Disse deltar i Melodi Grand Prix

Onsdag ble de første Grand Prix-artistene offentliggjort, og det er mange kjente navn blant årets deltagere.

KONKURRERER: Datarock, Carina Dahl og Mimi Blix er noen av de som konkurrerer i den første delfinalen i Melodi Grand Prix.  Foto: Stella Pictures
KONKURRERER: Datarock, Carina Dahl og Mimi Blix er noen av de som konkurrerer i den første delfinalen i Melodi Grand Prix. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Lørdag kveld er den første delfinalen i Melodi Grand Prix, der Norge kommer et skritt nærmere å finne sin Eurovision-kandidat. Onsdag ble artistene offentliggjort, og det er mange navn som er velkjent fra før. 

Electropopgruppen Datarock stiller i konkurransen. I 2005 slapp de sitt første album, og bandet har gjort stor suksess med låter som «Fa Fa Fa» og «Give It Up». Datarock stiller med sangen «The Underground».


- Grand prix er verdets største fest og Datarock er Norges største festband. Det er disco all the way, sier de energiske gutta til Seoghør.no. 

Få med deg alt om Melodi Grand Prix her! 

Carina Dahl (27) synger låten «Sleepwalking». Sangen er skrevet av A1-stjerne Ben Adams, som også har skrevet bidraget til Julie Bergan. 18-åringen fra Skien er relativt ny i musikkbransjen, og er kanskje mest kjent for sangen «Supernova» med gruppen Cir.Cuz. 

Dahl deltok i fjor i første delfinale med låten «Guns & Boys», skrevet av Hanne Sørvaag. Samme året prøvde også Mimi Blix (21) seg med sangen «Allergic», og den norske modellen er også i år med i konkurransen. 

Emil Solli-Tangen følger i broren Didriks fotspor. Sammen med heavy metal-bandet Gromth skal han fremføre sangen «Alone».

- Det blir stort, mektig og nok så uventet at de som metal-band og jeg som operasanger samarbeider, sier Solli-Tangen. 

En annen fersking er Tom Hugo, som nylig debuterte med platen «Sundry Tales».  

Gruppens eldste og mest erfarne artist er Vidar Busk. Han startet karrieren allerede som 15-åring og har opptrådt mye i både USA og Norge.

- Jeg rakk ikke å mikse ferdig låten til mitt siste album og det synes jeg var veldig synd fordi det var en av mine favorittlåter. Derfor sendte jeg den inn til Grand Prix, og den ble godtatt, forteller Busk. 

Den første delfinalen er i Steinkjer lørdag 19. januar. 

MGP-TV går på www.seoghør.no fra 19.30-19.55 hver lørdag under delfinalene og finalen. Da skal Ingeborg Heldal ha celebre gjester i studio før NRKs sending. LES OGSÅ: Skal lede Se og Hørs MGP-sendinger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer