Atle Antonsen:

Discovery: - Ikke naturlig å konkludere

Discovery ønsker ikke å kommentere Atle Antonsens framtid i kanalen.

TAUS: Discovery er tause om Atle Antonsens framtid i kanalen etter at det tirsdag ble kjent at han er politianmeldt for grov rasisme. Foto: Discovery Warner Bros
TAUS: Discovery er tause om Atle Antonsens framtid i kanalen etter at det tirsdag ble kjent at han er politianmeldt for grov rasisme. Foto: Discovery Warner Bros Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali (25) har politianmeldt komiker og TV-profil Atle Antonsen (53) for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne på et utested i Oslo.

- Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det, skrev Antonsen i en SMS til Dagbladet tidligere tirsdag.

Antonsen har gjennom sin årelange karriere blitt et kjent fjes for de fleste nordmenn, og er blant annet programleder i «Kongen befaler» på Discovery +. Kommunikasjonsdirektøren i Discovery, Hanne McBride, reagerer sterkt på det som kommer fram i anmeldelsen.

- Alvorlig

- De handlingene som beskrives i posten til Sumaya Jirde Ali er helt uakseptable, og dette er en alvorlig og trist sak. Det er også en politisak. Vi har ikke hatt kjennskap til saken før i dag, og bestreber oss nå på å opprette og opprettholde en god dialog med de som var involvert og få kunnskap om deres opplevelse. Det er også vår oppgave å ivareta menneskene som er på skjerm hos oss. Det gjelder både Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen, skriver kommunikasjonsdirektøren i en e-post til Dagbladet.

Ali er denne høsten aktuell som deltaker i «Alle mot alle» på Discovery.

På spørsmål om hvorvidt Discovery vil vurdere å ta Antonsen av skjermen, svarer McBride følgende:

- Det er også vår oppgave å ivareta menneskene som er på skjerm hos oss. Det gjelder både Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen. Det hensynet veier tungt, og eventuelle vurderinger om framtidige sesonger og episoder er det ikke naturlig å verken forskuttere, konkludere eller kommentere på nå.

DØMT: Bernt Hulsker er dømt til 18 dagers betinget fengsel og han må betale en bot på 15 000 kroner. Programleder: Magnus Paus Vis mer

TV2: - Opprørende

I tillegg til å være programleder for Discovery, var Antonsen nylig aktuell med hovedrollen i humorprogrammet «Kjære landsmenn» på TV 2.

- Det som beskrives av Sumaya Jirde Ali er opprørende lesning. At det rammer den personen som kanskje har opplevd det verste vår offentlige debatt har å by på, gjør det selvsagt mer alvorlig. Nå er dette under politietterforskning, og Atle Antonsen har ingen pågående oppdrag for TV 2. Så er dette selvsagt også en krise for Atle Antonsen, sa programredaktør i sistnevnte kanal, Kathrine Haldorsen, i en uttalelse tidligere tirsdag.

Det er foreløpig ikke trukket noen slutninger om hva anmeldelsen vil si for en eventuell ny sesong av humorprogrammet.

«For mørkhudet»

Det er i et innlegg på Facebook at Ali beskriver hendelsen, som fant sted på en bar i Oslo for tre uker siden.

Antonsen skal blant annet skal ha tatt tak i armen hennes og sagt «du er for mørkhudet til å være her». Hun skal så ha revet seg løs fra grepet hans, og bedt komikeren om å ikke ta på henne. Deretter skal han gjentatte ganger ha bedt henne om å «holde kjeft» og tatt tak i henne på nytt.

I innlegget på Facebook skriver Ali at hendelsen har fått store konsekvenser for henne, og at hun er både redd og sint.

LES OGSÅ: - Jeg har sett opp til Atle hele livet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer