Disse bestemødrene er storfavoritter

Dette er Toojis største konkurrenter i Eurovision. Se video.

KONKURRENTENE: Per Sundnes tror svenske Loreen, rumenske Mandinga, bestemorgruppen Buranovskiye Babushki fra Russland og Zeljko Joksimovic fra Serbia blir Toojis største konkurrenter.  Foto: Han Fredrik Asbjørnsen, Edward Aninaru, RTR, RTS og SVT
KONKURRENTENE: Per Sundnes tror svenske Loreen, rumenske Mandinga, bestemorgruppen Buranovskiye Babushki fra Russland og Zeljko Joksimovic fra Serbia blir Toojis største konkurrenter. Foto: Han Fredrik Asbjørnsen, Edward Aninaru, RTR, RTS og SVT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video med bestemødrene nederst i saken!


SEOGHØR.NO: 24. mai står Tooji (24) på scenen under den andre semifinalen i Aserbajdsjan med låten «Stay». Her skal han konkurrere mot 17 andre land, før han forhåpentligvis sikrer seg en plass i finalen 26. mai. Grand Prix-general Per Sundnes (45) har stor tro på Norges kandidat.

- Tooji har en internasjonal appell og er toppmotivert til å vinne, sier Sundnes til Seoghør.no.


Han tror Norges største konkurrenter blir Russland, Serbia, Sverige og Romania.

Russiske bestemødre
Russland har årets mest originale bidrag. De sender seks bestemødre som synger en blanding av russisk og engelsk pop i sangen «Party for everybody».

Folkegruppen, som kaller seg Buranovskiye Babushki, er kledd i tradisjonelle folkedrakter og danser med tresko på beina, og utklasserte flere etablerte artister i den russiske finalen.

- De er lette å like. Grand Prix er jo på en måte amatørenes aften, og de er underdogs. Låten er fengende, de er sjarmerende og bidraget er noe du aldri har sett før, sier Sundnes.

Bestemødrene  har blitt berømte i hjemlandet for coverversjoner av sanger som Beatles’ «Yesterday» og The Eagles «Hotel California».

Flere internasjonale medier tror de gamle damene vil vekke sympati hos publikum og kan ende opp med å vinne hele finalen. 

- Bestemødre trenger ikke ros og rikdom. Vi har familie, et hjem, vi har så vi klarer oss, sier et av gruppemedlemmene Olga til Sky News.

Svensk konkurrent
Sveriges bidrag i konkurransen, popsangen «Euphoria»  fremføres av artisten Loreen, og er storfavoritt blant oddssetterne.

Hun opptrer i samme semifinale som Tooji 24. mai og Sundnes tror hun vil ta mange poeng dersom hun sikrer seg en plass i finalen.

-  Loreen er sinnsykt dyktig. Det er et kunstnerisk og annerledes nummer og noe helt annerledes i Grand Prix-sammenheng. Det kan slå begge veier. Forhåpentligvis blir hun en god nummer to etter Tooji.

Romania topper hitlistene
Artisten Mandinga fra Romania er også en favoritt som synger den sambainspirerte popsangen «Zaleilah».

- Rumensk popmusikk er i vinden som aldri før og har vært store sommerhits de siste årene og det speiles i denne sangen.

Årets ballade
Serbia sender artisten Zeljko Joksimovic som kan sanke mange stemmer med sin melodiøse ballade «Nije Ljubav Stvar». Han er svært populær i Serbias naboland og kom i 2004 på andreplass i Eurovision-finalen med sangen «Lane moje».

- Serbia har den sterke balladen i år og de har vunnet tidligere med slike sanger.

Sundnes mener likevel det avgjørende skjer på scenen i Baku.

- Det avgjørende blir om artistene er flink på live TV.
  

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg bryr meg ikke om rykter som måtte gå  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer