Stas Reeflay:

Direktesendte kjærestens død

Den russiske youtuberen ble betalt av følgerne sine for å mishandle kjæresten.

SIKTET: Stas Reeflay, eller Stanislav Reshetnikov som han egentlig heter, er siktet etter at kjæresten døde under hans direktesending. Foto: Skjermdump/YouTube
SIKTET: Stas Reeflay, eller Stanislav Reshetnikov som han egentlig heter, er siktet etter at kjæresten døde under hans direktesending. Foto: Skjermdump/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En russisk Youtuber skaper nå overskrifter internasjonalt etter at kjæresten hans døde onsdag. Dødsfallet skjedde nemlig under en direktesending fra parets bolig i Moskva.

Stas Reeflay (30), hvis egentlige navn er Stanislav Reshetnikov, ble fredag arrestert og etterforskes nå for dødsfallet, skriver russiske BBC.

Direktesendingen fant sted på en strømmeside, og har i ettertid blitt lastet opp på YouTube.

Forsøkte å gjenopplive

Ifølge kanalen forteller vitner at følgere har betalt Reeflay for å mishandle henne, blant annet ved å sende henne i undertøyet ut på balkongen i minusgrader. Det var etter denne hendelsen kvinnen skal ha dødd.

I videoen, som flere har lastet opp i ettertid, ser man Reeflay flytte den bevisstløse kjæresten inn på gulvet, og at hun ikke responderer på at han prøver å gjenopplive henne. Han løfter henne også opp i sofaen før han ringer nødnummeret.

Livesendingen foregikk fortsatt da helsepersonell kom på stedet, og kvinnen ble erklært død på stedet.

- En rekke seere ble vitne til at offeret ble slått, i tillegg til andre ulovlige handlinger, som vil bli vurdert under etterforskningen, sier Olga Vradiy, en talsperson for myndighetene i Moskva, til BBC.

Hadde flere skader

Retten i bydelen Ramesky har besluttet å varetektsfengsle 30-åringen i to måneder. Han er siktet for å med overlegg ha påført en annen alvorlig kroppsskade, som har hatt døden til følge.

- Ifølge eksperten har offeret, blant andre ting, en kranieskade, flere blåmerker og subduralt hematom (blødning mellom innsiden av skallen og hjernen, journ.anm.), skriver det russiske etterforskningsdepartementet i en rapport, ifølge kanalen.

Dødsårsaken er imidlertid ikke fastslått, foreløpig.

Andre medier har skrevet at kvinnen var gravid, noe myndighetene avviser.

DØDE BRÅTT: YouTube-stjerna Nicole Thea er funnet død, 24 år gammel. Familien bekrefter at hennes ufødte sønn også døde. Video: YouTube Vis mer

Det statlig eide nyhetsbyrået TASS skriver at Reeflay nekter skyld, og hevder at kjæresten var ruset.

Reeflay skal også ved andre anledninger ha skadet kjæresten. Han skal blant annet ha direktesendt at han og en kamerat sprayet kvinnen med pepperspray.

YouTube: - Sjokkerte

Aktivist Liza Lazerson har gått hardt ut mot YouTube for å tillate at slikt innhold vises.

- Kvinner dør på lufta og publikum sender donasjoner til drapspersonen. Dette må stoppe. Sånne videoer sendes til hele verden, noe som betyr at noe er ødelagt. Før dette er fikset, så må det sensurering til, sier hun ifølge New York Post.

YouTube har også kommentert saken. I en uttalelse til TooFab forteller de at videoer av hendelsen er tatt ned, til tross for at det fortsatt ligger ute.

- Vi er sjokkerte over å høre om denne tragiske hendelsen. Denne type grafisk innhold er ikke akseptert på YouTube. Selv om den originale sendingen ikke fant sted på YouTube, har vi kjapt fjernet gjenopplastninger, og slettet den gjeldende kontoen, sier talspersonen.

FARLIG: De to Youtube-stjernene Alex og Alan Stokes er i trøbbel etter å ha utført et falskt bankran. Reporter: Christian Wehus. Video: Stokes Twins. Vis mer

Direktesendt vold

Det er ikke første gangen noen betaler for å se andre bli skadet eller ydmyket på YouTube. BBC skrev i oktober at en kvinnelig influenser gikk til sak mot en mann etter å ha blitt slått under en direktesending i Moskva. Hun havnet på sykehus med en hode- og kjeveskade.

Kvinnen som ble skadet har lagt ut bilde av sitt forslåtte ansikt, samt video av hendelsen på Instagram.

Youtuberen skal ifølge kanalen ha innrømmet at han handlet feil, men at han mishandlet henne på grunn av oppførselen hennes, som ifølge ham var dårlig humør og fyll.

Mannen er opprinnelig fra Hviterussland, hvor han skal ha vært tiltalt for å publisere videoer av mindreårige som stripper. Saken skal imidlertid ha blitt forkastet da han ikke møtte i retten, skriver BBC.

I 2017 ble fire personer i Chicago, USA, arrestert etter å ha filmet et angrep mot en 18 år gammel mann med spesielle behov på Facebook. Videoen viste ham bundet og med munnen dekket, og gjerningspersonene som sparket og slo ham, skriver CNN.

LES OGSÅ: Youtube-stjerne dømt for å ha ydmyket hjemløs

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer