REALITYKLARE: Tolv deltagere skal, på TVNorge i høst, kjempe om å ta seg først til Nordkapp. Foto: TVNorge
REALITYKLARE: Tolv deltagere skal, på TVNorge i høst, kjempe om å ta seg først til Nordkapp. Foto: TVNorge Vis mer

Disse deltar i «71 grader nord»

- Jeg håper jeg ikke opplever terror på internett, mener én av deltagerne.

Se videointerju med flere av deltagerne lenger ned!

SEHER.NO: Den første episoden av denne høstens «71 grader nord» er over. Der kjempet 38 deltagere om å være blant de tolv som tok seg videre fra den siste castingen, som fant sted på Sørlandet, nærmere bestemt på Hove.

Nå er det klart hvilke seks kvinner og seks menn som utgjør 2010-versjonen av det tradisjonsrike TVNorge-programmet. Og det er en svært ung gjeng TV-publikummet nå har muligheten til å stifte nærmere bekjentskap med.

Se bilder av alle deltagerne nederst i saken!

- Jeg gruer meg til å se meg selv på TV, og jeg gruer meg enda litt mer til å høre min egen stemme på TV. Men hvis andre klarer det, må vel jeg også det. Jeg er strengt tatt forpliktet til å se på «71 grader nord» i høst. Jeg er veldig spent på hvordan jeg blir tatt imot av den norske befolkning, sier én av deltagerne, Gøril Aas Hustad til Seher.no.

Hustad frykter derimot konsekvensene av å være med i et realityprogram på TV.

- Det blir utrolig artig, men samtidig håper jeg ikke at det blir noe terror på internett og at man får en hatgruppe på seg eller noe. Jeg har masse jeg frykter i forbindelse med programmet, men jeg håper at det alt i alt kan være en positiv opplevelse.

Det er en ung gjeng TVNorge kan skilte med i årets ferd mot Nordkapp. Eldstemann heter Tom Sandstad, som er 48 år gammel.  Vidar Holmen er 37, men av de andre er alle mellom 22 og 28 år gamle.

Trønder-jenta Marit Martinsen er mest redd for hvordan hun kommer til å bli fremstilt på TV.

- Det er enkelte ting jeg har vært litt klønete på, så det er ting jeg gruer meg til å se. Jeg kommer til å bli fremstilt som en dust. Men jeg skal ikke si at jeg skulle ha gjort mye annerledes, jeg hadde gjort akkurat det samme om igjen, forteller Martinsen.

Tonnie Lobekk, som i det første programmet måtte utfordre sin kanskje største skrekk, innrømmer at hun har grått noen tårer under den fysiske - og ikke minst psykiske - kraftanstrengelsen hun har vært med på.

- Man tenker tilbake på ting man har sagt og gjort når du har vært sliten, kald og frustrert, og jeg har hele tiden sagt ting som det er. Hvis jeg har vært sliten har jeg grått, mens jeg har gjort det samme hvis jeg har blitt rørt fordi vi har klart noe. Jeg har ikke klart til å holde følelsene tilbake noen gang, så det tror jeg gjerne jeg kan bli et offer for.

Mari Wedum på sin side, hadde aldri trodd hun kom til å komme seg gjennom nåløyet i «71 grader nord». Men den gang ei...

-  En venninne kom til meg og sa at jeg måtte melde meg på fordi jeg passet perfekt. Jeg hadde tenkt på det før, ettersom det hadde vært fryktelig moro å være med på grunn av turen, utfordringene og så videre. Så jeg satte meg ned og skrev en søknad i full fart - og slang den inn. Jeg hadde aldri regnet å komme med, men slik gikk det jo, sier Wedum, som bor i Stavanger, til Seher.no.

«71 grader nord» ser du på TVNorge mandager klokka 20.30. Finn dine favorittprogrammer i Seher.nos TV-guide.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Gikk ned ni kilo på TV  

Se videointerju med flere av deltagerne her:[obj:media:8862]Se bildene av alle «71 grader nord»-deltagerne her:


71-KLAR: Vakre Julie Torp Halba er en av dem som skal kjempe om å ta seg først til Nordkapp. Foto: TVNorge
TV-KLAR: Gøril Aas Hustad deltar i 2010-versjonen av «71 grader nord». Foto: TVNorge
KJEMPER: Erlend Rønningen er med i «71 grader nord». Foto: TVNorge
KAMPKLAR: Christian Otter er en av tov deltagere. Foto: TVNorge
KLAR TIL KAMP: Mari Wedum begir seg ut på en tøff kraftanstrengelse i høst. Foto: TVNorge
GÅR FOR SEIER: Om Hedda Bjørkholen eller en annen som vinner årets «71 grader nord», det får vi svaret på senere i høst. Foto: TVNorge
KOM SEG VIDERE: Thomas Hammernes er en - av 2.500 påmeldte - som får være med i «71 grader nord». Foto: TVNorge
TURKLAR: Den livlige jenta Marit Martinsen blir å se på TVNorge i høst. Foto: TVNorge
TV-KLAR: Morten Arvnes er med i «71 grader nord». Foto: TVNorge
NESTEN ELDST: Vidar Holmen er, med sine 37 år, den nest eldste av årets deltagere. Foto: TVNorge
ELDST: 48 år gamle Tom Sandstad er den eldste av årets «71 grader nord»-deltagere. Foto: TVNorge
UTFORDRER SKREKKEN: Tonnie Lobekk, som har både vannskrekk og høydeskrekk, er med i årets «71 grader nord». Foto: TVNorge