STORT GLIS: Miley Cyrus har kommet seg over de mange nakenskandalene sine - men det spørs om Disney har det... Foto: AP
STORT GLIS: Miley Cyrus har kommet seg over de mange nakenskandalene sine - men det spørs om Disney har det... Foto: APVis mer

Disneys store skandaleår

2008 skulle bli året tenåringsidolene kastet klærne - og skapte sjokkbølger.

SEHER.NO: Disney er det mange forbinder med julestemning i form av koselige, klassiske filmer med Donald Duck, Mikke Mus og Timmy Gresshoppe.

Men mens vi igjen kan krype opp i sofaen med en velfylt julestrømpe mens vi titter på Snipp og Snapp på tv-skjermen, sitter kanskje Disney-sjefene og krysser fingrene for at 2009 blir et bedre år enn dette...

Det har nemlig vært et tungt år for millardkonsernet, etter at flere av deres aller største stjerner sørget for en rekke bildeskandaler i året som gikk.

Beklagelsene kom på rekke og rad fra både stjernene som hadde dummet seg ut, og fra Disney-ledelsen selv.

Under kan du lese om Disneys skandaleår 2008:

- Det var utrolig traumatisk
- Vanessa har sagt unnskyld for det som tydeligvis var dårlig dømmekraft.

Dette skrev Disney i en pressemelding etter at mobilen til tenåringsidolet og "High School Musical"-stjernen Vanessa Hudgens (20) kom på avveie, og nakenbilder av henne dermed havnet på nett.

På grunn av bildene fikk den tilsynelatende uskyldige jentas karriere en ripe i lakken, og Hudgens ble til slutt tvunget til å be om tilgivelse fra sine fans.

Hun innrømmet overfor en hel verden at hun var ille berørt og flau.

- Det var utrolig traumatisk og jeg ble veldig fra meg når det skjedde. Jeg hadde ikke klart å komme meg gjennom det hvis det ikke hadde vært for min familie, venner - og ikke minst fans som har støttet meg hele veien, sa hun til The Mirror i etterkant av bildesjokket.

Brunetten sto i fare for å miste jobben i "High School Musical 3". Men til tross for nakenbildene, valgte Disney å beholde den populære jenta. Til tross for alt - det er ikke bare-bare å erstatte Vanessa Hudgens.

- Jeg føler at jeg vokser, og at jeg lærer. Jeg har selv kontroll over hva som skjer neste gang. Noen ganger har det vært tøft, men jeg føler meg heldig som er her jeg er nå, sa Vanessa da ting hadde roet seg litt. 

Bare et PR-stunt?
I november skapte "Cheetah Girls"-stjernen Adrienne Bailon (25) også furore da også lettkledde privatbilder av henne havnet på nettet.

Hun insisterte først på at bildene, som blant annet viste henne posere iført bare BH-en, var tatt fra PC-en hennes, som skulle ha blitt stjålet fra en flyplass i New York.

Men kort tid etter gikk tenåringsidolets tidligere PR-agent, Jonathan Jaxson, ut og avslørte at det hele bare var et stunt...

- Etter at laptopen ble stjålet, brukte vi det som en mulighet til å dikte opp rykter om nakenfoto på avveie, men vi ventet aldri at noe skulle komme ut, sa han til FoxNews.com.
Han hevdet at bildene ble tatt med hennes mobiltelefon, og at han mente at det var Disney-stjernens kjæreste Robert Kardashian som hadde publisert bildene på nettet.

- Hun ønsker å bli sett på som mer voksen og sexy, for å få nye roller når hennes kontrakt med Cheetah Girls går ut 22. desember, sa PR-agenten...

Bailon sto på sitt, og hevdet at PC-en og bildene virkelig var stjålet.

- Adrienne vil gå til rettslige skritt mot personen eller personene som sender ut disse bildene. Adrienne er svært lei seg for smerten dette kan ha påført hennes fans, sa Disney-stjernens talskvinne i en pressemelding sendt til blant annet TMZ.com.

- De bildene hjalp
Ryktene gikk også om at det hele var et PR-stunt da "Hannah Montana"-stjernen Miley Cyrus (16) i sommer poserte som en Lolita for anerkjente Vanity Fair.


Kilder kunne fortelle Msnbc.com at Miley stilte opp på de mye omtalte bildene for å få seg roller etter hun var ferdig med den populære Disney Channel-serien "Hannah Montana". 

- For å få den store voksenrollen, må hun begynne å oppføre seg som en voksen. De bildene hjalp, sa kilden.

Et velregissert PR-stunt eller ei - det spørs om Cyrus gjorde riktig å kaste klærne nok en gang.

For like før Vanity Fair-bildene, opplevde også hun at frekke e-postbilder og mobilbilder av henne havnet i feil hender.

De feil hendene tilhører angivelig den 19 år gamle datahackeren Josh Holly, som i oktober fikk FBI på døra etter at han hadde skrytt på nettet over at det var han som hadde stjålet bildene fra Cyrus' e-postkonto.

- Det var et av mitt livs mest skremmende opplevelser. Min følelse av sikkerhet, privatliv og utilnærmelighet ble strippet bort, skrev 19-åringen i bloggen sin på Trainreq.org.

Ifølge Miley selv, var også hun ille berørt etter at Vanity Fair-bildene havnet på trykk.

- Jeg er så flau, sa hun.

Sitatet ble nylig kåret til et av årets mest minneverdige sitater av People.com. 

Dumme, upassende bilder
Og om e-postbildene, sa Miley følgende i en pressemelding:

- De bildene på nettet var dumme, upassende bilder. Jeg er takknemlig for all støtten jeg har fått fra fans, og håper de forstår at jeg gjør feil og ikke er perfekt. Det var aldri meningen at dette skulle skjedde, og jeg er utrolig lei meg hvis jeg har skuffet noen.

Hun avsluttet med at hun lærer av sine feil.

- Mest av alt, har jeg skuffet meg selv. Jeg lærer av mine feil, og stoler på support-teamet mitt. Familien og troen min vil guide meg gjennom livets reise...

Kanskje har også Disney lært av sine feil, og at de vil be de kommende stjernene sine beholde klærne på i fremtiden...

Har du et kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Her er de heteste kjendistabbene