Disney-stjernen Bella Thorne:

Disney-stjernen er lei av å bli dømt etter klesstilen

Enkelte kommentarer går mer inn på den frittalende stjernen enn andre.

BLIR SÅRET: Hun har et røft ytre, men Bella Thorne legger likevel ikke skjul på at noen av kommentarene i sosiale medier sårer og provoserer henne. Foto: NTB Scanpix.
BLIR SÅRET: Hun har et røft ytre, men Bella Thorne legger likevel ikke skjul på at noen av kommentarene i sosiale medier sårer og provoserer henne. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Se og Hør): Disney-stjernen Bella Thorne (20), som i ung alder ble kjent for serien «Shake it Up», er både kjent for å være en svært frittalende ung jente, og for sin særegne og tidvis utfordrende klesstil.

I et intervju med Entertainment Tonight, under promoteringen av sin nye film «Midnight Sun», kombinerer hun disse egenskapene når hun åpner seg om hvordan hun opplever kleskritikken som ung Hollywood-stjerne.

Og til tross for et tilsynelatende tøft ytre, legger hun ikke skjul på at kommentarene og hetsen på nettet både sårer og provoserer henne.

UTFORDRENDE: Bella Thorne er kjent for å ha en røff, og tidvis også utfordrende klesstil. Foto: NTB Scanpix.
UTFORDRENDE: Bella Thorne er kjent for å ha en røff, og tidvis også utfordrende klesstil. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Jeg tror det mest sårende er når folk ser på deg og tenker «Oi, du kler deg på en spesiell måte. Du må dekke deg litt til, ellers tenker folk at du er et ludder av et slag», eller hva enn de vil kalle deg. Hva enn nedverdigende uttrykk de mener passer deg best, sier hun.

Skylder på barndommen

Likevel mener hun det er enkelte kommentarer som sårer mer enn andre, nemlig de som drar inn det seksuelle misbruket hun ble utsatt for i barndommen.

I et lengre innlegg på Instagram i forbindelse med «Time's Up- kampanjen» i januar, åpnet nemlig Bella seg om at hun ble seksuelt misbrukt som barn. Under et bilde av seg selv skrev hun åpent om de grusomme opplevelsene hun hadde som ung:

«Jeg ble fysisk og psykisk seksuelt misbrukt i oppveksten fra den dagen jeg kan huske, til jeg var 14 år, da jeg endelig hadde motet til å låse døren om kvelden og sitte ved den.»

«Hele natta, mens jeg ventet på at noen skulle dra nytte av livet mitt igjen. Om og om igjen ventet jeg på at det skulle ta slutt, før det endelig gjorde det.»

«Men noen av oss er ikke like heldige at de kommer ut av det levende, vær så snill stå sammen i dag for hver eneste sjel som har blitt misbrukt. #Timesup»

I intervjuet forklarer hun at kommentarene også går innpå henne fordi hun selv mener det er vanskelig å avgjøre hva som er sannheten.

- Dersom noen sier «Hvorfor kler du deg sånn? Er det på grunn av noe som skjedde i barndommen din?», og man tenker «hmm, kanskje det faktisk er det. Det var et godt poeng». I disse små øyeblikkene tenker jeg ofte «Huff, jeg skulle ønske denne ikke stakk så dypt som det gjorde».

Glitter up yo life bts of #bitchimbellathornemusicvideo

A post shared by BELLA (@bellathorne) on

Vanskelig barndom

Da 20-åringen i januar valgte å stå frem med å ha blitt seksuelt misbrukt som barn, var det heller ikke første gang hun åpnet seg opp om en vanskelig fortid.

Sist sommer valgte hun å ta til motbør med kritikk i sosiale medier da en Twitter-bruker ved navnet «abbey» reagerte på hennes utfordrende klesstil.

- Hvis planen din er å være drøy og kontroversiell burde du kanskje ikke ha startet karrieren din i Disney Channel, skrev hun, hvorpå Bella svarte: ​

- Du har rett. Da jeg og familien holdt på å havne på gata, uten penger, burde jeg takket nei til tilbudet, skrev hun – med et snev av ironi.

I et intervju med MTV-podkasten «Happy Sad Confused» har Disney-stjernen tidligere forklart at familien hadde en stram økonomi da hun vokste opp, og innrømmet at lønningene var det som motiverte aller mest for rollen i «Shake it up».

- Vi hadde havnet på gata hvis jeg ikke tok den rollen. Vi levde på matkuponger, og det var det. Det høres kanskje ikke så forferdelig ut, men når du er alenemamma med fire barn (Bellas mor, journ.anm.), med gjeld og ingenting å leve av, er det jævlig stusselig, fortalte hun. ​

LES OGSÅ: Bryter tausheten om romansen