ikke at det skal bli noen tårer?

- Det er ikke noe farlig det, egentlig. Men en bondegutt som meg synes det er flaut.

UNGDOMSOPPRØR: I kveldens «Hver gang vi møtes» forteller Sol Heilo om oppveksten i et kristent hjem, og behovet for å gjøre opprør. Video: TV 2 Vis mer

- Et bløtt hjerte

Til kvelden vil han få søkelyset rettet mot seg. Selv har han ikke ikke tenkt så mye på hvordan det vil bli, om det kommer til å bli noen alvorlige samtaleemner rundt bordet.

- Jeg har ikke tenkt på at det skal være med noen store livskriser og opp-og-ned og slikt. Når det gjelder meg, så har jeg ikke så veldig mye å by på sånn sett, men jeg har jo en oppvekst og en vei inn i denne bransjen, som jeg ikke har noe imot å dele, sier han.

- Er du ikke glad i å snakke om følelsene dine?

- Jeg liker det ikke så veldig godt. Jeg har et nokså bløtt hjerte, så det må jeg passe litt på, medgir han.

NABOER: Odd Nordstoga og Aslag Haugen bor sammen i det velkjente «Bajasburet» i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NABOER: Odd Nordstoga og Aslag Haugen bor sammen i det velkjente «Bajasburet» i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Nordstoga er blitt innkvartert i «Bajasburet» sammen med Hellbillies-vokalist Aslag Haugen. «Bajasburet» er det lille stabburet der radarparet Tom Mathisen og Petter Katastrofe bodde i fjor. Nordstoga tror det kan bli noen sene kvelder på ham og Haugen også.

- Men jeg vet ikke om vi er helt samme typene som han Petter og Tom Mathisen. Så det kan hende det bare blir sånn at vi gretne karene kan trekke oss tilbake dit med hvert vårt kryssord, sier han spøkefullt.

«Nordstogifiserte» låter

Med artister som Tuva Syvertsen og Frida Ånnevik på gjestelisten er ikke Nordstoga alene om folkemusikken. Derimot ligger Chris Holsten og Morgan Sulele et godt stykke lenger unna Nordstoga, rent sjangermessig. Visesangeren har kost seg desto mer med å «nordstogifisere» låtene.

- Jeg har gjort det før, med en av verdens beste låter fra nyere tid - «Fix you» med Coldplay. Det var på «Senkveld», der jeg sang med trekkspill og vinjemål. Det er en fascinerende øvelse: å finne en slags nøkkel i en låt, så det blir en cover, men en ny versjon. Noe som virker å være ut fra meg, sier han.

TUVA SYVERTSEN: Nordstoga er ikke alene om folkemusikken i år. Tuva Syvertsen er best kjent som felespiller og vokalist i folkrockbandet Valkyrien Allstars. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TUVA SYVERTSEN: Nordstoga er ikke alene om folkemusikken i år. Tuva Syvertsen er best kjent som felespiller og vokalist i folkrockbandet Valkyrien Allstars. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Artistene har bare vært en drøy dag på Vestre Kjærnes gård, men de har allerede begynt å finne tonen seg imellom. Den aller første kvelden hadde de en kamerafri middag, der Tuva Syvertsen reiste seg opp og sang en salmetone av Ragnar Vigdal som takk for maten.

- Jøss, det var imponerende! Så flott å gjøre noe slikt. Tuva er kanskje en av de mest markante kunstnerne av oss - hun driver med sin greie, og det har hun alltid gjort. Det er bra vi skal være her i ti dager, så jeg kan bli litt bedre kjent med henne.

YNGST I GJENGEN: Chris Holsten (26) er yngstemann i år, og har allerede planlagt noen sprell inne på gården sammen med kompis Morgan Sulele. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
YNGST I GJENGEN: Chris Holsten (26) er yngstemann i år, og har allerede planlagt noen sprell inne på gården sammen med kompis Morgan Sulele. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Fifa og «sviræv»

For Aslag Haugen blir «Hver gang vi møtes» en todelt opplevelse. På en side gleder han seg til å høre de andres tolkninger av hans og Hellbillies sine låter.

- Samtidig er det en sånn dag hvor jeg skjønner at det kanskje er litt ekstra fokus på min person, og det er jeg skrudd sammen sånn at jeg ikke er så veldig glad i. Men jeg går inn i det med åpent sinn, og det blir sikkert hyggelig, sier han til Dagbladet.

Frida Ånnevik (35) kjenner både Odd Nordstoga og Tuva Syvertsen fra før. Nå gleder hun seg til å bli kjent med de andre artistene også - spesielt Chris Holsten og Morgan Sulele (Magnus), fordi de er så langt fra hverandre musikalsk sett.

- Jeg gleder meg til å covre Chris og Magnus, fordi det er så langt vekk fra det jeg gjør selv. Det er litt digg. Jeg er jo et pophue i en visekropp, så det er fint å få komme ut innimellom.

Som den yngste deltakeren i år, setter Chris Holsten (26) pris på å bli kjent med artister som Nordstoga og Haugen.

- Jeg er en av de yngste i historien som er med på «Hver gang vi møtes», så jeg håper jeg kan lære mye av «gutta boys», sier han.

Skal vi tro ham, blir det mer liv på «Hver gang vi møtes»-gården de nærmeste dagene. Selv om det er musikk som står på programmet mesteparten av tida, har nemlig han og Morgan Sulele avtalt å spille fotballspillet Fifa. Taperen møter en noe spesiell straff, sier Holsten.

- Det blir nok «sviræv» ute på gårdsplassen her, sier han, og ler.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

«Hver gang vi møtes» 2020

  • Odd Nordstoga (47), urban folkemusiker som slo gjennom med plata «Luring».

  • Aslag Haugen (58), mest kjent som vokalist og frontfigur i rockegruppa Hellbillies.

  • Linnea Dale (28), først kjent gjennom «Idol». Frontfigur og vokalist i bandet Donkeyboy.

  • Frida Ånnevik (35), etablert låtskriver, komponist og artist innen visesang/vokaljazz.

  • Morgan Sulele (Magnus Clausen) (26), Slo gjennom med poplåten «Bare min» i 2015.

  • Tuva Syvertsen (36), Felespiller, vokalist og frontfigur i folkrockgruppa Valkyrien Allstars.

  • Chris Holsten (26), Har hatt flere store hits, som «Mexico», «Echo» og «Love Like This».Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer