LEVER FORTSATT: Men om mediene alltid skulle hatt rett, hadde ikke det vært riktig. Foto: Stella Pictures
LEVER FORTSATT: Men om mediene alltid skulle hatt rett, hadde ikke det vært riktig. Foto: Stella PicturesVis mer

Disse ble drept av media

Her er en rekke pinlige historier...

SEHER.NO: Kjente personer skaper store overskrifter, når mediene går ut med nyheten om at de har gått bort.

Men det er ikke alltid mediene treffer blink. Da kan det fort bli veldig pinlig. Og det har det blitt en del ganger. Det finnes nemlig en rekke eksempler på kjendiser som feilaktig har blitt rapportert døde.

I 2001 ble Britney Spears og Justin Timberlake - som var et par på den tiden - rapportert døde. To DJer fra Texas plantet en spøk om at paret var blitt drept i en bilulykke. Radiostasjonen ble senere saksøkt, og DJene fikk sparken. 

I septemer 2008 var det tenåringsstjernen Miley Cyrus som feilaktig ble rapportert død - også henne tilsynelatende i en bilulykke. Det var en bruker ved nettstedet Digg.com som gikk ut med den falske historien. Nyhetsbyrået Reuters og TMZ.com kastet seg på nyheten, men dagen etter holdt Cyrus en konsert i levende live.

Kun to måneder senere ble Cyrus' YouTube-konto hacket, der hun igjen ble hevdet å være død.

I februar i år presterte ETV News i Sør-Afrika å legge ut en ticker der det stod at George W. Bush var død. Tickeren lå ute i kun tre sekunder, men sjokkbølger ble spredd verden rundt.

En hanggliderulykke skal angivelig ha ført til komikeren Will Ferrell omkom i mars 2006, noe som langt ifra var sant.

Nine Inch Nails-frontfigur Trent Reznor spilte død i en av bandets musikkvideoer, da en værballong med et kamera slet seg løs. Videoen ble overlevert til politiet, som ikke klarte å identifisere mannen. FBI ble koblet inn, men senere viste det seg at alt sammen var tull.

Også i Norge har slike historier funnet sted. Sist da NRK publiserte Haakon Lies nekrolog, én uke før AP-kjempen døde 25. mai i år, 103 år gammel.
I mai 2006 skrev NA24 at et innlegg på Hegnar Online meldte Chess-gründer Idar Vollvik død i en trafikkulykke.

- Dette er vel ikke en veldig ondsinnet tanke. Det står som mye rart på Hegnar Online, og man kan ikke ta alt seriøst, sa Vollvik den gangen.

Blant andre, nålevende, kjendiser som har blitt rapportert døde, finnes, eks-diktator Fidel Castro, rockehelt Alice Cooper, Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela og Beatles-legende Paul McCartney.

Sistnevnte har ikke helt greid å tilbake påstandene om at han er død, ettersom mange hardnakket hevder at Paul McCartney er erstattet av en dobbeltgjenger...

Det er lite som er vanskeligere enn liv og død.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Dagbladet avviser tabbe